نمونه دادخواست خلع ید و قلع و قمع بنا و اجرت المثل دوران تصرف

نمونه دادخواست خلع ید و قلع و قمع بنا و اجرت المثل دوران تصرف

شیوا رحیمی

نمونه دادخواست  خلع ید و قلع و قمع بنا و اجرت المثل دوران تصرف و بدوا صدور قرار تامین خواسته

در این مقاله به بررسی یک نمونه دادخواست خلع ید و قلع و قمع بنا و اجرت المثل دوران تصرف و بدوا صدور قرار تامین خواسته می پردازیم.

اگر شخصی مال یا ملک متعلق به دیگری (مالک) را بدون مجوز قانونی و بدون رضایت مالک تصرف نماید، مالک مطابق مقررات (309 به بعد قانون مدنی) مربوط به غصب در قانون مدنی  پس از اثبات مالکیت خود طرح دعوای خلع ید کند و اگر در آن ملک اقدام به احداث بنا نموده باشد میتواند هم زمان با طرح دعوای خلع ید تقاضای  قلع و قمع بنا را نیز نماید همچنین می تواند اقدام به مطالبه ی اجرت المثل ایام تصرف خوانده را از دادگاه نماید.

تصویر نمونه دادخواست  خلع ید و قلع و قمع بنا

 

نکات طرح دعوای خلع ید،قلع و قمع بنا ،اجرت المثل ایام تصرف

- - خلع ید دعوایی می باشد  که در آن مالک مال غیر منقول ،دعوا  را به طرفیت غاصب (متصرف غیرقانونی) ملک خود مطرح می کند و از دادگاه در خواست، پایان دادن به تصرفات غیرمجاز متصرف را نموده و به مالک اصلی تحویل دهد.

- در صورت  عدم وجود  قرارداد ما بین مالک و متصرف (غاصبانه بودن تصرف) دعوای خلع ید قابل طرح  می باشد

- در مورد مستاجر، چون قرارداد اجاره مابین طرفین وجود دارد وجهه ی غاصبانه ی تصرف از بین رفته و   نمیتوان دعوای خلع ید طرح کرد اما در مقابل  دعوای تخلیه ید در این مورد مطرح می گردد.

- پس از گرفتن  حکم خلع ید خواهان باید  به بخش اجرای احکام مراجعه نموده  و تقاضای  صدور اجراییه علیه متصرف نماید.


- به منظور  ارائه دادخواست خلع ید اصل سند مالکیت الزامی می باشد. یعنی خواهان دعوای خلع ید بابتدا باید مالکیت خود را اثبات نماید.

- دعوای خلع ید ماهیت غیرمالی دارد  و هزینه دادرسی آن هزینه دادرسی مطابق یک دعوای غیرمالی می باشد.

- دعوای خلع ید متفاوت از دعاوی تخلیه ید و رفع تصرف عدوانی می باشد.

 

- برای طرح دعوای خلع ید در دادگاه،مالک می بایست مالک رسمی ملک باشد با این توضیح که می بایست دارای سند رسمی به نام خودش باشد در غیر این صورت دادگاه اقدام به صدور قرار رد دعوی می نماید بنابراین اگر شما به طور رسمی مالک زمین نمی باشید ابتدا به ساکن می بایست از طریق اداره ثبت محل وقوع ملک اقدام به دریافت سند رسمی نمایید.یا اینکه از طریق دادگاه اقدام به طرح دعوای  اثبات مالکیت نموده و در صورتی که رای به نفع خواهان صادر شد سپس می تواند اقدام به طرح دعوای خلع ید نمایید.

 

- در صورتی که خوانده ی دعوی در تصرف در ملک شما دارای سوء نیت نیز باشد (با این توضیح که با وصف این که میداند زمین یا ملک متعلق به شخص دیگری می باشد) اقدام به تصرف ملک نماید شما می توانید اقدام به طرح شکایت کیفری تصرف عدوانی در دادگاه کیفری نموده و در این صورت علاوه بر این که متهم از ملک یا زمین شما اخراج می شود با مجازات های کیفری نیز روبه رو می شود.

 

- در صورت صدور رای به خلع ید در صورتی که غاصب اقدام به احداث بنا نموده باشد، در صورت تقدیم دادخواست با موضوع قلع و قمع دادگاه حکم به قلع و قمع بنا احداث شده توسط خوانده را می دهد.

 

- در خصوص اجرت المثل ایام تصرف دادگاه با ارجاع موضوع به کارشناس رسمی دادگستری اقدام به تعیین قیمت مدت زمان استفاده خوانده دعوی می نماید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

مزایای استفاده از وکیل در طرح دعوای خلع ید 

1) وکیل به جهت اشنایی با قوانین میتواند دعوای مناسب با توجه به اسناد و مدارک شما نماید به طور مثال اگر امکان طرح شکایت کیفری وجود داشته باشد پرونده را هم از مسیر حقوقی پیش می برد و هم از مسیر کیفری.

2) تنظیم دادخواست توسط وکیل به صورت اصولی صورت می پذیرد و امکان اینکه دعوی با ایرادات شکلی مواجه گردد به حداقل می رسد.

3) درصورت اختیار وکیل دیگر نیاز به حضور شما در محاکم نمی باشد.

نتیجه گیری

دادخواست فوق الذکر نمونه ای از دعوای خلع ید، قلع و قمع بنا، اجرت المثل ایام تصرف می باشد که در آن خواسته تقاضای صدور قرار تامین خواسته، صدور حکم بر خلع ید و قلع و قمع بنا و تقاضای اجرت المثل می باشد که باتوجه به پیچیدگی موضوع مورد نظر به شما پیشنهاد می شود از تجربیات وکلای متخصص مجموعه ی حقوقی و ملکی هموکیل در این زمینه استفاده کنید.