تقاضای ثبت خلاف واقع
تقاضاي ثبت خلاف واقع :
به موجب ماده 105 قانون ثبت، جز در مورد مذکور در ماده 33 (بيع شرط و موارد دیگر) هر کس تقاضاي ثبت ملکي را بنمايد که قبلاً به ديگري انتقال داده و يا با علم به اين که به نحوي از انحاي قانوني سلب مالکيت از او شده است تقاضاي ثبت نمايد، کلاهبردار محسوب ميشود و همچنين است اگر در موقع تقاضا مالک بوده ولي در موقع ثبت ملک در دفتر ثبت املاک مالک نبوده و معهذا سند مالکيت بگيرد يا سند مالکيت نگرفته ولي پس از اخطار اداره ثبت، حاضر براي تصديق حق طرف نباشد. در این ماده 105 ق. ث پنج فرض کلاهبرداري، بيان شده که عبارتند از:
- متقاضي ثبت، تقاضاي ثبت ملکي را مي کند، که قبلاً به دیگری منتقل کرده است؛
- متقاضي با علم و اطلاع، تقاضاي ثبت ملکي را کند که سابقا از او سلب مالکيت شده؛
- متقاضي، تقاضاي ثبت ملکي را کند که بعد از تقاضای ثبت، آن را به غير انتقال داده ولي سند را به نام خود اخذ کند؛
- متقاضي، تقاضاي ثبت ملکي را کند که ميداند از او سلب مالکيت شده ولي سند مالکيت مي گيرد؛
- متقاضي، بعد از تقاضاي ثبت، ملک را به غير انتقال دهد، ولي با اخطار ثبت حق خريدار را تصديق نکند.
در تمام فروض پنجگانه سوء نیت متقاضي ثبت مفروض است. البته در تمام فروض پنجگانه صرف «تقاضاي ثبت» را نمي توان کلاهبرداري تلقط نمود و ممکن است تحت شرایطی «شروع به کلاهبرداري» به شمار آید. با این همه، فروض اول، دوم و پنجم فرآيند ثبت ملک کامل نشده و مجرم مسیر مجرمانه را کاملاً طي ننموده که جرم تام صورت گرفته باشد، لذا چون تقاضاي ثبت وي منتج به صدور و اخذ سند مالکيت به نام او نشده جرم مذکور را بايد شروع به کلاهبرداري تفسير نمود.
در فروض شماره سه و چهار که در آن متقاضي ثبت با علم به انتقال مورد ثبت به غير و عدم مالکيت خود آگاهانه و عامدانه با سوء نيت و قصد ،مبادرت به اخذ سند-
اولین کسی باشید که نظر می دهید.