نمونه شکایت در خصوص ایجاد مزاحمت تلفنی

نمونه شکایت در خصوص ایجاد مزاحمت تلفنی

شیوا رحیمی

نمونه دادخوست شکوائیه در خصوص ایجاد مزاحمت تلفنی

در ماده ی 641 قانون مجازات اسلامی جرم مزاحمت تلفنی پیش بینی شده است. در این ماده شرایط تحقق جرم مزاحمت تلفنی آورده شده است. ما در مقاله نمونه دادخوست شکوائیه در خصوص ایجاد مزاحمت تلفنی به بررسی جرم مزاحمت تلفنی و ارائه ی نمونه ای از شکوائیه در مورد ایجاد مزاحمت تلفنی خواهیم پرداخت. 

جرم ایجاد مزاحمت تلفنی 

مطابق ماده 641 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، هرگاه شخصی به وسیله تلفن و یا دستگاه ‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نمایند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات ، مرتکب به مجازات حبس از یک تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.

مقررات خاص شرکت مخابرات در صورت ایجاد مزاحمت

شرکت مخابرات برای ایجاد مزاحمت برای بار اول، ارتباط تلفنی مزاحم را یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع می نماید.برای بار دوم ، ارتباط تلفنی مزاحم سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع می شود  و در صورت تکرار برای  بار سوم ، شرکت مخابرات ، ارتباط تلفنی او را به طور دائم قطع خواهد کرد .

مصادیق جرم مزاحمت تلفنی

-توهین و بکار بردن الفاظ  رکیک 

-سکوت، فوت کردن ، سوت کشیدن و...در گوشی بدون وقفه .

-اعلام خبر های کذب و غیر واقعی به مخاطب و تهمت زدن به افراد از طریق تلفن.

-اعلام اخبار کذب تکان دهنده موجب شوک آنی یا نگران کردن شدید و سلب آرامش افراد و خانواده ها می باشد.

جرم مزاحمت تلفنی جزء جرایم غیر قابل گذشت می باشد؛ فلذا اگر شاکی خصوصی هم رضایت بدهد مجازات مزاحم منتفی نخواهد شد .

اثبات جرم مزاحمت تلفنی 

برای اثبات جرم مزاحمت تلفنی ، علاوه بر دلایل عمومی اثبات جرم از قبیل: اقرار، شهادت و ... می توان از اماراتی مانند: صدای ضبط شده فرد مزاحم استفاده نمود.لازم به ذکر است که قاضی رسیدگی کننده در این زمینه می تواند نظریه کارشناس خبره را جلب کند و یا مطابق قانون بر اساس علم قاضی، وقوع جرم محرز باشد.

یک نمونه دادخوست شکوائیه مزاحمت تلفنی

در تصویر زیر نمونه ای از شکوائیه ی ایجاد مزاحمت درج شده است که در ان بعد از بروز اختلافاتی مابین زوج و زوجه ، زوجه به منزل پدر مراجعه نموده و در زمان سکونت وی در منزل پدر،برادر زوجه با تماس های تلفنی مکرر وفحاشی و تهدید ،ارامش را از زوج سلب نموده است.که شاکی تقاضای مجازات و تعقیب وی را نموده است. 

 

توصیه پایانی در خصوص نمونه دادخوست شکوائیه مزاحمت تلفنی

بنابر این جرم مزاحمت تلفنی ممکن است با یک بار اتفاق بیفتد و یا با تکرار تماس رخ دهد که باید عامدانه باشد.توصیه ی ما به شما این است که  در خصوص طرح شکوائیه و دادخواست و لوایح خود از علم وکیل متخصص کمک بگیرید تا پس از پیشبرد مواردتان در مراحل بعدی متحمل هزینه ی هنگفت به دلیل عدم آگاهی یا عدم طرح اصولی شکوائیه،دادخواست،لوایح  نشوید زیرا در بسیاری از موارد،افراد بدون مشورت و بدون آگاهی اقدام به طرح دعاوی میکنند و علاوه بر اینکه نتیجه ی مطلوبی از آن حاصل نمیشود گاها متحمل هزینه ها و محکومیت های سنگینی می شوند. بنابر این توصیه ی ما به شما این است که با ایجاد حساب کاربری در سایت هموکیل با مشاوران و وکلای خبره ی مجموعه ی حقوقی هموکیل در ارتباط باشید.