شکوائیه در خصوص سوگند دروغ

شکوائیه در خصوص سوگند دروغ

شیوا رحیمی

شکوائیه در خصوص سوگند دروغ

سوگند یکی از پنج ادله ای می باشد که قاضی با استناد به آن می تواندحکم صادر نماید. سوگند در جرائم مستوجب قصاص، ارش، دیه و ضرر و زیان ناشی از جرائم مانند رد مال، قابل اثبات است. اما سوگند در جرائم حدی و تعزیری نه موجب اثبات و نه موجب نفی جرم می شود.ما در نوشتار  شکوائیه در خصوص سوگند دروغ، جرم سوگند دروغ را بررسی و و نمونه ای از این شکوائیه را بارگذاری نموده ایم.

جرم سوگند دروغ 

مطابق ماده 650 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ دهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به جزای نقدی یک میلیون و 500 هزار ریال  تا 12 میلیون ریال محکوم خواهد شد. در صورتی که جرمی رخ دهد برای اینکه حکمی در مورد آن صادر شود باید حتما دلایل و مستنداتی وجود داشته باشد تا آن ‌قضیه ابتدا در دادگاه اثبات‌‌ شود و پس از آن قاضی حکم صادر کند.

شرایط کسی که سوگند یاد میکند؟

 ماده ی 202 قانون مجازات اسلامی به بیان شرایط ادا کننده ی سوگند پرداخته  است:

1) عاقل

2) بالغ

3) قاصد 

4) مختار

شرایط چهارگانه مذکور در این ماده باید در زمان  ادای سوگند وجود داشته باشند. نظریه مشورتی  مورخ سال 78  به این موضوع اشاره می کند که: «کسی که سوگند یاد می کند کافی است در زمان ادای سوگند عاقل و بالغ باشد  و متوجه صحت و سقم مطالبی باشد که بعد از ادای سوگند بیان می دارد، هرچند اتفاق در زمان صغر(کودکی) وی روی داده است.»

شرایط سوگند یا قسم 

در ماده 204 قانون مجازات اسلامی، به شرایط سوگند پرداخته است و اشاره نموده که سوگند باید مطابق با ادعا، صریح باشد و بدون ابهام باشد و از روی قطع و یقین ادا شود. مثالی برای  شرط مطابقات سوگند با ادعا: اگر فردی  ادعا کند «هیچ گونه جنایت عمدی علیه مجنی علیه مرتکب نشده ام» اما در لحظه سوگند بیان کند: «خدا را گواه می گیرم که پرداخت هیچ گونه دیه ای بر عهده من نیست.» در این فرض سوگند با ادعا مطابقت ندارد، زیرا  متهم یک بارخود را از اتهام جنایت عمدی و سری دوم  از اتهام مجازات دیه بری کرده است . پیشنهاد می شود مقاله تشریفات ادای سوگند در محضر دادگاه  را مطالعه نمایید.

راههای ادای سوگند

طرق ادا سوگند در ماده 205 قانون مجازات اسلامی آمده است،که مطابق آن  سوگند باید با لفظ  باشد و در صورت داشتن عذر، با نوشتن یا اشاره ای که روشن در مقصود باشد، ادا شود اقرار و شهادت می‌تواند به صورت لفظی یا نوشتن صورت گیرد؛ اما در مورد سوگند اصل بر ادای سوگند به صورت شفاهی و لفظی

نمونه شکوائیه در خصوص قسم دروغ 

 

در تصویر فوق نمونه ای از شکوائیه ی سوگند دروغ درج شده است.

توصیه پایانی در مورد سوگند دروغ

بنابراین در صورتی که در مورد سوگند کذب شکایتی دارید می توانید با طرح شکوائیه با کمک وکلا و یا با الهام گرفتن از شکوائیه ی فوق،شکوائیه ی خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به مرجع صالح ارسال شود.

توصیه ی ما به شما این است که پیش از ثبت شکوائیه ی خود موضوع پرونده ی خود را با یک وکیل خبره در میان گذاشته و  مشاوره حقوقی دریافت نمایید.اگر به دنبال بهترین وکلای پایه ی یک دادگستری در تهران هستید در سایت هموکیل حساب کاربری ایجاد کرده و با وکلای مجموعه ی حقوقی هموکیل در ارتباط باشید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم