نمونه دادخواست طلاق از طرف زوجه

نمونه دادخواست طلاق از طرف زوجه

شیوا رحیمی

نمونه دادخواست طلاق از طرف زوجه

مطابق حقوق ایران حق طلاق با مرد می باشد یعنی حق طلاق با زوج می باشد مگر در صورتی که زوجه از طرف زوج وکالت در طلاق یا اصطلاحا حق طلاق  داشته باشد. بنابر این در صورت نداشتن وکالت از طرف زوج اقدام برای طلاق از طرف زوجه  دشوار می باشد و مشروط به موارد مصرح در قانون می باشد.ما در این نوشتار به نمونه ای از دادخواست طلاق از سمت  زوجه خواهیم پرداخت و در مورد شرایط طلاق از سمت زوجه توضیح خواهیم داد.

طرح دادخواست طلاق از سمت زوجه 

در صورتی تقاضای زن برای طلاق پذیرفته می شود که در دادگاه عمومی یا خانواده ثابت شود که ادامه ی زندگی زن و شوهر موجب تحمل مشقت بسیار و ضرر برای زن می باشد.بنابر این اثبات عسر و حرج میتواند در روند طلاق از سمت زوجه کمک شایانی نماید. 

تعریف عسر و حرج 

منظور از عسر و حرج  این نیست که زن به هیچ وجه نتواند با شوهر خود زندگی کند بلکه همین که برای دادگاه محرز شود که زن در زندگی با مرد دچار مشکل و رنجی بیش از مشکلات معمولی زناشویی است  به نحوی که ادامه ی زندگی مشترک خطرات جانی یا مشکلات مالی یا شرافتی و ناموسی زن را به مخاطره می اندازد  دادگاه حکم میکند که زوج همسر خود را طلاق دهد.سوءمعاشرت مرد با زن ارتباط نامشروع مرد با زن دیگر ،اختیار زن دیگر ارتکاب جرمی که مخالف حیثیت و شئون خانوادگی زن باشد و نیز تشکیل جلسات  قمار و مشروب در منزل و اعتیاد مضره می تواند از مصادیق عسر و حرج باشد.پیشنهاد می شود مقاله طلاق به درخواست زوجه به دلیل سو معاشرت یا عسر وحرج را مطالعه نمایید.

نپرداختن نفقه و غیبت شوهر  برای مدتی بیش از 4 سال نیز از موجبات  ایجاد حق  زن برای درخواست طلاق می باشد.

در چه شرایطی زوجه می تواند دادخواست طلاق بدهد؟

به طور کلی در صورت به وقوع پیوستن این شروط و در صورت تحقق این اعمال زن می تواند دادخواست طلاق مطرح نماید.

-ثابت کردن یکی  از شروط ۱۲ گانه عقد

-ثابت کردن یکی از موانع عسر و حرج

چه دلایلی سبب اعطای حق طلاق به زن می شود؟

الف) مرد به مدت 6 ماه نفقه ی زوجه را نپردازد

ب) ضرب و شتم زوجه توسط زوج

پ) رها کردن زندگی مشترک 

نحوه ی اثبات دلایل حق طلاق به زن را چگونه میتوان ثابت کرد؟

قطعا به صرف ادعای زن نمیتوان موارد گفته شده را اثبات نمود. ابتدا زوجه باید اقدام به طرح دعوی مطالبه ی نفقه نماید و اثبات شود که مرد طی مدت شش ماه هیچ اقدامی نسبت به پرداخت نفقه انجام نداده است و تقاضای صدور اجرایه نموده است و با وجود موارد مطرح شده نیز اقدام به پرداخت نفقه نکند. 

تکلیف حق طلاقی که به موجب عدم پرداخت نفقه برای زن ایجاد شده چیست؟

آیا پس از قطعیت حکم  و صدور اجرائیه و پرداخت نفقه زن از طرف مرد آیا حق طلاقی که به موجب عدم پرداخت نفقه برای زن ایجاد شده بود  پابرجاست یا از بین می رود؟

حقوقدانان در این رابطه اختلاف نظر دارند.

1)نظریه ی اول مبنی بر این است که  مطابق مواد قانون مدنی 1129 و 1130 این حق ایجاد شده است و و پرداخت بعدی زوج صرفا باعث از بین رفتن دین زوج می شود یا به عبارتی مرد نسبت به پرداخت بدهی خود نسبت به نفقه ی زئج اقدام نموده است  پس حق طلاق برای زن همچنان پا بر جاست.

نفقه ناظر بر رفع امورات و گذران زندگی می باشد و و نفقه جز حقوق اولیه ی زوجه در زندگی مشترک بوده و حتی در صورت عدم توانایی پرداخت نفقه باعث ایجاد عسر و حرج برای زوجه می نماید یعنی بر مبنای عسر و حرج و به دلیل عدم پرداخت نفقه و تعجیل در پرداخت نفقه  میتواند دادخواست طلاق مطرح نماید 

2)نظریه ی بعدی بر این مبنا است که با پرداخت نفقه و با پرداخت نفقه عسر و حرج رفع شده و حق طلاقی که ایجاد شده بود به واسطه ی عسر و حرج ناشی از عدم پرداخت نفقه رفع شده و دیگر حق طلاقی وجود ندارد.

عموما نظر غالب بر این است که با پرداخت نفقه حق طلاق ساقط شده است.

در رابطه با ضرب و شتم  زن توسط زوج نیز منوط به طرح شکایت  در دادسرا می باشد  و این ضرب و شتم و فحاشی باید غیر قابل تحمل باشد  و به صرف ایجاد ضرب و شتم یا فحاشی  این حق طلاق ایجاد نمی شود  و باید غیر قابل تحمل باشد.

نمونه دادخواست از طرف زن

در پایین یک نمونه دادخواست از طرف زن یا زوجه آورده شده است.

 

 

در تصویر بالا نمونه ای از دادخواست طلاق به درخواست زوجه امده است که در ان به ضرب و شتم و فحاشی  و عدم پرداخت نفقه زوج اشاره کرده و مورد نیز عسر و حرج محسوب میشود.

نتیجه گیری 

بنابر این ما به شما توصیه می کنیم در صورتی که تقاضای طلاق دارید بدون گرفتن وکیل در این مورد اقدام ننمایید چرا که مشورت و پیشبرد پرونده با راهنمایی وکلای خبره قطعا تاثیر بهتری در پیشبرد اهداف شما خواهد داشت نسبت به اینکه بدون مشورت و نظارت وکیل نسبت به طرح دادخواست طلاق از سمت زوجه اقدام نموده و پرونده با شکست مواجه شود.

پس اگر به دنبال وکیل خبره در زمینه ی طلاق به درخواست زوجه می باشید با وکلای مجرب مجموعه ی حقوقی هموکیل همراه باشید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم