نمونه دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک

نمونه دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک

شیوا رحیمی

نمونه دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک

برای طرح هر دعوایی در محاکم قضایی بهتر است که از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک و راهنمایی بگیریم تا به بهترین نحو ممکن رای دادگاه را به نفع خود بگیریم. ما در این نوشتار به طرح دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک و نکات کلیدی در این رابطه خواهیم پرداخت.

مقدمه

بعد از اجرای طلاق، میان زوجین، حضانت نگهداری از فرزند مشترک به  یکی از زوجین سپرده می شود. مطابق قانون مدنی ایران  هر یک از والدین کودک حق ملاقات فرزند را خواهند داشت.

گاهی اوقات والدین در رابطه با اسیب های طلاق اگاهی نداشته و فرزند مشترک خود را نیز وارد اختلافات خود کرده، در حالی که از آسیب های روانی وارده بر کودک خود غافل می باشند .قطعا شاهد این موضوع بوده اید که والدی که حضانت فرزند با اوست، شخص مقابل  را از ملاقات با فرزند، محروم می کند، در این شرایط، از لحاظ قانونی  شخص محروم می تواند، دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک را به دادگاه، دهد.

حق ملاقات فرزند مطابق قانون 

زمانی که به موجب توافق و یا قانون حضانت فرزند به یکی از والدین واگذار می‌شود، طرف مقابل حق دارد که به میزان مشخصی  فرزند مشترک را ملاقات نماید.دیدار فرزند چه در رمان پروسه ی طلاق درصورتی که زوجین جدا از هم زندگی کنند چه بعد از طلاق؛ هم حق و هم تکلیف  می باشد. بنابراین هیچ یک از پدر یا مادر  به هیچ عنوان نمیتوانند فرزند را از دیدار والد دیگر یا اقوام نظیر پدربزرگ و مادر بزرگ محروم کند.

چگونگی طرح دعوی ملاقات با فرزند

برای طرح دعوی حق ملاقات با فرزند مشترک، باید والدی که حق حضانت فرزند با او نیست  دادخواست ملاقات با فرزند مشترک بدهد.

-ابتدا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست حق ملاقات فرزند را مطرح نموده و پرونده را مطابق  محل زندگی مشترک و یا اقامتگاه خوانده به مرجع قضایی صالح ارجاع مینماید. چنانچه خواهان پرونده مادر طفل  باشد، در محل اقامت خود هم  می‌تواند طرح دادخواست نماید.

-قاضی در جلسه ی رسیدگی  با بررسی وضعیت حضانت طفل، و جنسیت خواهان، شرایط، سن و جنسیت طفل و وضعیت روحی طفل، سلامت اخلاقی خوانده و خواهان بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت در هفته حق ملاقات درنظر گرفته و زمان و روز دقیق در هفته و محل ملاقات  را هم مشخص می نماید.

-لازم به ذکر است که رای صادره، به مدت ۲۰ روز قابل تجدیدنظر خواهی است. بعد از قطعیت رای، پرونده با درخواست خواهان به واحد اجرای احکام ارجاع داده میشود.

-نکته ی مهم در رابطه با ممانعت ملاقات با فرزند، این است که مجازات‌هایی برای فرد خاطی درنظر گرفته می شود. مطابق  ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی، اگر فردی از ملاقات فرزند مشترک جلوگیری کند، به حبس از 3 ماه تا 6 ماه یا به جزای نقدی از صد و پنجاه  هزار تا سیصد هزار تومان محکوم می شود و در صورت تکرار مجدد این جرم، حداکثر مجازات یعنی شش ماه حبس اعمال خواهد شد.

نمونه ای از دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک

در تصویر زیر برای اشنایی عزیزان با این نوع دادخواست، نمونه ای از دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک قرار داده شده است.

 

نتیجه گیری در خصوص دادخواست الزام به ملاقات فرزند مشترک

والدین باید در مورد فرزند مشترک خود  بالغانه برخورد کرده و برای جلوگیری از آسیب های روحی و روانی فرزند خود را وارد اختلافات خود نکنند وبرای ملاقات فرزند مطابق برنامه پیش روند. تعیین زمان و نحوه ملاقات فرزند و انعطاف‌پذیری مناسب در هنگامی که یکی از والدین دچار مشکل می‌شود، موجب می‌شود که کودک احساس امنیت  داشته و از اسیب های روانی ناشی از طلاق پدر و مادر تا حدی در امان باشد.

توصیه ی ما به شما این است در صورتی که نیاز به ملاقات فرزند خود دارید و به صورت قانونی قصد اقدام دارید از وکلای مجرب مجموعه حقوقی هموکیل مشورت و  راهنمایی بگیرید.

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل