نمونه دادخواست صدور حکم رشد
نمونه دادخواست صدور حکم رشد به همراه یک نمونه دادخوست گواهی رشد
یکی ازمدارک اثبات کننده ی بلوغ عقلی فردی گواهی رشد یا حکم رشد می باشد که عموما بعد از تحقیقات و نظر کارشناس تخصصی صادر می شود.
بر اساس تعریف قانون فردی که به سن بلوغ رسیده باشد دارای اهلیت می باشد و لزومی به وجود دو سایر شرایط (عقل و رشد) نمی باشد. سنی که قانونگذار برای بلوغ در نظر گرفته است برای دختران نه سال قمری و برای پسران پانزده سال قمری می باشد.دخترانی که به سن نه سالگی رسیده اند و پسرانی که به سن پانزده سالگی رسیده اند از نظر قانون بالغ می باشند.. در این مقاله به شرح حکم رشد و ارائه ی نمونه دادخواست حکم رشد خواهیم پرداخت.
حکم رشد چیست؟
حکم رشد به این معنا است که فرد توانایی اداره اموال و استفاده ی معقول ان را داشته باشد و از اموال خود به شکل صحیحی بهره مند شود.
جهت خروج صغیر، از حجر، رسیدن به سن بلوغ ملاک نیست و باید رشد او ثابت گردد. در حقیقت جهت خارج شدن صغیر از حجر و اینکه محجور محسوب نشود، ضروری است بلوغ و رشد او محرز گردد. لازم به ذکر است جهت امور غیر مالی و دریافت هدیه و هدیه دادن در حد متعارف نیازی به حکم رشد نمی باشد زیرا از جمله امور غیر مالی محسوب میشود.
نکات حکم رشد یا گواهی رشد
-دادگاه صالح
-درخواست صدور حکم رشد دختر و پسر
-سن رشد
-دادگاه صالح: درخواست صدور گواهی رشد باید از دادگاه درخواست شده و باید برای آن دادخواست طرح کرد و دادگاه صالح به رسیدگی به این تقاضا دادگاه خانواده محل اقامت درخواست کننده می باشد و یا از طریق دفاتر خدمات قضایی باید ثبت شود. نمونه ای از دادخواست صدور گواهی رشد در این نوشتار قرار داده شده است.
-درخواست صدور حکم رشد دختر و پسر: تفاوتی در صدور گواهی رشد دختر یا پسر وجود ندارد، اما چون حکم رشد برای دختران زیر نه سال و پسران زیر پانزده سال صادر نخواهد شد؛ فقط نسبت به سن بلوغ آنها تفاوت وجود دارد.
-سن رشد: باتوجه به رویه، سن رشد ۱۸ سال بوده و اشخاص بالغ زیر ۱۸ سال جهت تصرف در امور مالی خود باید دادخواست صدور حکم رشد دهند.
نکته :اموال صغیری را که بالغ شده است، در صورتی به او میتوان داد که رشد او اثبات شده باشد.
چگونگی تشخیص و تعیین سن
بعد از ارائه درخواست گواهی رشد، دادخواست فرد ابتدا به سازمان پزشکی قانونی کشور فرستاده شده و در آن قسمت پزشکان و افرادی که تخصص آنان مطابق قانون معاینه و چکاب شخص متقاضی می باشد معرفی می شود. لازم به ذکر است این روند تنها با در اختیار داشتن حکم مرجع قضایی قابل انجام است. در تصویر زیر نمونه ای از دادخواست تقاضای صدور حکم رشد از سوی پسر آمده است که خواسته ی خواهان تقاضای صدور حکم رشد باتوجه به رشد عقلی و جسمی وی می باشد.
نمونه دادخواست تقاضای صدور حکم رشد از سوی پسر
در تصویر یک نمونه ای از دادخواست در مورد تقاضای صدور گواهی رشد از سوی پسر می باشد.
مزایای اخذ وکیل در مورد صدور حکم رشد
1- وکیل می تواند برای کسی که متقاضی صدور حکم رشد می باشد فضای جلسه رسیدگی دادگاه و سوالاتی را که قاضی در مورد بررسی رشد می پرسد را بازسازی نماید.
۲- وکیل به جهت تجربه بسیاری که در زمینه حکم رشد دارد می تواند دعوی را به طرز صحیحی تنظیم نماید.
۳- به طور کلی وکیل دادگستری با توجه به دانش حقوقی که دارد امر دفاع از دادخواست را در دادگاه به راحتی انجام می دهد.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.