استعلام اختراع ثبت شده به همراه آموزش تصویری آن
استعلام اختراع ثبت شده به همراه آموزش تصویری آن
برای استعلام ثبت اختراع و جستجو اختراع ثبت شده با مراجعه به https:/www.rrk.ir (سایت روزنامه رسمی کشور) از اختراعات ثبت شده استعلام بگیرید.
مقدمه ثبت اختراع
برای جلوگیری از خطا و امکان اشتباه انجام شدن امور ثبتی خود در اداره مالکیت صنعتی بهتر است اختراع خود را پیش از اقدام به ثبت کردن استعلام بگیرید. اختراع مورد نظر باید خلاقیت و کاربرد صنعتی داشته باشد.
تمامی اختراعات برای بهرهبرداری و همچنین قرار گرفتن در چارچوب قانونی ملزم به ثبت اختراع خود می باشند.. در ایران قوانین ثبت اختراع جهت حمایت از حقوق مخترع پیش بینی شده است، بنابراین ثبت هر اختراعی امکان پذیر نمی باشد. و تمامی اختراعات برای به ثبت رسیدن باید جدید باشد ، تازگی داشته باشد و مهمتر از آن کاربردی مفید داشته باشد. گفتیم برای ثبت اختراع نیاز است که اختراع پیشتر توسط افراد دیگر به ثبت نشده باشد.برای اطمینان از این مورد که اختراع شما جدید است یا نه و اینکه ایا پیش از این توسط کسی به ثبت رسیده است یا نه؟ میتوانید به استعلام ثبت اختراع بپردازید. جهت استعلام اختراع خود می توانید از طریق سامانه اینترنتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام کنید.
اختراعی قابلیت به ثبت رساندن دارد که از ابتکار و خلاقیتی نوین برخوردار باشدو کاربرد صنعتی داشته باشد. ابتکار نوین بدین معنی می باشد که در حرفه و صنعت مختص خود جدید باشد و اختراعی مشابه آن وجود نداشته باشد..
حقوق مادی و معنوی مخترع
ثبت اختراع از جمله حقوق معنوی افراد می باشد که به صورت انحصاری به نام فرد قابلیت ثبت دارد اما به شرطی که شرایط مورد نیاز را دارا باشد. مطابق قوانین ثبت اختراع حق معنوی و مادی برای مخترع در نظر گرفته شده است.
-حقوق مادی مخترع چیست؟
-حقوق معنوی
حقوق مادی مخترع چیست؟
حقوق مادی مخترع نسبت به اختراع ثبت شده ی خود محدود میباشد و بعد از پایان مهلت ، دیگر حقوق مادی آن به نام مخترع نخواهد بود. مگر اینکه مخترع اقدام به تمدید کند. معمولا مهلت حقوق مادی یک اخترا به مدت بیست سال می باشد.
حقوق معنوی
حقوق معنوی بر ثبت اختراع برای مخترع دائمی می باشد.
نام مخترع تا ابد بر روی اختراع خود خواهد ماند. مگر اینکه خود مخترع طی درخواستی کتبی درخواست خلاف آن را داشته باشد.
برای برخورداری از حقوق مادی و معنوی اثر خود مخترع باید مطابق قوانین اختراع خود را ثبت کرده و پس از ثبت کسی قادر به که استفاده از اختراع بدون رضایت مالک اختراع نخواهد بود.
شرایط ثبت اختراع
بنابر این برای ثبت هر اختراعی شرایطی وجود دارد که با وجود این شرایط مخترع می تواند اختراع خود را به ثبت برساند. مهم ترین شرایط ثبت اختراع که از سوی سازمان جهانی مالکیت معنوی تعیین شده است.
الف) نوآوری
ب) مفید بودن
پ) نو و جدید بودن
شاید برایتان سوال پیش اید که استعلام اختراع چه کاربردی دارد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت برای دارا بودن شرط سوم یا نو و جدید بودن اختراع ضروری است که اختراع مورد نظر را ثبت کنیم.بنابر این ثبت کننده حق امتیاز اختراع باید ثابت کند که اختراع اوسابقه ی ثبتی توسط افراد دیگر را نداشته است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع
مدارک لازم باید ضمیمه ی اظهارنامه شود.
1) وصف و تعریف اختراع؛
2) ادعای مطرح شده راجع به اختراع؛
3) مختصر تعریفی از اختراع؛
4) ارائه نقشه ها
5) مدارک دال بر هویت متقاضی و مخترع؛
6) در صورتی که مخترع تمایلی به ذکر نام خود نداشته باشد باید درخواست کتبی خود را مبنی بر این موضوع تقدیم کند.
7) ارائه ی مدارک حق تقدم که به صورت همزمان با تسلیم اظهارنامه نهایتا ظرف 15 روز اپس از آن تاریخ باید تسلیم شود؛
8) رسید پرداخت هزینههای قانونی؛
9) مدارک نمایندگی در صورتی که نماینده اقدام کرده باشد.
چگونه می توان از اختراع های ثبت شده استعلام گرفت؟
پس در رابطه با حفظ حقوق افراد، بر اختراع خود و حق مالکیت آن، دارندگان حق اختراع باید، از طریق سامانه مالکیت معنوی http://www.ssaa.ir بوده، اقدام به ثبت آن کنید.
برای استعلام اینکه اختراع شما پیش از این ثبت شده یا خیر راهایی وجود دارد:
1) استعلام از مجموعه ی حقوقی هموکیل
2) ورود به آدرس ipm.ssaa.ir، که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در راستای ارائه خدمات الکترونیکی، به متقاضیان ثبت علائم صنعتی، ثبت اختراع، استعلام علائم صنعتی، (مالکیت فکری و معنوی) استعلام اختراع و راه اندازی شده است.
3)همچنین می توان از سایت روزنامه رسمی کشور www.rrk.ir میتوانید پیشینه ی ثبتی اختراع خود را استعلام بگیرید.
آموزش تصویری استعلام از اختراع های ثبت شده
1) ابتدا وارد سایتipm.ssaa.ir http://www.ssaa.ir/ شوید و از قسمت جستجو بر روی جستجو در اختراع را انتخاب کنید.
2) بر روی جستجو کلیک کرده و گزینه های جستجو در طرح های صنعتی و جستجو در علامت های تجاری و جستجو در اختراع را نمایش می دهد با انتخاب جستجو در اختراع ،شروع به استعلام اختراع خود کنید.
3) با کلیک نمودن بر روی جستجو در اختراع اطلاعات مربوط به اختراع خود را از جمله شماره ثبت و شماره اظهارنامه و عنوان اختراع و نام و نام خانوادگی مخترع و... را وارد نمایید و بر روی گزینه ی جستجو کلیک کنید.
اگر در رابطه با ثبت اختراع خود سوالاتی دارید یا در رابطه با دعاوی مالکیت فکری و ثبت اختراع نیاز به راهنمایی داشتید برای هماهنگی با وکلای مجرب مجموعه ی حقوقی هموکیل با تماس بگیرید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.