سرقت از مکان های محرز
سرقت از مکان های محرز
نکته ۱ : سرقت از مکان های محرز
در زمره سرقت های مشدد می باشد که مجازات شدیدتر از سرقت ساده دارد و علت تشدید مجازات نیز هتک حرز توسط سارق است. مطابق بند ۲ ماده ۶۵۶ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ که می گوید : " در صورتی که سرقت جامع شرایط حد نباشد و مقرون به یکی از شرایط زیر باشد، مرتکب به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود :.....۲. سرقت در جایی واقع شده باشد که به واسطه ی درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد."
نکته ۲ : شرایط تحقق جرم
۱. رفتار فیزیکی جرم " ربودن " مال دیگری است .
۲. موضوع جرم " مال متعلق به دیگری " باید باشد پس اگر مرتکب مال خود را بردارد مرتکب سرقت نشده است.
۳. سرقت باید از مکان " محرز " باشد. حرز به مکانی گفته می شود که مال در آن عرفا از دستبرد محفوظ می ماند. در بند ۲ ماده ۶۵۶ قانون تعزیرات سخن از " جایی " آمده است و مراد مکان هایی که محصور بوده و منظور قانون گذار هتک حرز سرقت حدی نیست این امر از مصادیق بیان شده در ماده برداشت می شود که مصادیقی همچون جاهایی که با درخت یا بوته یا پرچین یا نرده محصور شده باشد. وجه اشتراک همه آن ها حصار دور مکان سرقتی می باشد. پس اگر سارقی از دور فنس یا سیم باغی وارد شود و میوه های باغ یا وسایل کشاورزی داخل باغ را سرقت کند مشمول این ماده است.
۴. نتیجه جرم هم خارج کردن مال از تصرف مالک یا متصرف قانونی است.
۵. مجازات جرم در صورتیکه مال مسروقه تا ۲۰ میلیون تومان باشد و مرتکب سابقه موثر کیفری نداشته باشد جرم قابل گذشت بوده و مجازات سارق ۳ ماه تا ۱۸ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است و شروع به جرم آن جرم نیست حال اگر یکی یا هر دو شرط نباشد یعنی ارزش مال مسروقه بیش از ۲۰ میلیون تومان یا مرتکب سابقه موثر کیفری داشته باشد جرم غير قابل گذشت و مجازات مرتکب حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق است و شروع به جرم آن جرم و مجازات تعزیری درجه ۶ از نوع شلاق یا جزای نقدی یا حبس تعزیری درجه ۶ دارد.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.