آموزش تصویری درخواست صدور گواهی فوت

آموزش تصویری درخواست صدور گواهی فوت

آتنا شفیعی

آموزش تصویری درخواست صدور گواهی فوت

وفات اشخاص اعم از ایرانی یا خارجی باید در یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور طبق ماده 22 قانون ثبت احوال کشور، ثبت شود. 

ایرانیان داخل کشور به اداره ثبت احوال و ایرانیان خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت، حتما مورد فوتی را اعلام نمایند و عدم دریافت گواهی فوت برای افراد تخلف و جرم محسوب می شود. 

همچنین با توجه به پیشرفت های زیر ساختی امکان صدور گواهی فوت به صورت آنلاین و غیر حضوری وجود دارد که در این مقاله به بررسی نحوه درخواست گواهی فوت و آموزش تصویری آن می پردازیم.

گواهی فوت پزشکی چیست؟

هنگامی که افراد حیات خود را از دست می دهند، این گواهی که در اصل سند عدم حیات متوفی می باشد از پزشک شخص قابل دریافت می باشد. و تا زمان دریافت گواهی فوت اعتبار دارد. این گواهی سبب ابطال شناسنامه شخص و کلیه مدارک هویتی وی می شود. 

برای دریافت این گواهی اگر شخص مشکوک به مرگ غیر طبیعی باشد حتما جسد به پزشکی قانونی ارسال شده و بعد از مشخص شدن علت فوت صدور گواهی فوت پزشکی امکان پذیر می باشد.

ضرورت دریافت گواهی فوت چیست؟

بعد از فوت فرد به منظور جلوگیری از هر گونه سوء استفاده از حقوق شخص متوفی و انجام کارهای وی مانند انحصار وراثت به دلیل اینکه مدارک هویتی او دیگر هیچ گونه اعتباری ندارد، انتقال جسد از بیمارستان و دفن او در قبرستان های قانونی دریافت این گواهی بسیار ضروری بوده و وارثان متوفی در محدوده زمانی مشخصی مجبور به دریافت گواهی عدم حیات هستند. و عدم اخذ این گواهی توسط قانونگذار جرم انگاری گردیده است.

دریافت گواهی فوت به چه صورت است؟

در گذشته ورثه برای دریافت گواهی فوت افراد حتما باید به سازمان ثبت احوال کشور به صورت حضوری مراجعه می کردند و با داشتن مدارکی نظیر شناسنامه، کارت ملی، مدارک هویتی خود، مدارک خود که نشان دهنده نسبت خود با متوفی باشد، گواهی پزشک یا بیمارستان و پرداخت هزینه هایی که تعرفه خود را در زمان های متفاوت داشته است، اقدام به دریافت گواهی فوت نمایند.

اما در حال حاضر برای دریافت گواهی فوت سازمان ثبت احوال کشور برای کاهش مراجعات حضوری سامانه ای به نام سامانه درخواست صدور گواهی فوت راه اندازی کرده است. 

این سامانه که از زیر مجموعه سامانه های سایت سازمان ثبت احوال کشور می باشد به ادرس  در ایجاد گردیده است تا افراد بتوانند در زمان کوتاه تری و بدون مراجعه حضوری درخواست گواهی فوت را انجام دهند.

 

مراحل دریافت گواهی فوت در سامانه درخواست صدور گواهی فوت

1) به منظور انجام این کار وارد مرورگر خود شده و عبارت سامانه درخواست صدور گواهی فوت را جست و جو کنید یا مستقیما به ادرس https://www.sabteahval.ir/ بروید. 

در صفحه ای که برای شما نمایش می دهد از نوار سفید رنگ خدمات ارائه شده در این سامانه گزینه میز خدمت را انتخاب نمایید.

 

مراحل دریافت گواهی فوت در سامانه درخواست صدور گواهی فوت_مرحله اول

 

 

2) در فهرستی از خدمات ارائه شده در این قسمت که به شما نمایش می دهد گزینه صدور گواهی فوت و سپس صدور گواهی فوت ایرانیان را کلیک نمایید. سپس از ایکون های کوچک سبز رنگ سومین ایکون را انتخاب نمایید.

مراحل دریافت گواهی فوت در سامانه درخواست صدور گواهی فوت_مرحله دوم

 

3) در صفحه دیگیری که به ان وارد می شوید برای دریافت گواهی فوت می توانید اقدام کنید. در این صفحه برای شما مشخصات خدمات، جزئیات، هزینه صدور گواهی فوت شرح داده شده است. در همان بالا با لمس کلید سبز رنگ درخواست خدمت مراحل شروعی صدور گواهی را پیش رو خواهید داشت.

مراحل دریافت گواهی فوت در سامانه درخواست صدور گواهی فوت_مرحله سوم

4) در صفحه ی دیگری که به ان وارد می شوید باید فرم های مربوطه را تکمیل نمایید (برای پر کردن کادر مربوطه به کد پستی دقت زیادی داشته باشید زیرا گواهی فوت به ادرس پستی شما ارسال می شود.)

5) در مرحله ی بعدی مدارک و اطلاعات خواسته شده از شما مانند تصویر کارت ملی را ارسال نمایید.

6) در صفحه ی بعدی از این سامانه شما ملزم به پرداخت هزینه گواهی فوت می باشید که از طریق درگاه آنلاین می توانید ان را پرداخت نمایید.

7) بعد از پرداخت هزینه تعرفه صدور گواهی فوت کد رهگیری به شماره موبایلی که در ابتدا برای ورود وارد کرده بوید ارسال می شود که با استفاده از این کد در صوت عدم صدور گواهی، پیگیری انجام دهید.

اگر بعد از درخواست صدور گواهی برای شما این سند صادر نشد جهت پیگیری در همان سامانه در قسمت ورود پیگیری و تایید اطلاعات، کد رهگیری را وارد کنید تا گواهی به کد پستی شما ارسال شود.

 

نحوه پیگیری وضعیت درخواست گواهی فوت در سامانه درخواست صدور گواهی فوت

اگر شما در این سامانه درخواست گواهی فوت را انجام داده ایید اما هنوز گواهی خود را دریافت نکرده ایید مراحل زیر دنبال نمایید.

1)وارد سایت درخواست صدور گواهی فوت شده و پس از ورود به ان بر روی گزینه پیگیری درخواست گواهی فوت کلیک نمایید.

2)در صفحه ای که به آن هدایت می شوید اگر کد رهگیری خود را به همراه دارید در کادر مربوطه وارد کرده و تایید را لمس کنید تا اخرین تغیرات صدور گواهی را ملاحظه نمایید.

3)اگر این کد را فراموش کرده اید در کمی پایین تر از کادر بازیابی کد پیگیری را کلیک کرده و با استفاده از کد ملی و شماره همراه ثبت شده در فرم درخواست کد را بازیابی کنید تا برای شما به شماره موبایل شما کد ارسال گردد.

 

پرسش و پاسخ های متداول در حوز صدور گواهی فوت به صورت آنلاین 

اگر گواهی فرد مفقود شود چه اقدامی باید انجام داد؟

اگر امکان دسترسی به گواهی را نداشتید یا ان را گم کرده بودید می توانید به قسمت اداری بهشت زهرا یا اداره ثبت احوال مراجعه کنید یا به صورت آنلاین و غیر حضوری در سامانه صدور گواهی طبق توضیحات ما در مقاله، نسبت به دریافت دوباره ان اقدام نمایید.

 

چه افرادی می توانند برای دریافت گواهی فوت فرد اقدام نمایند؟

همانطور که در متن مقاله گفته شد افراد نزدیک متوفی می توانند برای دریافت این گواهی اقدام نمایند اما اگر در زمان وفات به هر دلیلی حضور نداشتند تا اقدام به دریافت کنند، ماموران انتظامی متصدی یا صاحب آن مکان که هنگام وفات رخ داده در ان جا حضور داشته اند، متصدیان قبرستان، مقامات قضایی و نظامی، گروههای امدادی، نسبت به اخذ گواهی فوت اقدام نمایند.

برای ثبت وفات ایرانیان خارج از کشور چه اقدامی باید انجام داد؟

جهت اخذ گواهی فوت افراد خارج از کشور با مدارک مورد نیاز با مراجعه به کنسول گری و درج فوت فرد متوفی از نمایندگی جمهوری اسلامی ایران گواهی فوت به هر تعداد که نیاز دارید، دریافت نمایید.

 

در صورت وفات ایرانیان خارج از کشور مداک مورد نیاز جهت صدور گواهی فوت چیست؟

-شناسنامه و کارت شناسایی ملی

-اصل مدرک خارجی وفات شخص که توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران تایید شده باشد.

-گواهی عدم ثبت فوت از نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت متوفی

 

اگر شناسنامه فرد ایرانی خارج از کشور به هنگام فوت با وی نبود چگونه برای صدور گواهی فوت او اقدام کرد؟

اگر شناسنامه فرد در خارج از کشور به همراه خود نباشد باید حتما مدارکی ارائه دهید تا احراز هویت مشخص گردد، پس از جمع آوری مدارک و طی شدن مراحل اداری وفات ثبت شده و گواهی برای فرد خارج از کشور صادر می شود.

 

برای صدور و دریافت گواهی فوت چه مراحلی باید طی شود؟

-ارائه درخواست و مدارک مورد نیاز توسط اعلام کننده

-بررسی مدارک و مشخصات اعلام کننده واقعه و متوفی 

-ابطال شناسنامه و تنظیم سند فوت

-صدور گواهی فوت و تحویل آن به متقاضی

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل