نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناس

نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناس

آتنا شفیعی

نمونه لایحه اعتراض به نظریه کارشناس 

کارشناسی دادگاه یکی از دلایل اثبات دعوا، در قانون آیین دادرسی مدنی است . در صورتی به نظریه ی کارشناس اعتراض داشته باشید  میتوانید، طی  یک هفته از بلاغ نظریه ی کارشناس، اعتراض خود را نسبت به نظر  کارشناس، اعلام نمایید. در مقاله اعتراض به نظریه کارشناسی، نظریه کارشناس و همچنین نحوه اعتراض به نظریه کارشناسی را بیان کردیم، در این پژوهش به بررسی نمونه ای از لایحه ی اعتراض به نظریه ی کارشناس  خواهیم پرداخت و نکات قابلتوجه در مورد اعتراض به نظریه ی کارشناس را شرح خواهیم داد.

 

 

مقدمه

بعد از اعلام نظر کارشناس، درصورتی که دادگاه نظریه کارشناس  را مطابق با اوضاع و احوال بداند، آن را بررسی نموده  و رای صادر می نماید، در غیر این صورت به آن ترتیب اثر نخواهد داد. 

مطابق قانون  تشخیص این که  تعداد کارشناسان رسمی دادگستری کافی است یا خیر ، فقط با دادگاه است و تا هر زمانی که دادگاه صلاح بداند می تواند اعتراض نسبت به کارشناسی را قبول نموده  و موضوع را به هیئت دیگر ارجاع می نماید.

 

نمونه تصویر لایحه اعتراض به نظریه کارشناس رسمی

در تصویر زیر نمونه ای از لایحه ی اعتراض به نظریه ی کارشناس درج شده است.

 

 

نکات مهم در رابطه با اعتراض به نظریه ی کارشناس رسمی دادگاه

الف)هر گاه اعتراض موجه باشد و یک نفر کارشناس تعیین شده باشد .دادگاه کارشناسان دیگری را (3نفر) تعیین می نماید.هرگاه قرار کارشناسی برای اثبات  ادعای خواهان یا خوانده صادر شود.درصورتی که هر یک از طرفین نظر کارشناس را مخالف با واقعیت تلقی نموده یا به دلایل دیگر به ان اعتراض داشته باشد میتواند مراتب اعتراض خود را اعلام نموده و می بایست جهات اعتراض خود را نسبت به نظر کارشناس  بیان نماید.

زیرا دادگاه تکلیفی بر پذیرش اعتراض نداشته و فقط زمانی که دادگاه  جهات اعتراض را وارد بداند قرار ارجاع مجدد به کارشناسی صادر می نماید و مجددا امکان اعتراض به نظریه ی کارشناس وجود خواهد داشت .

ب)نظریه ی کارشناسان جدید نیز به دادگاه تسلیم و به طرفین ابلاغ می شود.

پ)در مرحله ی دوم نیز که نظر کارشناسان ابلاغ می گردد؛ممکن است دادگاه مجددا اعتراض  طرفین یای یکی از آن ها را بپذیرد و هیات کارشناسان دیگری (5 نفره) معین نماید.

 

فواید گرفتن وکیل برای تنظیم لایحه اعتراض به نظریه کارشناسی

از جمله مهمترین فواید داشتن یک وکیل با تجربه انتخاب  مناسب ترین و کوتاهترین ، مطمئن ترین و قطعا کم هزینه ترین  راه جهت حصول نتیجه است. 

داشتن وکیل شما را از  مراجعه ی حضوری در محاکم و مراجع قضایی و جلسه رسیدگی معاف می نماید و درگیری ذهنی، روانی و فیزیکی با موضوع را از شما دور می کند.یعنی  با حضور وکیل دیگر نیازی به حضور شما در محاکم قضایی نمی باشد.

لازم به ذکر است گرفتن  وکیل و پرداخت حق الوکاله هزینه اضافی نمی باشد  اما  حضور و مدیریت یک وکیل خوب نتیجه  دعوی را به نفع شما  تغییر خواهد داد.

ما به شما توصیه می نماییم  دنبال وکیل با حق الوکاله ارزان و کم تجربه نباشید زیرا  بعضاً بود و نبود او فرقی نخواهد داشت ؛وکلای غیر حرفه ای ناچار  روش آزمون و خطا را برای دعاوی خود بر می گزینند.پیشنهاد می شود از از وکلای خبره مجموعه هم وکیل در جهت تنظیم دادخواست حقوقی بهره ببرید.