نمونه شکوائیه ترک انفاق توسط شوهر

نمونه شکوائیه ترک انفاق توسط شوهر

آتنا شفیعی

نمونه شکوائیه ترک انفاق توسط شوهر

مطابق قانون حمایت از خانواده هرکس با داشتن استطاعت مالی و  تمکین زوجه اقدام به پرداخت نفقه ی افرادی که وظیفه ی پرداخت نفقه آنان را دارد ننماید مطابق قانون مجازات خواهد شد.

در نکاح دائم یکی از وظایف زوج پرداخت نفقه زوجه می باشد که در صورت عدم پرداخت نفقه امکان طرح دعوی کیفری و حقوقی وجود خواهد داشت. که ما در این پژوهش به بررسی نمونه ای از شکوائیه ترک انفاق خواهیم پرداخت.

 

 

نفقه چیست؟

نفقه تمامی نیازات معقول زوجه را شامل می شود که در صورت تمکین به وی تعلق میگیرد. از جمله: خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه ی درمان و...

 

شرایط تحقق جرم ترک انفاق

مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده شرایط تحقق جرم ترک انفاق به این صورت می باشد:

الف) مرد توان مالی جهت پرداخت نفقه زوجه خود را داشته باشد. لازم به ذکر است که مجازات تعزیری ترک انفاق، برای  کسی قابل  اعمال است که با وجود‌‌ تمکن  مالی، از پرداخت نفقه زن خود‌‌ امتناع ورزد.

ب) مرد از پرداخت نفقه  امتناع نماید.

پ) با وجود تمکین زن از مرد،مرد از پرداخت نفقه خودداری نماید. تمکین، شامل تمکین عام و خاص می باشد  و عد‌‌م تحقق هر یک موجب عد‌‌م تحقق جرم خواهد‌‌ شد‌‌.

 

 

جرم ترک انفاق قابل گذشت یا غیر قابل گذشت

مطابق ماده 53 قانون حمایت از خانواده ،جرم ترک انفاق از جرایم قابل گذشت بوده و در صورت گذشت شاکی (زن) در هر مرحله ای  از تعقیب، رسیدگی یا اجرای حکم منجر به صدور قرار موقوفی تعقیب خواهد شد.

 

مجازات جرم ترک انفاق در قانون 

مطابق قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیزی مجازات ترک انفاق حبس سه ماه تا یک  سال است. مطابق قانون حمایت خانواده مجازات ترک انفاق، حبس تعزیری درجه 6  (از 6 ماه الی 2 سال حبس) بود. که به موجب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری این مجازات کاهش یافت.

 

تعیین میزان نفقه زن

با وجود ترک انفاق به عنوان یک جرم، مطابق قانون مجازات اسلامی حبس به عنوان مجازات آن در نظر گرفته شده است، ولی با وجود تعیین نمودن مجازات، به تنهایی مفید به فایده برای شاکی نخواهد بود. بنابراین  قاضی باید با جلب نظر کارشناس اقدام به مشخص نمودن میزان نفقه نماید. 

تعیین میزان نفقه زن به دلیل این که میزان هزینه های متعارف زندگی زن تعیین می شود و مرد حتی در زمان تحمل مجازات هم  مکلف به پرداخت این وجه می باشد و زن می تواند بر اساس آن نفقه را مطالبه کند. 

نکته قابل توجه  اینکه نفقه زن و مدت زمان ترک انفاق می تواند حدود جرم ارتکابی را برای قاضی روشن سازد تا در میزان مجازات فرد مرتکب قضاوت صحیح تری انجام دهد.همانطور که اشاره نمودیم باید دانست، که نفقه شامل تمامی نیازهای متعارف زن می باشد. این نیازها با توجه به وضعیت و شان زن مشخص شده است نه بر اساس درآمد مرد.

 

نمونه ای از شکوائیه ی زوجه مبنی بر ترک انفاق توسط شوهر 

 

 

 

از ضرورت اخذ وکیل باید به این موضوع اشاره کرد که عدم پرداخت نفقه جنبه کیفری دارد  اما شما برای گرفتن نفقه باید از لحاظ حقوقی پیگیری کنید. 

ممکن است این موضوع باعث سر درگمی فرد شده و موجب طولانی شدن پروسه شود با این حال ،اگر وکیل ترک انفاق در این مسیر به همراه خود داشته باشید به راحتی می توانید با آسودگی خاطر نتیجه مطلوبی را از مراجع قضایی و دادگاه ها اخذ نمایید؛ در صورتی که مشکلات مشابه دارید با وکلای خبره مجموعه حقوقی هموکیل تماس بگیرید.

 

 

سوال: می‌خواهم دعوای ترک انفاق را مطرح کنم، چگونه می‌توانم آن را اثبات کنم؟

زمانی که شوهر به زن خود نفقه پرداخت نمی‌کند، زن می‌تواند شکواییه ترک انفاق مطرح کند و دعوای خود را از طریق شهود به همراه استشهادیه و گزارش پلیس که محتوای آن اخراج خانم از منزل مشترک توسط آقا باشد، به اثبات برساند همچنین زوج می‌تواند در صورتی که پرداختی به زوجه داشته باشد، پرینت حساب بانکی خود را به دستگاه قضایی ارائه دهد.