تعریف قیم

تعریف قیم

میلاد کریمی

تعریف قیم :

اوصاف و شرایط و ویژگی های قیم در قانون 

  • وظایف قیم
  • حدود اختیارات قیم در امور مالی
  • موارد ضم ناظر بر قیم 
  • حدود نظارت ناظر بر قیم 
  • موارد عزل قیم

تعریف قیم :

قیم به کسی گفته می شود که از طرف دادگاه برای سرپرستی محجور و نگه داری اموال او در مواردی که ولی خاص (پدر یا جد پدری و وصی ) نداشته باشد منصوب می گردد به دستور ماده ۱۲۲۷ قانون مدنی محاکم و ادارات و دفاتر اسناد رسمی تنها شخصی را به قیمومت می شناسند که نصب او مطابق قانون توسط دادگاه خانواده به عمل آمده باشد .

پس در صورتی که محجور ولی یا وصی داشته باشد دادستان و دادگاه حق دخالت در اداره ای امور او را ندارند و فقط دادگاه بعد از رسیدگی لازم می تواند وصایت وصی را تایید کند 

تعریف وصی : اگر پدر یا جد پدری برای بعد از فوت خود شخصی را تعیین نمایند که اقدام به حفظ و نگه داری فرزنداشان نماید به آن شخص وصی می گویند .

پس اگر شخصی خود را وصی می داند می بایست این وصایت خود را در دادگاه اثبات نماید .

شیوه رسیدگی به عزل قیم :

محجور و هرشخص دیگری که از موجبات عزل قیم با خبر شود می تواند این موضوع را به اطلاع دادستان مربوطه برساند و در صورتی که دادستان آن را موجه دانسا تقاضای عزل قیم را از دادگاه می نماید .

توصیه آخر :

 در دعاوی امور مربوط به سرپرستی از پیچیده ترین دعاوی در محاکم می باشد به شدت به دوستان توصیه می گردد قبل از انجام هر اقدامی با توجه به تبعاتی که در این دعاوی مترتب می باشد به شدت توصیه می گردد با یک وکیل متخصص در حوزه امور سرپرستی مشورت نمایید .