تکالیف قیم راجع به حقوق مال محجور
تکالیف قیم راجع به حقوق مال محجور :
تعریف تکالیف قیم راجع به حقوق مال محجور
اصل کلی این است که محجور اعم از صغیر و سفیه و مجنون قانونا نمی توانند در اموال خود مداخله کنند و اداره اموال آنان بر عهده قیم است در این رابطه اقدامات قیم به سه صورت قابل بررسی است :
بررسی اقدامات قیم :
۱-اقدامات حفاظتی و حسابداری توسط قیم :
قانون گذار تنظیم صورت دارایی مولی علیه در ابتدای قیمومت ، دادان صورت حساب سالانه در دوران قیمومت و تنظیم و ارائه صورت حساب نهایی در پایان قیمومت را بر عهده قیم گذاشته است.
قیم باید سالی یک مرتبه حساب تصدی خود را به اداره سرپرستی دادسرای شهرستان مربوطه ارائدهد و هرگاه ظرف یک ماه پس از تاریخ مطالبه حساب ندهد معزول می شود و به محض رسیدن به ۱۸ سال در مورد صغیر قیمومت منتفی می باشد و شخصی که به سن ۱۸ سال تمام شمسی رسیده است می تواند مشخصات و صورتحساب اموال خود را از قیم مطالبه نماید.
۲-قیم باید رعایت مصلحت محجور دادخواست و درخواست های رسمی اداری و قضایی او را به مراجع ذی صلاح تقدیم کند و تقاضای رسیدگی و اقدام مقتضی را به نمایندگی از مولی علیه خود بنماید .
۳-اعمال حقوقی دو طرفه (عقود ):قیم می تواند به نمایندگی از محجور قرارداد ببندد و اگر در انعقاد این قراردادها مصلحت محجور رعایت شده باشد بدون شک این قرارداد ها مشمول محجور هم خواهد شد بدان معنی که اگر محجور بنا به هر دلیل از محجوریت خارج شد به طور مثال به سن ۱۸ سال رسید یا مجنونی عاقل شد در صورتی که در زمان معامله قیم مصلحت محجور را رعایت نموده باشد به طور مثال اموال محجور را به قیمت مناسبی به فروش برساند محجوری که از حجر خارج شده است نمی تواند به اقدام قیم اعتراض نماید . ولی اگر قیم برخلاف مصلحت عمل نموده باشد امکان طرح دعوای بطلان اقدامات قیم وجود خواهد داشت
اولین کسی باشید که نظر می دهید.