تعریف زنا
تعریف زنا
در این مقاله به بررسی موضوع تعریف زنا می پردازیم ، همچنین می توانید مقاله های دیگر سایت از جمله میزان دیه در زنان ، جرم تهدید به زنا یا سو استفاده جنسی ، کشتن و آسیب زدن همسر و فرد خیانتکار در حین زنا ، مجازات زنای به عنف و اکراه ، مجازات زنای محصنه و مجازات حد زنا مشاهده نمایید.
تعریف زنا :
در لغت به معنای فسق و فجور و بی عفتی است و در اصطلاح فقه و حقوق به معنی جماع یا نزدیکی و آمیزش نامشروع زن و مرد است.
در ماده ۲۲۱ قانون مجازات زنا را تعریف کرده است که زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقهی زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد. و جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنهگاه در قُبُل یا دُبُر زن محقق میشود.
نکات زنا :
الف) دو طرف باید انسان باشند
ب) این جرم دو نفره است - جنسیت طرفین باید کاملا روشن باشد
یعنی حتی اگر یکی از طرفین دو جنسیتی ( همزمان آلت مردانه و هم آلت زنانه داشته باشد) باشد زنا محقق نمیشود و حد زنا یا لواط از آنها ساقط است.
سوال:اگر یکی از طرفین در زنا تغییر جنسیت داده باشند چه میشود؟
در حقوق ایران چیزی به نام تغییر جنسیت نداریم و ما تعیین جنسیت داریم به این معنا که فرد دو جنسهای آزمایش تطبیق جنسیت (یا تعیین جنسیت) میدهد و جنسیت غالب مشخص میشود و آن جنسیت را برمیگزیند.
گاهی اوقات افرادی هستند که اختلالات جنسیتی دارند و دو جنسه نیستند اما از لحاظ فکری و روانی دارای اختلالات گرایش جنسی و تمایل به جنس مخالف دارند.
اغلب این افراد مردانی هستند با گرایش زنانه به عبارت دیگر از لحاظ جسمی و آناتومی بدنی مرد با آلت تناسلی مردانه است اما گرایش به مردان دارد.
(بعضی موارد با هورمن درمانی برجستگیهایی در سینه ایجاد میکنند و یا تغییر صدا ایجاد میکنند و یا حتی با آرایش و پوشش زنانه در جامعه حضور پیدا میکنند)
در خصوص این افراد اگر هم بر فرض تغییر جنسیتی بدهند (اصولا نمیتوانند تغییر بدهند) احکام همان جنس را دارد یعنی اگر مرد بوده و خود را زن کرده قانون این شخص را مرد میداند. و در فرض رابطهی جنسی مردی که خود را زن کرده و با مرد دیگری رابطه جنسی برقرار کرده احکام لواط حاکم است.
اگر شخص زن بوده و ازدواج هم کرده باشد ولی با تغییر جنسیت خود را مرد کرده باشد، در اینجا شوهر باید به این خانم مهریه هم بدهد.
ج) شرط مباشرت از طریق اندام خاص و به میزان معین؛
زنا جرمی است که مباشرت در آن شرطیت دارد به این معنا که اگر شخصی به زانی بگوید که با ب زنا انجام بده. شخصی که دستور داده زانی نیست و زانی کسی است که این عمل را انجام داده است.
ارتکاب جرم ناشی از تسبیب در حدود (به جز سرقت) پذیرفته نشده است.
در جرم زنا فقط با اعضا و اندام خاص صورت میگیرد چنان که قانون گفته که اندام تناسلی مرد به اندازهی ختنهگاه در قبل یا دبر (اندام تناسلی) زن قرار داده شود لذا اگر مرد اندام دیگری مانند انگشت دست را وارد دستگاه تناسلی زن قرار دهد جرم زنا محقق نیست.
عدم اشترطات نعوذ آلت تناسلی دفع شهوت و مایع منی در تحقق جرایم جنسی شرط نیست
لذا بدون قوام آلت تناسلی مردانه (البته باتحقق دخول به میزان ختنهگاه) زنا محقق است. همچنین رسیدن به لذت جنسی (ارگاسم یا بیرون آمدن مایع منی) برای تحقق جرم زنا شرط نیست.
نکته: رفتار آمیزشی زوجین هیچگاه زنا محسوب نمیشود و بعضا دیده شده که خانم به هر دلیلی مثلا کراهت یا مشکلات جسمی و جنسی، علاقه ای به ارتباط جنسی با همسر خود ندارد و مرد به زور و قهر و غلبه اقدام به برقراری رابطه جنسی با همسرش میکند، این موضوع تجاوز محسوب نمیشود و چه بسا مشمول هیچ عنوان مجرمانهای نمیشود.
اگر در هنگام برقراری رابطهی جنسی با قهر و غلبه و زور مرد به خانم آسیبی وارد کند و ضرب و جرح و شکستگی عضوی نیز رخ دهد، خانم بابت این شکستگی و ضرب و جرح میتواند شکایتی جهت ایراد صدمهی عمدی توسط شوهر مطرح کند.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.