مقاله کامل جرم توهین ساده و ذکر تمام نکات جرم توهین ساده
مقاله کامل جرم توهین ساده و ذکر تمام نکات جرم توهین ساده :
تعریف توهین :
به هر رفتار وهن آوری گفته می شود که شخصی به دیگری نسبت بدهد. توهین از ریشه وهن است به معنای سست گردانیدن ، خارشمردن ، تحقیر کردن دیگران و در معنای اصطلاحی هر رفتاری که وهن آور باشد و شخصی آن را به دیگری نسبت دهد؛ توهین گفته می شود.
شرایط تحقق جرم توهین: (ارکان مادی) :
الف) رفتار فیزیکی جرم توهین:
از فعل شروع می شود.آیا رفتار فیزیکی با فعل قابلیت تحقق دارد یا خیر؟ بدیهی است که جرم توهین با فعل قابلیت تحقق دارد و شکل آن مهم نیست؛ میتواند به صورت گفتاری، نوشتاری، مکتوب، شفاهی باشد و این موارد چندان حائز اهمیت نیست. بنابراین اگر کسی به دیگری به صورت شفاهی بگوید آشغال یا عوضی و ... این را روی کاغذ بنویسد و یا پیامک کند و یا این الفاظ را ضبط کند و برای دیگری بفرستد و یا با حرکات دست و بدن نشان دهد جرم تحقق یافته است.
برای مثال فردی دستش را روی باسنش قرار دهد و باسنش را طرف دیگری نگه دارد و یا روی باسنش بزند و یا این که یک رفتار توهین آمیز داشته باشد و یا نشان دادن شست دست (اگرچه امروزه در فرهنگ ما به عنوان لایک هم هست) که به معنای بد در اوضاع و احوال مختلف برداشت می شود و به قصد توهین نیز باشد؛ یک رفتار توهین آمیز است در صورتی که در اینجا به صورت گفتاری نیست بلکه به صورت رفتاری است.
یا آب دهن پرتاب کردن ، زبان درآوردن به سوی کسی ، گوجه و تخم مرغ و ... پرتاب کردن به سمت کسی ، گفتن کلمه هایی شبیه بی عدالت و بی انصاف به قاضی (در حالی که بیان این موارد برای مردم عادی توهین به شمار نمی آید) و ... که تمام این موارد رفتارهای توهین آمیز به شمار می آید.
همانطور که گفتیم توهین تنها در گفتار نیست بلکه میتواند به صورت نوشتار باشد، نوشتار می تواند در فضای مجازی یا فضای واقعی باشد و یا با حرکات بدن باشد.بنابراین این موارد از مصادیق فعل هستند.پس زمانی که می گوییم رفتاری با فعل قابلیت تحقق دارد به این معناست که رفتار در جهان خارج ظهور و بروز دارد.در گفتار با بیان الفاظ ظهور و بروز دارد و حرکات دست و بدن هم از مصادیق فعل هستند.
رکن معنوی توهین:
رکن روانی انواع جرائم توهین هم یکسان می باشد به این صورت که فرد فقط نیاز به سونیت عام دارد و سونیت خاص موضوعیتی ندارد چرا که توهین جرمی مطلق است؛ یعنی اولا فردی که به دیگری توهین میکند باید عالم باشد بر اینکه توهین جرم است (حسب م 155 ق مجازات قانونگذارعالم بودن افراد نسبت به جرم بودن عملی را مفروض می داند) و همچنین علم به موضوع داشته باشد که رفتارش توهین آمیز و وهن آور است. برای مثال اگر شخص خارجی در ایران شست دستش را نشان دهد با وجود اینکه رفتارش توهین آمیز است، این فردا باید آگاه باشد که رفتارش توهین آمیز می باشد و عامدا آن را به کار بگیرد. اگر این شرایط مهیا باشد شخص قابل پیگرد می باشد.
مجازات جرم توهین :
- در توهین ساده مجازاتی که سابق بر این در ماده ۶۰۸ بود با توجه به قانون کاهش حبس تعزیری تغییر پیدا کرد. (الان بین ۶ میلیون تومان تا ۲۴میلیون تومان می باشد )
- یک جرم قابل گذشت براساس ماده ۱۰۴است. وشخصی که مورد توهین است میتواند شکایت کند. و هرزمان که در پرونده اعلام گذشت نماید پرونده مختومه خواهد شد .
مرجع صالح به رسیدگی به جرم توهین :
دادسرای صالح به رسیدگی در جرم توهین می باشد که جرم در آن حوزه قضایی اتفاق افتاده باشد
توصیه آخر:
به طور کلی پرونده های کیفری دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد لذا به عزیزان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در امور کیفری مشورت بگیرید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.