بزه دیده توهین شخص حقیقی باشد
بزه دیده توهین شخص حقیقی باشد :
یکی از شرایط توهین ؛ بزه دیده توهین شخص حقیقی باشد می باشد ، در این مقاله به بررسی دقیق این موضوع می پردازیم .
شرط است که بزه دیده ی توهین شخص حقیقی باشد چرا که اگر شخص حقوقی به عنوان بزه دیده ی جرم توهین شکایت کند قرار منع تعقیب صادر می شود.
به این استناد که در قوانین ما هر کجا که صحبت از مخاطب توهین شده است ما شخص حقیقی را میبینیم همانطور که در ماده 608 قانون تعزیرات بیان میدارد که ((هر کس به افراد... )) که منظور شخص حقیقی است یا در ماده 619 تعزیرات که توهین به زنان و اطفال است منظور شخص حقیقی است و در قوانین ما توهین به شخص حقوقی جرم انگاری نشده است.
اما نظر اقلیتی هم وجود دارد که بیان می کنند توهین نسبت به شخص حقوقی هم قابلیت تعقیب دارد به این استدلال که طبق ماده 588 قانون تجارت تمامی حقوق و تکالیف شخص حقیقی را شخص حقوقی هم دارد جز حقوق و تکالیفی که ویژه ی شخص حقیقی است مانند ابوت.
بنابراین چه تفاوتی میان شخص حقیقی و حقوقی در قالب توهین وجود دارد وقتی شما شخصیت یک شخص را مورد توهین قرار می دهید مثلاً شرکتی که معروف به امانت داری هست و دارای سوابق خوبی می باشد در واقع شما با توهین به اعتبار و حیثیت آن شرکت لطمه زدید؛ این گروه می گویند که توهین نسبت به اینها هم قابلیت تحقق دارد ولی نظر اکثریت و رویه قضایی این هست که برای تحقق و توهین شرط است که مخاطب بزه دیده توهین شخص حقیقی باشد.
البته در مواردی ممکن است شما به رییس اداره ای توهین بکنید اما منظور توهین به آن اداره نباشد مثلاً توهین به رئیس اداره مالیات باشد ولی منظور توهین به اداره مالیات نیست و رئیس اداره مالیات است میتواند از شما شکایت کند.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.