صریح و بدون ابهام بودن توهین

صریح و بدون ابهام بودن توهین

میلاد کریمی

صریح و بدون ابهام بودن توهین :

 

در این نوشتار به صریح و بدون ابهام بودن توهین می پردازیم یعنی توهین باید صریح و روشن و بدون ابهام باشد و تفسیر بردار نباشد ؛ صریح بودن و بدون ابهام بودن توهین یکی از شرایط تحقق جرم توهین است .

در قانونی که در سال 1379 آمده مجلس استفساریه داده است که چه در توهین ساده و چه در توهین مشدد (یعنی توهین هایی که سابقا خود مجلس به عنوان جرم،جرم انگاری کرده است).

 منظور خود را از رفتار توهین آمیز به صورت صریح و روشن بیان کرده است که به این معناست که در بالا آن را توضیح دادیم یکی از مسائلی که در این قانون استفساریه بیان کرده این است که رفتار توهین آمیز باید صریح و روشن باشد و باید ظهور داشته باشد و رفتاری توهین آمیز است که یا صراحت در توهین داشته باشند یا ظهور در توهین داشته باشد و اگر یک کدام از این حالت ها بود برای تحقق جرم توهین مکفی است.

 پس اگر شما رفتاری را انجام دادید که قابلیت تحلیل و تفسیر و ابهام داشت رفتار توهین آمیز به شمار نمی آید بنابراین اگر کسی در جواب الفاظ توهین آمیز دیگری بگوید که خودتی یا آینه و ... استفاده از واژه آینه و یا خودتی هیچگونه صراحتی بر توهین ندارد ولی آیا ظهور در توهین دارد خیر؟ 

چرا که در قانون استفساریه مجلس می‌گوید رفتاری توهین آمیز است که یا صریح در توهین باشد یا ظهور در توهین داشته باشد استفاده از واژه هایی مثل آینه و خودتی که صریح نمی باشد اما استفاده از این کلمات عرفا ظهور در توهین ندارد چرا که قابلیت تفسیر و ابهام دارد به همین خاطر ما رفتار توهین آمیز را رفتاری می دانیم که قابلیت تفسیر نداشته باشد و صریح باشد و عرف آن را ظهور در توهین بداند؛ و در مثال هایی که زده شد هیچکدام از این دو شرط فراهم نیست.