آیا پاسخ توهین را با توهین دادن جرم است ؟

آیا پاسخ توهین را با توهین دادن جرم است ؟

میلاد کریمی

آیا پاسخ توهین را با توهین دادن جرم است ؟

آیا پاسخ توهین را با توهین دادن جرم است ؟ یعنی اینکه اگر یک شخص اقدام به توهین نمایید و شخصی که مورد توهین قرار گرفته جواب توهین را میدهد آیا فقط شخص اول که توهین می کند مورد مجازات قرار می گیرد یا شخص دوم که جواب توهین را میدهد هم شامل مجازات می شود ؟

ابتدایی بودن جرم توهین :

برای مثال وقتی دو همسایه یا دو راننده با هم بحث و دعوا می کنند و به طور مثال یک نفر ابتدائا شروع به دشنام و هتاکی می کند و به طرف دیگر می گوید دیوص و پفیوز و ... و در مقابل هم شخص ب می گوید دیوث خودتی و در واقع با همان الفاظ ابتدایی شروع به توهین میکند.حال فقط الف که شروع به هتاکی کرده است مرتکب جرم شده است یا ب نیز قابلیت پیگیری به جرم توهین را دارد؟

اگر هر دو از هم شکایت کنند هر دو مجارات می شوند؟ 

آیا آقای ب نیز قابل پیگرد می باشد؟ 

به عبارت دیگر آیا پاسخ به توهین دیگری نیز توهین به شمار می آید یا خیر؟ 

در اینکه شخص الف مرتکب جرم توهین است شکی نیست اما نظر اکثریت حقوق دانان  و رویه قضایی بر این است که چه کسی که ابتدائا توهین می کند و چه کسی که پاسخ دهنده است مرتکب توهین و قابل مجازات هستند ولی مجازات پاسخ دهنده بر اساس ماده 38 قانون مجازات قابل تخفیف می باشد .

چرا که با توجه به بند پ ماده فوق اقدام تحریک آمیز شخص الف باعث وقوع جرم توسط ب شده است پس دادگاه می تواند در مجازات به شخص ب تخفیف دهد

پرسش : آیا شخص ب می تواند از دادگاه بخواهد مجازات او را تعلیق کند ؟ 

با توجه به اینکه جرم توهين جزء جرايمي مي باشد كه دادگاه اختيار تعليق مجازات را دارد در صورت وجود جهات تعليق مجازات نظير وجود جهات تخفيف ، عدم داشتن محكوميت موثر كيفري دادگاه مي تواند مجازات مرتكب را تعليق نمايد. 

دادسراي صالح به رسيدگي جرم توهين ابتدايي :

شكايت مي بايست در دادسراي محل وقوع جرم ثبت شود.

چنانچه در این مورد به همراهی وکیل
مجـرب نیـاز دارید، با ما همراه باشید