حقوق قیم
حقوق قیم
منظور از حقوق قیم چیست ؟ با توجه به ماده ۱۲۴۶ قانون مدنی که بیان می دارد قیم می تواند برای امر قیمومت خود مطالبه اجرت کند بنابراین نامبرده می تواند در صورت ادعای عدم پرداخت حق الزحمه خود،با مراجعه به دادگاه به طرفیت محجور با قیمومت قیم جدید و در صورتی که قیم تعیین نشده باشد به طرفیت دادستان دعوای مطالبه حق الزحمه مطرح نماید .
١-برای امکان اقامه دعوی از ناحیه قیم برای مطالبه حقوق خود ضرروت دارد بدوا قیم از سمت خود استعفا دهد تا بتواند علیه شخصی که سمت قانونی دارد ، اقامه دعوا نماید.
٢- دادگاه صالح به رسیدگی به موضوع قیم :
با توجه به ماده ۴۸ قانون امور حسبی که مقرر داشته امور قیمومت راجع به دادگاهی است که اقامتگاه محجور در حوزه آن دادگاه و با توجه به رای وحدت رویه ۲۲۴ هیئت عمومی دیوان عالی کشور مربوط به مواردی است که ابتدا به ساکن می بایست برای شخص محجور قیم تعیین شود و پس از تعیین قیم به حکم ماده ۵۴ قانون امور حسبی عزل و تعیین قیم جدید و همچنین تعیین قیم موقت و سایر امور محجور راجع به دادگاهي است که بدوا قیم تعیین کرده است .
٣- قیم می تواند هزینه تهیه صورتحساب و تسلیم اموال را اگر از اموال محجور بر نداشته است بعد از زوال سمت خود از محجوری که رفع حجر وی شده یا کسی که به جای او به سمت قیمومت منصوب شده است مطالبه نمایند.
توصيه آخر در مورد حقوق قیم :
به همراهان گرامي توصيه ميگردد با توجه به پيچيدگي هايي كه اين بحث دارد قبل از هر اقدامي در اين خصوص با يك وكيل متخصص در اين حوزه مشورت نماييد.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.