درخواست طلاق زوجه به دلیل ازدواج مجدد شوهر

درخواست طلاق زوجه به دلیل ازدواج مجدد شوهر

دنیا امیدیان

درخواست طلاق زوجه به دلیل ازدواج مجدد شوهر

مطابق  بند 12 شروط عقدنامه چنانچه زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار کند  زوجه می تواند برای اخد مجوز طلاق به دادگاه خانواده مراجعه کند  و پس از اثبات تخلف زوج خود را انتخاب نوع طلاق مطلقه سازد. 

برخی از قضات معتقدند در فرضی که زن از همسر خویش تمکین نمی کند دیگر  نمی تواند تقاضای طلاق را به استناد این بند از عقد نامه مطرح سازد زیرا به موجب رای وحدت رویه شماره 716 اثبات ناشزگی زوجه  و خودداری زوجه از انجام وظایف زناشویی موجب می‌گردد زوجه نتواند از  این شرط استفاده کند و این شرط قابلیت اعمال خود را از دست می دهد. 

حتی برخی از قضات معتقدند در این حالت زوجه نمی‌تواند تقاضای طلاق عسر و حرجی را مطرح سازد زیرا ازدواج دوم زوج ناشی از عدم تمکین زوجه  و وضعیتی است که  ناشی از تقصیر خود زوجه است.

 برخی از قضات معتقدند تخلف زوج از شروط ضمن عقد منصرف به عقد دائم است و شامل عقد نکاح موقت نمی شود و بر همین مبنا اقدام به صدور  حکم بر بطلان دعوای زوجه  را صادر می‌نمایند اما برخی از قضات معتقدند  بند 12 هم عقد دائم را شامل می گردد هم عقد موقت را. 

 این دسته از قضات معتقدند شرط مذکور شرط مطلق و عام می باشد و شامل هم عقد دایم و  هم عقد موقت می گردد. 

در برخی از موارد اگر زوج برای حفظ زندگی خود از زن دوم جدا شود و ندامت وی برای دادگاه احراز گردد قضات با اخذ تعهد از زوج در صورتجلسه دادگاه  بیان می کنند موجبی برای صدور گواهی عدم امکان سازش وجود ندارد و حتی اگر زوجه قصد داشته باشد ازدواج مجدد زوج را مبنایی برای طلاق عسر و حرج قرار دهد  بیان می کنند با جدایی زوج از همسر دوم، ضرر وارده به زوجه فعلیت ندارد و یکی از شرایط طلاق بر مبنای عسر و حرج این است که ضرر وارده به زوجه فعلیت داشته باشد. 

را های اثبات ازدواج مجدد زوج

  1.          اقرار زوج در دادگاه
  2.         شهادت شهود
  3.          استعلام از دفتر ازدواج در صورتی که  ازدواج دوم به صورت دائم باشد.
  4.          استعلام از دفتر ازدواج در صورتی که نکاح موقت ثبت شده باشد.
  5.          تقاضای تحقیقات توسط مرجع انتظامی از معتمدین ومطلعین محلی
  6.          استعلام در خصوص  ثبت واقعه ازدواج  در دادگستری