تقاضای طلاق به خاطر رابطه نامشروع
تقاضای طلاق به خاطر رابطه نامشروع
رابطه نامشروع زوجین موضوعی است که طرفین با استناد به این امر میتوانند تقاضای طلاق را مطرح نمایند.
درخواست طلاق به علت رابطه نامشروع زوج
در خصوص رابطه نامشروع زوج، می بایست توجه داشت در وهله اول زوجه باید جرم رابطه نامشروع مرد راثابت کند و زوج بابت این اتهام بدواً در دادگاه کیفری محکوم شده باشد و این حکم قطعی شده باشد.
ثانیاً اگرچه رابطه نامشروع مرد عرفاً سوء معاشرت محسوب می شود اما برخی از قضات معتقدند حتی در فرض اثبات رابطه نامشروع این امر نمی تواند به تنهایی موجت عسر و حرج زوجه بشود. برخی دیگر از قضات معتقدند به هر حال وجود چنین رابطه ای مخالف شئون و حیثیت خانوادگی زوجه است.
پس زوجه ای که با استناد به رابطه نامشروع قصد جدایی دارد در وهله اول باید این جرم را در دادگاه کیفری اثبات کند.
سپس دادنامه محکومیت زوج را پیوست دادخواست طلاق کند. می بایست توجه داشت صرف پرینت پیامک یا اسکرین شات از پیامک های همسر و ارائه آن به دادگاه خانواده برای اثبات عسر و حرج کفایت نمیکند زیرا دادگاه خانواده به این مسائل ورود پیدا نمی کند.
درخواست طلاق به علت رابطه نامشروع زوجه
در خصوص دادخواست طلاق از جانب زوج به دلیل خیانت زوجه از آنجا که حق طلاق با مرد است مرد بی نیاز از اثبات این امر در دادگاه است.
تصور عموم این است که در صورت اثبات رابطه نامشروع زوجه، مرد تکلیفی به پرداخت مهریه ندارد در حالی که حتی در صورت اثبات رابطه نامشروع زوجه، دادگاه موظف است نسبت به مهریه و اجرت المثل در ضمن رای طلاق تعیین تکلیف کند.
اما اگرد مرد شرط تصنیف دارایی در عقد نامه امضا کرده باشد این امکان وجود دارد از پرداخت تا نصف اموال به دلیل خیانت زن معاف شود. زیرا خیانت و رابطه نامشروع زوجه میتواند مصداق سوء معاشرت باشد. در خصوص شرط تصنیف دارایی، باید توضیح داد شرط تصنیف دارایی، شرط صحیحی است که ضمن عقد نکاح یا عقد لازم دیگر شرط میشود.
در رابطه با شرط تصنیف دارایی، همانطورکه در بند الف قباله ازدواج مطرح شده است اولاً طلاق نباید به درخواست زوجه باشد. دوماً طلاق نباید ناشی از سوءرفتار و یا سوءاخلاق از جانب زوجه باشد.
پیشنهاد می شود از یک وکیل متخصص در طلاق استفده نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.