تاثیر مرور زمان بر جرم تغییر کاربری
تاثیر مرور زمان بر جرم تغییر کاربری
با تصویب قانون مجازات اسلامی در سال ١٣٩٢ و پیش بینی مرور زمان کیفری در ماده ١۰٥ چنانچه از زمان وقوع جرم تا زمان اعلام جرم و شروع اقدام قضایی بیش از سه سال گذشته باشد با توجه به رای وحدت رویه اخیر الصدور و مبنی بر آنی شناختن جرم تغییر غیرمجاز کاربری محاکم باید قرار موقوفی تعقیب را صادر کنند.
نحوه رسیدگی به جرم تغییر کاربری :
از طرفی مسئول و متولی این جرم اداره جهاد کشاورزی است.اعلام جرم با اداره مذکور می باشد که نحوه رسیدگی به این جرم مطابق ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۷۴ مجازات این جرم قلع و قمع بنا و پرداخت جزای نقدی نامشخص است.
از آنجا که جزای نقدی نامشخص است شامل درجات هشتگانه ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی نیست بنابراین مطابق تبصره ۳ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی جرم تعزیری درجه ۷ میباشد از آنجا که جرایم تعزیری درجه ۷ و ۸ به صورت مستقیم در دادگاه مطرح می گردند .
جرم مذکور نیز در دادگاه بدون صدور کیفرخواست مطرح می گردد این جرم در صلاحیت ذاتی دادگاه کیفری دو می باشد و از لحاظ صلاحیت محلی در صلاحیت دادگاه بخش است بنابراین از آنجا که دادگاه بخش صلاحیت رسیدگی به جرائم در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ را دارد به این جرم رسیدگی می کند.
وضعیت تغییر کاربری بناهای قبل از سال 1374 :
سوال: آیا تجدید بنایی که قبل سال ۱۳۷۴ ساخته شده تغییر کاربری غیر مجاز است؟
مطابق رویه قالب اگر در همان ابعاد و مختصات ی بنای قدیمی احداث شده باشد این عمل در واقع قابل تعقیب نیست در غیر این صورت مثلا اگر بنای قدیمی ۱۰۰ متر مربع باشد اما بنای جدید ۱۱۰ متر مربع باشد نسبت به ۱۰ متر مساحت اضافه جرم به وقوع پیوسته است است.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.