شرایط تحقق جرم تغییر کاربری غیرمجاز
شرایط تحقق جرم تغییر کاربری غیرمجاز
شرایط تحقق جرم تغییر کاربری غیرمجاز ، در خصوص مقید به نتیجه بودن این جرم دو رویه متفاوت وجود دارد که دیدگاه غالب این جرم را جرم مطلق می دانند.
عنصر معنوی جرم: اولین جزء عنصر معنوی اراده است به این معنی که رفتار باید ارادی باشد و دومین جز علم مرتکب است.
مرتکب به چه مواردی باید علم داشته باشد:
۱_علم به حکم (که مطابق قاعده کلی جهل به قانون رافع مسئولیت کیفری نیست)
۲_ علم به موضوع که در این خصوص:
الف) زمین قابلیت کشاورزی داشته باشد
ب) زمین خارج از حریم قانونی شهر باشد
ج) زمین خارج از بافت قانونی شهر باشد
د) ساخت و سازش غیر قانونی باشد
حکم اراضی کشاورزی خارج از محدوده شهرها و شهرک ها :
چنانچه اراضی زراعی، باغها و اراضی که در حکم اراضی کشاورزی هستند، اگر در خارج از محدوده (۱) شهرها و شهرکهای مصوّب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و (۲) طرح هادی روستاهای دارای طرح هادی مصوب واقع شده باشند؛ مشمول قانون فوق هستند.
حکم اراضی کشاورزی داخل حریم شهرها :
ولی اگر اراضی مزبور داخل حریم شهر قرار گیرند مطابق بند ٢ ماده ٩٩ شهرداری تعیین مقررات مربوط به اقدامات عمرانی مانند ایجاد باغ ساختمان برعهده شهرداری و مطابق طرح های جامع و هادی است و مالک قبل از هر گونه اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع کار ساختمانی باید مجوز آن را از شهرداری اخذ کند در غیر اینصورت مرتکب تخلف شده است زیرا نظارت و احداث هر گونه ساختمان و تاسیسات در حریم شهر ها مطابق ماده ٢ قانون تعاریف محدوده حریم شهر و روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها برعهده شهرداری است.
بنابراین علم به موضوع باید احراز شود بنابراین به نظر می رسد متهم با اثبات عدم علم به موضوع مجرم ساخته نشود اما رویه قضایی جهل به موضوع را نمی پذیرد.
پیشنهاد :
با توجه به اینکه مبحث اراضی بحثی تخصصی می باشد به دوستان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.