تاثیر قانون حفظ کاربری اراضی زراعی برای جلوگیری از تغییر کاربری غیر مجاز
مقاله مورد بحث در خصوص تاثیر قانون حفظ کاربری اراضی زراعی برای جلوگیری از تغییر کاربری غیر مجاز می باشد :
مقدمه :
تاکنون، ۷۴ هزار و ۷۳۸ تغییر کاربری اراضی در کشور، غیرمجاز شناسایی شده است که برای ۲۲ هزار مورد از این تغییر کاربریهای غیرمجاز حکم اجرا شده است.از آنجا که شیوه های استفاده از زمین ها و باغات ، تاثیر به سزایی بر محیط زیست و منابع طبیعی و ... دارد، دولت ، با وجود قانونی دانستن مالکیت زمین ها و امکان هر گونه دخل و تصرف در آن ها، به موجب حق مالکیت، سیاست کاربری اراضی و کسب مجوز برای تغییر کاربری زمین را نیز پیش بینی کرده و آن را به موجب قوانین مختلف، اجرایی می نماید.
تعریف تغییر کاربری اراضی :
تغییر کاربری زمین یعنی اقدام به بهره برداری و انتفاع زمین و اگر در مواردی غیر از انچه زمین به ان اختصاص پیدا کرده عمل شود در خصوص زمین های کشاورزی و باغها خارج از محدوده شهر ها جرم بوده و برای مرتکب مجازات سنگینی در پی خواهد داشت مگر در موارد کسب مجوز از جهاد کشاورزی و سازمانهای ذیربط.
از این جهت برای حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات در سال ١٣٧٤ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها تصویب و در سال ١٣٨٥ اصلاح و مجازات آن تشدید شد.دراین قانون و با توجه به اصل عطف بما سبق نشدن قوانین تغییرات کاربری قبل از سال ١٣٧٤ از شمول این قانون خارج هستند و نتیجتاً محاکم به قرار منع تعقیب یا حکم برائت صادر میکنند اما چنانچه تغییر کاربری (عموما با احداث بنا)در فاصله سال ١٣٧٤ تا ١٣٨٥ ساخته شده باشد صرفا با جریمه نقدی مواجه هستیم اما اگر احداث بنا(یا مصادیق دیگر تغییر کاربری) مربوط به سال ١٣٨٥ به بعد باشد مجازات مقرر در اصلاحیه قانون من جمله قلع و قمع و جریمه نقدی می باشد.
تاثیر مرور زمان بر جرم تغییر کاربری اراضی : در مقاله تاثیر مرور زمان بر جرم تغییر کاربری این موضوع بررسی شده است .
پیرامون تحقق جرم تغییر کاربری اراضی غیرمجاز : در مقاله تحقق پیرامون جرم تغییر کاربری غیرمجاز
نتیجه:
پژوهش مورد نظر به بررسی جلوگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی زراعی صورت گرفته و اولین اقدام تبیین قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و جرم انگاری آن در این قانون است و هر شخص اعم از حقیقی و حقوقی که بدون اخذ مجوز دست به تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها بزند و مشمول تغییر کاربری مجاز و ضروری نباشد و همچنان مدت مرور زمان سه سال آن نگذشته باشد مرتکب جرم تغییر کاربری شده باشد و مجرم و به مجازات قلع و قمع و جریمه نقدی طبق قانون مجازات اسلامی و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها میگردد.
توصیه:
با توجه به پیچیدگی هایی که این بحث دارد به دوستان توصیه می شود قبل از هر اقدامی به یک وکیل متخصص در حوزه اراضی مشورت نمایید .
اولین کسی باشید که نظر می دهید.