کشتن و آسیب زدن همسر و فرد خیانتکار در حین زنا
کشتن و آسیب زدن همسر و فرد خیانتکار در حین زنا
اگر مردي همسر خود را در حال زنا ببيند مي تواند همسر و مرد بيگانه را بُكشد
عذر برانگيختگی به عنوان قاعده اي عمومی در تمامي جرايم، عامل معاف كننده يا تخفيف دهنده مجازات است كه مرتكب، تحت تاثير برانگيختگي، مرتكب جرمي شود مرتكب در اين حالت وضعيت عادي ندارد و فاقد اراده اي كامل نسبت به اعمال و رفتار خود مي باشد.
مفهوم قتل در فراش
يكي از مصاديق عذر برانگيختگي آن است كه مردي، همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبي ببيند و در همان حال او را بكشد يا صدمه ايي به وي وارد كند اين حالت را اصطلاحا قتل در فراش مي نامند.
طبق مفهوم بند ث ماده ٣٠٢ قانون مجازات اسلامي هرگاه مردي همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبي مشاهده كند و علم به تمكين زن داشته باشد مي تواند در همان حال، آنان را به قتل برساند و در صورتي كه زن، مكره باشد فقط مرد را مي تواند به قتل برساند.
اطلاق ماده ٣٠٢ شامل ساير جنايت ها نيز مي شود مانند اين كه شوهر، دست مردي كه در حال زنا با همسر وي مي باشد را قطع كند پس نبايد قصاص عضو شود.
در اين وضعيت شوهر فقط مي بايست تمكين (يعني آنكه زن با رضايت حاضر به انجام زنا شده است) و مشاهده زنا يعني آنكه با چشمان خود اين عمل را ببيند.
اين وضعيت فقط مختص شوهرِ زنِ زناكار است بنابراين پدر يا فرزند يا برادر زن چنين حقي ندارد، همچنين زني اگر شوهر خود را در حال زنا با زن اجنبي ببيند حق كشتن او را ندارد.
شرط در حال زنا بودن؛ عبارت در حال زنا بودن بيانگر آن است كه شوهر بايد زن خود را در حالت زنا ببيند و در حال زنا بودن منصرف به عمليات دخول آلت تناسلي مرد در آلت تناسلي زن است
برخي حقوقدانان و فقها قائل به اين نظر مي باشند نمي توان اين معناي محدود و مضيق را براي زنا ارائه كرد زيرا ديدن چنين حالتي بسيار نادر و بلكه محال است پس اگر قراين و اوضاع و احوال جنبي ، شوهر را به اين يقين برساند كه همسرش با مردي كه نزد اوست زنا كرده است كفايت ميكند اما زن و مرد نبايد از محل زنا يا از حالت نزديكي، خارج شده باشد مانند اين كه مردي وارد خانه خود شده و در تاريكي با مرد لختي در اتاق همسرش روبه رو شود كه آلت تناسلي او خيس است و در همان حالت وي را بكشد.
شرط دين ناگهاني، گرچه شرط ديدن ناگهاني در ماده ٣٠٢ بيان نشده است اما فلسفه وضع ماده، چنين شرطي را اقتضاء ميكند زيرا حق شوهر زماني به وجود مي آيد كه برانگيخته شده و نتواند خودش را كنترل كند؛ اين در مواردي رخ ميدهد كه شوهر، شكي به عفيف بودن همسر خود نداشته باشد اما ناگهان خلاف آن را دريابد بنابراين مردي كه مطمئن است كه همسرش به او خيانت ميكند، اگر منتظر چنين لحظه ايي باشد تا او رابكشد، نميتواند از اين حق بهره مند شود زيرا قتل در اين حالت، شكل انتقام دارد نه اين كه اثرِبرانگيختگي باشد.
شرط قتل در حال زنا؛ بيانگر آن است كه قتل بايد در همان لحظه صورت گيرد كه شوهر با خيانت همسرش روبرو مي شود؛ زيرا در اين لحظه است كه فلسفه حق يعني برانگيختگي، فراهم مي شود.
پس اگر مرد و همسرش يا شوهر و مردِزناكار به بحث و جدل يا مذاكره بپردازند اما پس از مذاكره به نتيجه نرسد، مرد حق قتل همسر خود ومرد زناكار را ندارد.
عمدي بودن قتل ظاهر عبارت بند ث ماده ٣٠٢كه بيان مي دارد شوهر قصاص نميشود ظهور در آن دارد كه شوهر بايد قصد كشتن همسر خود و مرد بيگانه را داشته باشد پس اگر مردي قصد كشتن همسر خود را نداشته باشد و به صورت غير عمدي، مرتكب قتل شود از عذر اين ماده بهره مند نخواهد شد فلسفه قتل در فراش نيز چنين اقتضايي دارد زيرا كسي كه برانگيخته مي شود قصد قتل دارد قتل غير عمدي، تابع احكام خاص آن است و نميتوان گفت وقتي قتل عمدي مجاز باشد قتل غير عمدي به طريق اولي مجاز خواهد بود.
اثبات زنا،تنها راه اثبات زنا با توجه به اينكه مقتول كشته شده و توان اقرار ندارد شهادت چهار مرد عادل يا سه مرد عادل و دو زن عادل مي شود.
حال آنكه چنين اثباتي عملا محال مي باشد
برخي از فُقها و حقوقدانان قائل به اين نظر مي باشند كه اگر قاضي با توجه به مدارك موجود در پرونده به طور مثال فيلم و .... علم به اين موضوع پيدا كند زنا اثبات شده
توصیه آخر در مورد کشتن و آسیب زدن همسر و فرد خیانتکار در حین زنا
انجام فعالیت های حقوقی دارای پیچیدگی ها و ظرافت های خاص می باشد به دوستان توصیه می شود قبل از هر اقدام حقوقی با وکیل متخصص مشورت نمایید. با توجه به اینکه زنا پیچیدگی و حساسیت های زیادی دارد، قبل از انجام هر کار مشاوره حقوقی زنا در این مورد انجام شود.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.