مفهوم قرار سقوط دعوا

مفهوم قرار سقوط دعوا

میلاد کریمی

مفهوم قرار سقوط دعوا

به این معناست که دعوای مورد درخواست خواهان، قابل پیگیری و صدور رأی نبوده و به دلایلی که در قانون ذکر شده، زایل می گردد یا از بین می رود. 

 در چه مواردی قرار سقوط دعوا صادر می شود ؟  صدور حکم قطعی و صرف نظر کردن خواهان از دعوا

سرفصل های مهم این مقاله به شرح زیر می باشد:

_ صدور حکم قطعی :

در زمان پایان رسیدگی و صدور حکم قطعی توسط دادگاه, اختلاف میان دو طرف پایان می یابد و در صورت طرح دوباره ی دعوا, قرار سقوط دعوا صادر می شود, زیرا رسیدگی مجدد دعوا امکان پذیر نیست و سابقا قضاوت شده است, یعنی دوباره نمی توان با همان موضوع وعلیه همان فرد طرح دعوا کرد.

(نکته: حکم قطعی, به حکمی گفته می شود که از مراحل بدوی و تجدیدنظر گذشته باشد و یا به دلیل به پایان رسیدن زمان تجدیدنظرخواهی, به قطعیت رسیده باشد و یا قابل تجدیدنظر نباشد. در این مواقع به آرای صادره از دادگاه بدوی یا تجدیدنظر, آرای قطعی گفته می شود.)

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هسیم

_ صرف نظر کردن خواهان از دعوا : 

اگر خواهان, قبل از به پایان رسیدن مذاکرات طرفین دعوا, از دعوای خود به کلی صرف نظر کند, ویا پس از به پایان رسیدن مذاکرات طرفین دعوا, شکایت خود را پس بگیرد, قرار سقوط دعوا صادر می شود.

(نکته: به پایان رسیدن یا ختم مذاکرات طرفین زمانی است که طرفین صورت جلسه را امضا کرده و دادگاه آماده ی صدور رأی است که در این حالت اگر خواهان بخواهد شکایت خود را پس بگیرد, باید به طور کلی از شکایت خود صرف نظر کند.)

توصیه پایانی :

با توجه به پیچیدگی ها موضوع مفهوم قرار سقوط دعوا پیشنهاد می گردد با یک وکیل مجرب مشورت نمایید.