اگر نسبت به حکم غیابی واخواهی صورت نگیرد چه می شود؟
اگر نسبت به حکم غیابی واخواهی صورت نگیرد چه می شود؟
اگر مهلت واخواهی به پایان رسیده و کسی که علیه وی حکم غیابی صادر شده است، نسبت به حکم شکایت نکند. به درخواست طرف دیگر دعوا، باید دستور اجرای حکم صادر شده و اقدامات اجرایی تا انتها انجام شود.
قاعده این است که اجرای حکم غیابی با معرفی ضامن معتبر و گرفتن تأمین متناسب از محکوم له (کسی که حکم به نفع او صادر شده است)، نیاز دارد. اما این قاعده، استثناهایی نیز دارد و در دو مورد نیازی به معرفی ضامن و گرفتن تأمین نیست :
1. دادنامه یا اجراییه ابلاغ واقعی شده باشد و محکوم علیه (کسی که حکم غیابی علیه او صادر شده است) در مهلت مقرر از تاریخ ابلاغ نامه، واخواهی نکرده باشد.
منظور از ابلاغ واقعی دادنامه یا اجراییه این است که محکوم علیه (کسی که حکم به ضرر او صادر شده باشد) که ابلاغ دادنامه یا اجراییه به شخص او شده باشد مثلا اگر اقدام به ثبت نام سامانه ثنا نموده است ابلاغیه را باز نموده باشد .
2. اجرای احکام غیابی صادر شده در دعاوی غیرمالی ذاتی مانند : طلاق، نسب، حجر، وقف... .
مفهوم ابلاغ : مطلع کردن مخاطب از مفاد ورقه قضایی طبق تشریفات قانونی را ابلاغ می گویند.
ابلاغ واقعی : در صورتی ابلاغ واقعی محسوب می شودکه مامور ابلاغ، اوراق قضایی را مطابق تشریفات قانونی به شخص مخاطب (درمورد اشخاص حقیقی) و یا به شخصی که صلاحیت وصول برگ را دارد (درمورد اشخاص حقوقی)، تحویل دهد و رسید دریافت کند.
ابلاغ قانونی : در صورتی که ابلاغ اوراق قضایی به اشخاص مخاطب و صلاحیت دار امکان پذیر نباشد (به هردلیلی مثل نبودن شخص در محل) ابلاغ طبق تشریفات دیگری که در قانون نوشته شده است به عمل می آید و چون قانون چنین ابلاغی را معتبر دانسته، به آن ابلاغ قانونی می گویند.
سخن آخر :
با توجه به پیچیدگی هایی که بحث اعتراض به رای دارد به دوستان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با یک وکیل دادگستری مشورت نمایید .
اولین کسی باشید که نظر می دهید.