نحوه ی واخواهی از حکم غیابی

نحوه ی واخواهی از حکم غیابی

میلاد کریمی

نحوه ی واخواهی از حکم غیابی 

یکی از نکته های مهم در موضوع واخواهی ، موضوع نحوه ی واخواهی از حکم غیابی  می باشد ، واخواهی باید با تقدیم دادخواست به عمل آید. دادخواست واخواهی باید به دفتر دادگاه صادرکننده ی حکم غیابی تقدیم شود. که واخواه می بایست با مراجعه به دفاتر الکترونیک قضایی اقدام به ثبت اعتراض خود نمایند و این دفاتر اعتراض را به دفتر شعبه صادر کننده رای ارسال می نمایند.

زندانی بودن واخواه

در صورتی که واخواه, زندانی یا بازداشت باشد دادخواست واخواهی باید به دفتر زندان یا بازداشتگاهی که در آن توقیف است تحویل داده شود. 

مدت زمان واخواهی افراد مقیم ایران و مفیم خارج

واخواهی باید ظرف مهلت 20 روز, برای اشخاص مقیم ایران و 2 ماه برای اشخاص مقیم خارج, به عمل بیاید.

ضمانت اجرای خارج از مهلت بودن چیست؟

 در صورتی که فرد معترض غایب (محکوم علیه غایب)خارج از مهلت مزبور دادخواست واخواهی تقدیم کند, دادگاه قرار رد دادخواست واخواهی را می نماید. و در صورتی که در مهلت تجدید نظر خواهی واخواهی صورت پذیرفته باشد این اعتراض تجدید نظر خواهی تلقی و به دادگاه تجدید نظر ارسال می شود .

مثال : آقای بهاری خواهان دعوایی است  که علیه آقای مرادی طرح نموده است. در مرحله بدوی به نفع آقای مرادی(خوانده), یک حکم غیابی صادر می شود. آقای بهاری(خواهان) از آن تجدیدنظرخواهی می کند. در دادگاه تجدیدنظر حکمی صادر می شود علیه آقای مرادی(تجدیدنظرخوانده) که وی یا نماینده او در هیچ یک از مراحل دادرسی حاضر نبوده و یا لایحه اعتراضی هم نداده باشد و اخطاریه هم به وی ابلاغ واقعی نشده است. در این حالت مواجه می شویم با یک رأی غیابی که از دادگاه تجدیدنظر صادر شده و قابل واخواهی در همان دادگاه تجدیدنظر است. 

توصیه پایانی در خصوص نحوه واخواهی از حکم غیابی

به دوستان توصیه می گردد در صورتی که حکمی غیابی علیه آن ها صادر شده است و قصد اعتراض به آن را دارند قبل از هر اقدامی با وکیل دادگستری یا مشاوره حقوقی مشورت نمایند.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هسیم