کلاهبرداری اینترنتی به روش پانزی

کلاهبرداری اینترنتی به روش پانزی

ریحانه ابوطالبی

کلاهبرداری اینترنتی به روش پانزی

روش کلاهبرداری اینترنتی به روش پانزی را می توان به نوعی کلاهبرداری در سرمایه گذاری دانست که بزه کاران با وعده سودهای زیاد، تضمین شده و نامتعارف با ریسک پایین قربانیان را به دام می اندازند.

امروزه با توجه به رواج و گسترش فعالیت بازار ارز های دیجیتالی، ممکن است این فضا به بستری برای کلاهبرداری و ربودن سرمایه های افراد تبدیل شود

تفاوت کلاهبرداری هرمی و کلاهبرداری پانزی :

پرسش: دو روش کلاهبرداری هرمی و پانزی، هردو کلاهبرداری از طریق جذب سرمایه هستند اما تفاوت آن ها در چیست؟

پاسخ : در هر دو روش پانزی و هرمی، بزه کاران به قربانیان وعده می دهند که در صورت سرمایه گذاری، اصل پول با سود بالا و نوعاً غیرمتعارف به آن ها باز می گردد. در حقیقت در این روش ها شبکه های کلاهبرداری برای ادامه دادن نیاز به جذب سرمایه های جدید و سرمایه گذاران بیشتر و بیشتر دارند اما طرح های پانزی معمولاً به شکل خدمات مدیریتی با سرمایه گذاری پنهان هستند. و قربانیان را که شناخت و اطلاعات کافی از سرمایه گذاری ندارند، با به کار بردن اصطلاحات ساختگی و فریب دهنده مانند، TRADING، FUTURES و . . . متقاعد می کنند سود پرداختی کاملاً تضمینی و قانونی است در حالی که در این روش کلاهبرداران پول شما را گرفته و به دیگری میدهند، به این طریق که با استفاده از سرمایه های جدید و سرمایه گذاری های بیشتر، سود قبلی ها را می پردازند و چند ماه اول سود های وعده داده شده مرتب پرداخت می شود تا اعتماد افراد جلب شود اما پس از گذشت مدتی که سرمایه های فراوانی از اشخاص به جیب زدند اقدام به بردن سرمایه ها می کنند.

مثال: شخصی ادعا می کند که در صورت سرمایه گذاری افراد می تواند ماهانه سی درصد سود به آن ها بپردازد، اما حقیقت این است سود افراد جذب شده از سرمایه های افراد دیگر پرداخت می شود.

لازم به ذکر است این نوع کلاهبرداری امروزه در حوزه سرمایه گذاری و ارزهای دیجیتال بسیار شایع است، لذا ضروری است افراد قبل از ورود و سرمایه گذاری در این حوزه آگاهی خود را بالا برند.

جالب است بدانید علت نام گذاری این روش کلاهبرداری برمی گردد به چارلز پانزی که یکی از مشهور ترین کلاهبرداران تاریخ است.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هسیم

راه هایی برای پیشگیری از بزه دیده این جرایم واقع شدن:

1-بررسی آدرس URL وب‌سایت: در بسیاری از موارد، آدرس URL وب‌سایت کلاهبرداری پانزی شامل اشتباهاتی مانند املای اشتباه، استفاده از حروف بزرگ و کوچک در آدرس و یا اضافه کردن علائم تعجب و علامت سوال است. علاوه بر این، اغلب دروغین و بی‌مورد به نظر می رسد.

2-بررسی محتوای وب‌سایت: وب‌سایت‌های کلاهبرداری پانزی اغلب شامل اطلاعات نادرست و تحریک کننده در مورد ارائه خدمات و سود دهی های نامعقول و هنگفت هستند.

3-بررسی امتیازات و رتبه‌بندی وب‌سایت: امتیازات و رتبه‌بندی وب‌سایت توسط موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ تعیین می‌شود. در صورتی که وب‌سایت پانزی باشد، امتیازات و رتبه‌بندی آن پایین خواهد بود.

4- این سایت ها عموماً نوظهور هستند و سابقه فعالیت زیادی ندارند.

5-قسمت پشتیبانی و ثبت نظرات کاربران دیده نمی شود یا به صورت محدود و مبهم می باشد.

توصیه آخر در خصوص کلاهبرداری به روش پانزی :

به دوستان گرامی توصیه می گردد با توجه به پیچیدگی هایی که جرایم اینترنتی دارد قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در حوزه جرایم اینترنتی مشورت نمایید.