کلاهبرداری اینترنتی
کلاهبرداری اینترنتی
در این نوشتار به بررسی کلاهبرداری اینترنتی می پردازیم، فضای مجازی به دلیل برخورداری از ویژگی های منحصر به فردی از جمله دسترسی آسان و ارزان به شدت با زندگی روزمره درآمیخته است و نمی توان اثرات اینترنت بر زندگی شهروندان را نادیده گرفت.
امروزه با گسترش و پیشرفت تکنولوژی و نفوذ فناوری های اطلاعات و ارتباطات در ابعاد گوناگون زندگی روزمره، تغییراتی اساسی در تمامی ابعاد و جنبه های زندگی انسان پدید آمده است.
مقدمه
همانگونه که پیشتر اشاره گردید؛ دسترسی آسان و کم هزینه به اینترنت و فضای مجازی و گسترش روابط اجتماعی در بستر این فضا علاوه بر مزایای فراوانی که دارد می تواند زمینه ساز بروز جرایم و تخلفات و سودجویی برخی افراد نیز گردد. همانگونه که در سال های گذشته وقوع جرایم و تخلفات اینترنتی در سراسر جهان از جمله کشور ما نیز افزایش شایان ذکری داشته است.
به همین جهت و به منظور پیشگیری از وقوع جرایم در بستر فضای مجازی نظارت قانون گذار و رصد فضای مجازی اهمیت به سزایی دارد تا آنجا که پیش بینی و وضع قوانین کاربردی در این حوزه مؤثر خواهد بود. در ادامه پس از اشاره به تعریف قانون گذار از جرایم اینترنتی به تشریح یکی از شایع ترین این جرایم در بستر فضای مجازی با عنوان کلاهبرداری اینترنتی و اقسام آن اشاره خواهیم نمود.
تعریف جرایم اینترنتی
به طور کلی جرم اینترنتی هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل است که توسط قانون گذار ممنوع و جرم شناخته شده، برای آن مجازات در نظر گرفته شده و در بستر فضای مجازی واقع می شود. از جمله شایع ترین جرایم اینترنتی می توان به این موارد اشاره کرد:
1-سرقت و کلاهبرداری اینترنتی
2-جرایم علیه صحت و تمامیت داده ها از جمله جعل و تخریب داده ها
3-جرایم علیه محرمانگی داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی از قبیل دسترسی و شنود غیرمجاز(هک کردن)
4-جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
5-هتک حرمت و حیثیت افراد
از رایج ترین جرایم در بستر فضای مجازی که دامنگیر بسیاری از افراد می گردد، جرم کلاهبرداری اینترنتی است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
تفاوت جرم کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری سنتی در چیست؟
پرسش: تفاوت جرم کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری سنتی در چیست؟ در مقاله تفاوت جرم کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری سنتی بصورت مفصل این موضوع مورد بحث قرار گرفته است .
مصادیق کلاهبرداری در فضای مجازی
از جمله مصادیق کلاهبرداری در فضای مجازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-کلاهبرداری از طریق نرم افزار های همراه بانک جعلی
-کلاهبرداری از طریق ارسال لینک های آلوده از طریق شماره های مجازی خارجی
-کلاهبرداری از طریق نصب بدافزار ها و فیلترشکن های نامعتبر
-کلاهبرداری از طریق برقراری تماس تلفنی
-کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک های قوه قضائیه
-کلاهبرداری از طریق ارائه برنامه ها و اپلیکیشن های نامعتبر تلفن همراه
-کلاهبرداری از طریق ارسال عناوینی مانند استخدام در مشاغلی مانند ادمین صفحات مجازی و . . .
-کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک هایی با عنوان طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی
اولین کسی باشید که نظر می دهید.