ارث در امور بانکی

ارث در امور بانکی

سکینه دهقان

ارث در امور بانکی

وضعیت حساب بانکی متوفی بعد فوت چه می شود؟ مدارک مورد نیاز جهت پرداخت مانده حساب متوفی شامل چه مواردی می باشد؟ و فوت یکی از صاحبان مشترک، پرسش های مهمی هستند که در مقاله ارث در امور بانکی به آنها می پردازیم. چنانچه در این موضوع نیاز به اقدامات قانونی بود می توانید با  وکیل بانکی   مشورت کنید.

طبقات در ارث

منظور از طبقه این است که چه وارث های می تواندد از مورث ارث ببرند، ما سه طبقه در ارث داریم، با توجه به بسیط بودن این موضوع در مقاله طبقات در ارث به این موضوع می پردازیم.

حساب بانکی متوفی

اگر مشتری بانک فوت کرد، با چه شرایطی می توان مانده ی حساب او را به وراثش پرداخت کرد؟

با فوت شخص حقیقی، روابط بانک و مشتریان خاتمه می یابد و با اطلاع از فوت، انجام عملیات بانکی در حساب متوفی نیز پایان و متوقف می گردد. 

در خصوص مشتری که بابت تسهیلات دریافتی خویش نسبت به بیمه عمر نمودن تسهیلات اقدام نموده است با مکاتبه بانک و ارسال مدارک و مستندات لازم مرتبط با فوت مشتری، مبالغ بدهی مشتری توسط شرکت بیمه پرداخت خواهد شد که این موضوع مستلزم عدم سر رسید شدن مطالبات مشتری متوفی و نیز عدم درج آن تسهیلات، در سرفصل مطالبات جاری/معوق/مشکوک الوصول بانک خواهد بود.

مدارک مورد نیاز جهت پرداخت مانده حساب متوفی

برای این که بتوانیم حساب مشتریان متوفی را مسدود نموده و یا وجوه مانده را به وراث پرداخت کرد، حتماً باید اسناد ومدارکی را از آن ها دریافت کرد  از جمله:

- اصل گواهی حصر وراثت

- اصل گواهینامه ی واریز مالیات بر ارث

- مستندات طلب مثلاً اصل سپرده های سرمایه گذاری یا دفترچه ی پس انداز

  - و سایر مستندات

وراث یا باید همگی در شعبه حاضر شوند یا در صورت عدم دسترسی به تمامی وراث باید به یکی دیگر از وراث وکالت دهند. در این امور می توانید  وکیل بانکی   داشته باشید.

 که او بتواند از طرف آن ها دفاتر و اسناد حسابداری بانک را امضاء کند و سهم الارث را دریافت کند و یا اینکه در صورت شناسایی یکی از وراث توسط بانک، ضمن اخذ تعهد محضری مبنی بر اینکه در صورت ادعای سایر ورثه،  نسبت به استرداد مبلغ دریافتی اقدام نماید؛ بانک نسبت به پرداخت موجودی متوفی به وارث اقدام می نماید.

 

وضعیت حساب بانکی پس از فوت یکی از صاحبان حساب

در صورت فوت یکی از صاحبان حساب مشترک /بازداشت حساب مشترک/محجور شدن هریک از شرکاء، برای پرداخت موجودی حساب ایشان چه باید کرد؟

با فوت یکی از شرکای دارای حساب مشترک، ابتدا باید حساب شریک متوفی بسته شود و سپس به نسبت سهام شرکای دارای حساب مشترک؛ به ترتیب تعیین شده در زمان افتتاح حساب و در صورت عدم تعیین سهم الشرکه، سهام ایشان بالسویه معین گردد و موجودی حساب متوفی با جری اقدامات صدرالاشاره به وراث پرداخت خواهد شد لذا همین رویه در صورت محجور شدن هر یک از شرکاء و یا بازداشت موجودی حساب یکی از شرکا نیز مجراست. 

لذا با عنایت به تخصصی بودن مطالب توصیه می شود تا از وکیل متخصص در امور جاری بهره مند شوید.

توصیه آخر در مورد بحث ارث در امور بانکی

با توجه به پیچیدگی هایی که امر بانکی دارد به دوستان توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در حوزه بانکی مشورت نمایید.