نقل و انتقال چک

نقل و انتقال چک

سرمد صادق زاده

نقل و انتقال چک طبق قانون

نقل و انتقال چک های تابع قانون تجارت با عملی که ظهرنویسی نام دارد صورت میگیرد.در ظهرنویسی دارنده چک پشت یا همان ظهر چک را امضا مینماید و سپس آن را به شخص دیگری میدهد و پس از آن شخصی که چک در دستان اوست دارنده محسوب میگردد و وی نیز میتواند دوباره چک را ظهر نویسی کرده و به دیگری انتقال دهد.

ظهر نویسی در چک های وجه حامل 

در چک هایی که در وجه حامل صادر گردیده اند عمل ظهر نویسی ضرورتی ندارد و صرف دادن چک به دیگری به منزله ی انتقال آن بوده و شخصی که چک را در دست دارد دارنده ی آن محسوب میگردد.

مهمترین فایده ظهرنویسی

مهمترین فایده ی ظهرنویسی برای دارنده ی چک آن است که در صورت عدم امکان مطالبه و وصول وجه چک از صادر کننده ی آن،تمامی ظهرنویسان پیش از دارنده ی چک نیز در برابر او مسئول بوده و وی میتواند وجه چک را از آنها مطالبه کند.

برای مثال زمانیکه که شخص الف چکی در وجه شخص ب صادر میکند و شخص ب آنرا به ج و ج هم آنرا به د انقال میدهد امکان مراجعه به هر یک از الف،ب،یا ج را دارد و میتواند مبلغ چک را از هریک از آنان درافت کند،البته باید توجه کرد که مبلغ چک تنها یک مرتبه قابل وصول بوده و در صورت دریافت وجه آن از یکی صادر کننده و یا یکی از ظهرنویسان دیگر امکان دریافت مجدد آن از دیگری وجود ندارد.

در مورد چک های صادره پس از 13/7/1399 این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که نقل و انتقال این چک ها نمیتواند در وجه حامل و با ظهرنویسی و امضا در پشت آنها صورت بگیرد و همواره باید انتقال آنها همراه با نام و مشخصات شخص انتقال گیرنده در سامانه صیاد ثبت گردد و الا قوانین صدور و انتقال چک بر آن حاکم نمیگردد.

توصیه آخر در مورد نقل و انتقال چک

کاربران گرامی توجه داشته باشند که مباحث حقوقی گستردگی بسیاری دارد لذا توصیه می گردد قبل از هر اقدامی مشاوره حقوقی با یک وکیل دادگستری انجام دهید.

اگر در این زمینه به راهنمایی بیشتر
نیاز داریــد با ما در تـماس باشــید