کمیسیون ماده 99 شهرداری

کمیسیون ماده 99 شهرداری

وحید نراقی پور

کمیسیون ماده 99 شهرداری

 

مقدمه کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری : 

کمیسیون های ماده 99 با کمیسیون ماده 100 تفاوتی از این جهت که کمیسیون ماده 99 شهرداری به تخلفات ساخت و سازی در خارج از حریم شهر ها رسیدگی می کند اما کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری تخلفات ساخت و سازی در حومه شهری می باشد.

کمیسیون ماده 99 به همراه کمیسیون ماده 100 و کمیسیون ماده 77 از جمله مهم ترین کمیسیون های قانون شهرداری ها هستند.

پس اگر اشخاصی در خارج از حریم شهر ها ساخت و ساز غیر مجاز انجام بدهند به تخلفات ساختمانی آن ها در کمیسیون ماده 99 شهرداری ها رسیدگی میشود این کمیسیون در استانداری محل تشکیل میشود .

اعضای تشکیل دهنده ی کمیسیون  99عبارت اند از:

نمایندگان وزارت کشور، وزارت راه و شهر سازی و یک نماینده از قوه ی قضاییه است و تصمیمات اعضای کمیسیون با رای اکثریت آراء به جهت جلوگیری از ساخت و ساز های غیر مجاز گرفته می شود.

تخلفات ناشی از ساخت و ساز در خارج از حریم مصوب شهر ها :

بر اساس تبصره 2 ماده 99 قانون شهرداری ها رسیدگی به تخلفات ناشی از ساخت و ساز در خارج از حریم مصوب شهر ها بر عهده کمیسیون ماده 99 بوده و بر اساس این تبصره اگر کمیسیون ماده 99 رای به جریمه دهد.

نحوه محاسبه جریمه در کمیسیون ماده 99 شهرداری :

این جریمه باید معادل 50% تا 70% قیمت روز اعیانی تکمیل شده به عنوان جریمه در کمیسیون ماده 99 محاسبه می گردد.

با توجه به این که در خصوص نحوه محاسبه جریمه کمیسیون ماده 99 مقررات مشخصی وجود ندارد همچنین بر اساس همین تبصره و رویه موجود کمیسیون های ماده 99 و با تائید نظر دیوان عدالت اداری مبنی بر این که در آراء متعدد شعب پس جریمه به نرخ روز یعنی در زمان رسیدگی کمیسیون ماده 99 محاسبه میشود همچنین لازم به توضیح است که آراء ای که از سوی این کمیسیون صادر می شود قطعی است .

این آراء همانند آراء ای که در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری صادر می شود به دو حالت است.

البته آراء کمیسیون ماده 100 ابتداء قابل اعتراض در همان کمیسیون بوده و بعد از انقضای مدت اعتراض یا رسیدگی مجدد در کمیسیون ماده 100 قطعی شده و قابل اعتراض در دیوان عدالت می باشد.

 

1)کمیسیون ماده 99 یا حکم تخریب عملیات ساختمانی و قلع و قمع بنا می دهد همانند کمیسیون ماده 100.

2)کمیسون ماده 99 یا حکم به اخذ جریمه می دهد که این جریمه با توجه به شرایط منطقه بوده .

کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری با حضور نماینده وزارت کشور و نماینده قوه قضاییه و نماینده ی وزارت مسکن و شهر سازی تشکیل می شود و این اعضا هر سه مکلف به حضور در جلسه ی کمیسیون ماده 99 می باشند و از آن جا که ساخت و ساز بنا خارج از حریم شهر ها و یا محدوده های قانونی بدون اخذ پروانه در خارج از محدوده قانونی و حریم شهر ها ممنوع است.

پس احداث بنا ی غیر مجاز در خارج از حریم شهر ها با تشخیص مهندسین و کارشناسان ساختمانی که از طرف استانداری موظف به نظارت شده اند یا با تقاضای کتبی سازمان ها ی ذی ربط دولتی و یا بنا به اعلام فرماندار یا بخشدار علاوه بر جلو گیری از فرآیند ساخت و ساز غیر مجاز مراتب در کمیسیون ماده 100 مطرح می شود.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

تخریب سازه توسط کمیسیون ماده 99 : 

اگر ساخت و ساز غیر مجاز شرایط ایمنی ، فنی و بهداشتی را رعایت نکرده کمیسیون ماده 99 معمولا رای به تخریب سازه می دهد و این تخریب ابتداء توسط مالک در مهلتی که کمیسیون در نظر گرفته باید انجام شود در غیر این صورت از طریق عوامل دولتی تخریب صورت می گیرد. 

نحوه اعتراض مالک نسبت به تخریب سازه توسط حکم کمیسیون ماده 99 شهرداری : 

مالک نیز میتواند اگر کمیسیون ماده 99 رای به تخریب داده باشد به آن اعتراض کند میتواند ظرف سه ماه با استناد به مدارک و مستندات قانونی از این تصمیم کمیسیون در دیوان عدالت اداری شکایت کرد.

 همچنین اگر کمیسیون ماده 99 رای به جریمه دهد مالک می تواند یا با استناد به مواردی همچون ابلاغ یا عدم کارشناسی و ... در دیوان عدالت اداری به این تصمیم اعتراض کند یا در صورت پرداخت جریمه میتواند از شهرداری درخواست پایان کار بنماید و شهرداری مکلف است بعد از اخذ جریمه از مالک اقدام به صدور پایان کار کند.

توصیه آخر در مورد کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری:

به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.