ابطال پایان کار
ابطال پایان کار
سازندگان ساختمان با نظارت و مدیریت کارشناسان ساختمانی و مهندسین ناظر می بایست در زمان ساخت تمامی قواعد و مقررات تعیین شده برای ساخت و ساز را رعایت کنند.با رعایت این قوانین برای استحکام و ایمنی ساختمان درصد احتمال مخالفت شهرداری ها با صدور پایان کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
صدور پایان کار نوع کاربری ساختمان توسط شهرداری :
هنگامی که اشخاص برای دریافت گواهی پایان کار به شهرداری مراجعه می کنند شهرداری باید در صدور پایان کار نوع کاربری ساختمان را نیز مشخص کند و اگر ساختمان دارای ایرادات جزعی باشد می تواند با اعلام به مالک و برطرف کردن آن ایرادات و یا پرداخت جریمه های نقدی مشخص شده از سوی شهرداری برای ساختمان پایان کار صادر کند همچنین برای درخواست اخذ گواهی پایان کار ساختمان مالک حتما باید مدارک مرتبط با ساختمان و سند زمین را ارائه دهد و اخذ گواهی پایان کار باید توسط مالک به ثبت برسد.
ابطال پروانه ساخت و ساز توسط شهرداری :
گاهی شهرداری ها برای اشخاص پروانه ساختمانی صادر می کنند سپس خود شهرداری این پروانه را ابطال میکند حال اگر پروانه ساخت و ساز درست صادر شده باشد و عملکرد شهرداری نادرست باشد می توان در دیوان عدالت اداری اعتراض به ابطال پروانه کرد البته این که شهرداری ها می توانند پروانه ای صادر شده توسط آن ها را خود ابطال کند یا دادگاه ها مبحث اختلافی می باشد.
گاهی اشخاص بعد از اتمام مراحل ساخت و ساز به شهرداری مراجعه کرده و تقاضای صدور گواهی پایان کار با کاربری مشخص می نماید مثلا کاربری تجاری یا اداری ،اما شهرداری اقدام به صدور پایان کار بابت کاربری مسکونی می کند یا املاک مسکونی که بعد از مرداد سال 1352 استفاده ی تجاری یا اداری شده درخواست پایان کار تجاری اداری شده اما شهرداری برای آن املاک گواهی پایان کار مسکونی صادر می کند در این حالت اشخاص می باید ابتداء دعوای الزام به صدور پایان کار تجاری یا اداری را در دیوان عدالت اداری مطرح کنند و اگر بخواهند ابتدا دعوای ابطال پایان کار و سپس الزام به صدور پایان کار اداری تجاری را مطرح کنند این عمل باعث طولانی شدن نتیجه مورد نظر مالکین می شود.
تغییر کاربری آپارتمان مسکونی به تجاری یا اداری :
برای این که اشخاصی در آپارتمان های خود با کاربری مسکونی بخواهند کاربری مسکونی این آپارتمان را به تجاری یا اداری تغییر بدهند این موضوع در صلاحیت کمیسیون ماده 5 شهرداری ها می باشد که این موضوع بعد از طرح در کمیسیون ماده 5 شهرداری باید با رعایت 2 شرط صورت گیرد:
1)برای تغییر کاربری مسکونی به تجاری یا اداری باید عوارض این تغییر کاربری پرداخت شود.
2) شرط دوم برای این تغییر رضایت تمامی مالکین آپارتمان مذکور می باشد.
مثلا اگر شخصی بخواهد در آپارتمان مسکونی خود درفتر اداری یا تجاری مثل شرکت یا سالن زیبایی ایجاد کند اول باید رضایت تمامی مالکین در آپارتمان مورد نظر را بگیرد و سپس با مراجعه به کمیسیون ماده 5 شهرداری و با پرداخت عوارض تغییر کاربری و ارائه ی رضایت نامه مالکین تقاضای تغییر کاربری به کمیسیون ماده 5 شهرداری را مطرح کند.
شکایت از شهرداری به علت عدم تغییر کاربری :
اگر شهرداری ها بدون رضایت مالکین آپارتمان راساً اقدام به تغییر کاربری بدون رضایت همسایگان کند این موضوع از سوی همسایگان میتواند با طرح دعوای ابطال پایان کار در دیوان عدالت اداری به طرفیت شهرداری مطرح شود.
مثلا اگر در مثال قبل شخصی برای ایجاد سالن زیبایی در آپارتمان مسکونی خود به شهرداری مراجعه و فقط با پرداخت عوارض تغییر کاربری را انجام دهد در این حالت چون رضایت مالکین آپارتمان از شروط اساسی برای تغییر کاربری می باشد پس مالکین دیگر می توانند دعوای ابطال پایان کار را به دیوان عدالت اداری مطرح کنند.
توصیه ی آخر:
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص دراین حوزه مشورت نمایید.
نظرات کاربران
صدور پروانه ساخت در باغ ها
وحید نراقی پور 1402/04/30محدودیت های املاک با کاربری باغ چه می باشد ؟ ضوابط و مقررات املاک مزروعی داخل در محدوده شهر ها چیست ؟ این پرسش های مهمی می باشند که در مقاله صدور پروانه ساخت در باغ ها مورد بررسی قرار میگیرد .
دعاوی نسبت به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری
وحید نراقی پور 1402/05/24دعاوی رای کمیسیون ماده ۱۰۰ میتواند در موارد زیر باشد: تخلفات ساختمانی مثل احداث بنای بدون پروانه یا احداث بنای مازاد بر پروانه یا استفاده از محل مسکونی به عنوان تجاری یا اداری.
اعتراض به بند 20 ماده 55 قانون شهرداری
وحید نراقی پور 1402/05/24پس از ابلاغ شهرداری چنانچه مقیم در داخل کشور باشد ظرف 3 ماه و اگر مقیم خارج باشد ظرف 6 ماه در دیوان عدالت اداری به رأی کمیبیون شکایت نماید .
الزام به پرداخت بها یا اعطای معوض بابت املاک تملیکی واقع در طرح های عمومی
وحید نراقی پور 1402/05/24اگر شهرداری بخواهد طرحی را اجرا کند ابتدا از زمینهای دولتی استفاده میکند در صورت نشدن این امر اگر بخواهد از اراضی خصوصی استفاده کند باید پرداخت بها زمین را انجام دهد یا نسبت به تعویض ملک اقدام نماید.
کمیسیون ماده 7 شهرداری و نقض و ابطال آن
وحید نراقی پور 1402/05/08کمیسیون ماده 7 شهرداری مسئول نگهداری فضای شهری است ؛ چگونه می توان به رای کمیسیون اعتراض و رای را باطل کرد،همگی پرسشهای هستند که در مقاله کمیسیون ماده 7 شهرداری و نقض و ابطال آن به آن میپردازیم.
الزام در مورد ابطال اقدامات تملک اراضی و املاک واقع در طرح های عمومی
وحید نراقی پور 1402/05/24در این نوشتار به بررسی موضوع الزام در مورد ابطال اقدامات تملک اراضی و املاک واقع در طرح های عمومی می پردازیم .
الزام شهرداری در مورد اجرای تصمیم کمیسیون توافقات شهرداری
وحید نراقی پور 1402/05/30در این مقاله به بررسی موضوع الزام شهرداری در مورد اجرای تصمیم کمیسیون توافقات شهرداری و همچنین نحوه مالکین به تصمیمات این کمیسیون می پردازیم .
تامین خواسته
وحید نراقی پور 1402/04/31تامین خواسته یک اقدام احتیاطی و تامینی است به منظور جلوگیری از تضییع حق میباشد،در اینجا خواهان عین خواسته یا معادل آن را تا پایان دادرسی توقیف می نمایید تا بتواند از نقل و انتقالات مال جلوگیری نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.