راهکار‌های قانونی اثبات و مطالبه طلب بدون داشتن مدرک

راهکار‌های قانونی اثبات و مطالبه طلب بدون داشتن مدرک

میلاد کریمی

راهکار‌های قانونی اثبات و مطالبه طلب بدون داشتن مدرک

اقرار شفاهی بدهکار، فیلم و عکس ثابت کننده طلب، نقش شهادت شهود جهت اثبات طلب، ادای سوگند جهت اثبات طلب و ارسال اظهارنامه از سوی شاکی از جمله راهکارهای راهکار‌های قانونی اثبات و مطالبه طلب بدون داشتن مدرک می باشد.

مقدمه

ابتدا باید گفت منظور از طلب در اصطلاح حقوقی مطالبه هر نوع مال است که شخصی از دیگری طلب دارد. اگر چه ممکن است از نظر عموم مردم هر جا که شخصی خود را مستحق دریافت مالی از شخص دیگر بداند از اصطلاح طلب استفاده کند اما از منظر قانون تنها مطالباتی که ناشی عقد و قرارداد باشد عنوان طلب دارد و در سایر موارد باید از عنوان صحیح قانونی مانند استرداد مال یا الزام به جبران خسارت و غیره استفاده شود و به قدری این تعیین عنوان صحیح دارای اهمیت است که دیده شده خیلی از دعاوی مطرح شده در محاکم به همین دلیل با شکست مواجه شده است. 

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

از سوی دیگر  عقد یا قراردادی که می تواند منشا ایجاد طلب باشد می تواند کتبی یا شفاهی باشد یا حتی بدون هیچگونه کلامی صورت پذیرد. در یک تقسیم بندی طلب به دو نوع پولی و غیر پولی تقسیم می شود و طلب پولی نیز با توجه به نوع پول قابل مطالبه می تواند وجه رایج ایران یا از انواع ارز مانند دلار و یورو و غیره باشد. قرض دادن پول و کمک مالی در  اسلام یکی از انواع قراردادها است که باعث ایجاد طلب می شود و امری مشروع و پسندیده است.

اما پس گرفتن پول شرایط خاص خودش را دارد گاهی ممکن است مبلغی را به شخصی بدون دریافت مدرکی قرض دهید و پس از مدتی خواهان پس دادن پولمان شویم اگر شخص بدهکار پول را پس داد که مشکلی در میان نیست اما گاهی به دلیل تاخیر در پرداخت یا انکار وجود قرض یا پرداخت بخشی از پول و باقی ماندن مقداری از آن توسط بدهکار و یا موانعی بر سر راه پرداخت از قبیل در دسترس نبودن بدهکار یا فوت یا حجر یا غیبت بدهکار بر سر همین مسئله اختلافاتی پیش می آید که معمولا در این موارد پای قانون به میان می آید تا با توسل به راهکارهای قانونی به طلب خود برسیم. 

از آنجا که به دلیل مسایل فرهنگی و عرف اجتماعی پرداخت های بدون اخذ مدرک و رسید و سند به لحاظ روابط بین اشخاص و اعتماد عرفی بسیار در جامعه ما مرسوم است مواردی که ایجاد اختلاف می نماید بسیار رایج است و شاید شما نیز خواهان دانستن مسائل قانونی شرایط پس گرفتن پول باشید تا بدون دردسر طلب خود را پس بگیرید.

 

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

 مراحل شکایت از  بدهکار

اگر شمابه کسی مال یا پول اعم از نوع ایرانی یا ارز  قرض داده اید و مدرک یا رسیدی که نشان دهنده پرداخت یا تحویل مال توسط شما باشد از قبیل اسناد پرداخت بانکی مانند فیش یا رسید کارت به کارت یا واریز به حساب یا حواله ارزی یا دست نوشته های عادی از قبیل رسید پرداخت یا بارنامه و مدارک تحویل مال یا هر عنوان دیگر ندارید و او در موقع مقرر مثل آن مال یا قیمت آن یا پول شما را پرداخت نکرد و یا بخشی از آن را پرداخت کرد و مدعی کمتر بودن مبلغ یا میزان طلب شما شد و یا اصلا ادعا نمود. شما هیچ  پول یا مالی به او قرض نداده‌اید می‌توانید شکایت خود را اینگونه پیگیری کنید.

 اگرچه در عموم استفاده از کلمه قرض در معنای بسیار عام و حتی  به جای عاریه یا ودیعه یا مضاربه  به کار می رود اما باید دانست که اصطلاح قرض آثار قانونی مختص به خود را دارد و در صورت قرض دادن مال یا وجه نمیتوان خود آن مال را مطالبه نمود چرا که در قرض مال مورد قرض به مالکیت  گیرنده در می آید و ما دیگر مالک آن نیستیم و صرفا می توانیم مثل آن مال یا قیمت آن را مطالبه کنیم.

 لذا ابتدا در صورت مثلی بودن مال مورد قرض مثل آن و در صورت قیمی بودن یا یافت نشدن مثل آن مال قیمت آن مطالبه می شود و چانچه موضوع قرض وجه باشد ارزش ریالی طلب خود را دقیق حساب کنید و چنانچه طلب ارزی دارید بر مبنای نرخ بانک مرکزی در زمان مطالبه محاسبه نموده  اگر ارزش طلب شما تا بیست میلیون تومان است به شورای حل اختلاف و در صورت بیشتر بودن به دادگاه مراجعه نمایید البته بهتر است قبل از آن با مراجعه به دفتر خدمات قضایی دادخواست خود را ثبت نمایید و می‌توانید از وکیل کمک بگیرید. در مواردی که مستندات کافی در دست ندارید از جمله اقداماتی در مورد بانک ها بدون در دست داشتن قرارداد بانکی می توانید بصورت تخصصی از   وکیل بانکی  استفاده کنید . 

 اگر طلب شما بیست میلیون تومان یا کمتر از این است دو و نیم درصد مبلغ طلب را باید به عنوان هزینه دادرسی بپردازید و اگر طلب شما بیش از بیست میلیون تومان است تا بیست میلیون آن دو و نیم درصد و مازاد بر بیست میلیون سه و نیم درصد از مبلغ طلب را باید به عنوان هزینه دادرسی بپردازید در صورت مقدور نبودن پرداخت این مبلغ به عنوان هزینه دادرسی ابتدا دادخواست اعسار از هزینه دادرسی را تقدیم نماید.

 در صورتی که به حکم دادگاه یا شورای حل اختلاف حسب مورد با  پذیرش اعسار به طور موقت از پرداخت هزینه دادرسی معاف می‌شوید و اگر حکم اصلی محکومیت بدهکار به نفع شما صادر شود از محل محکوم به (یعنی از محل مالی که توقیف شده یا پولی که بدهکار در ازای بدهی خود داده است) هزینه دادرسی دریافت می شود.

انتخاب صحیح عنوان دعوی :

باید بدانید در دادرسی های حقوقی رعایت تشریفات و اصول دادرسی بسیار مهم می باشد و یکی از این اصول دادرسی انتخاب صحیح عنوان دعوی می باشد به طور مثال اگر شخصی از فروشگاهی یک دست مبل خریداست و قرار بوده که در تاریخ مشخص شده اقدام به تحویل کالا نماید ولی متاسفانه فروشنده در تاریخ معین مبل را تحویل نمی دهد و خریدار دیگر آن مبل را نخواهد و خواهان پس گرفتن پول پرداختی خود باشد و فروشنده نیز حاضر به انجام چنین کاری نباشد و خریدار بخواهد اقدام به اقامه دعوی در دادگاه نماید و عنوان دعوی خود را مطالبه وجه قرار دهد این دعوی در دادگاه با شکست مواجه خواهد شد . چرا که مطابق قانون مدنی زمانی که طرفین بر خرید و فروش کالایی توافق می کنند آن توافق لازم است و طرفین صرفا می بایست آثار آن عقد را بپذیرند و در این مثال خریدار در صورتی که فروشنده کالا را تحویل ندهد صرفا می تواند دادخواست تحویل مبیع را در دادگاه مطرح سازد ولی اگر در این قرارداد شرایطی وجود داشته باشد که خریدار بتواند قرارداد را فسخ نماید ، خریدار می تواند دادخواست تایید فسخ قرارداد و مطالبه وجه را در دادگاه مطرح سازد به خاطر همین ریزه کاری های حقوقی است که می گوییم در هنگام هر قراردادی با یک مشاوره حقوقی قراردادها می بایست مشورت نمود تا مشاور بتواند اگر شخصی در قرارداد بدعهدی نمود ، برای او ضمانت اجرای قراردادی قائل شود .

اگر دعوی مطالبه وجه را به طور صحیح مطرح ننمایم چه اتفاقی می افتد ؟

دعوی شما رد خواهد شد و پولی را که بابت هزینه دادرسی پرداخت نموده اید به باد هوا خواهد رفت، همچنین وقتی که برای این اقامه دعوی گذاشته اید را مجددا می بایست برای دعوی صحیح و اصولی بگذارید. پس باید بدانید در دعوی مطالبه طلب بدون داشتن مدرک انتخاب عنوان صحیح دعوی بسیار مهم و حیاتی می باشد.

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست 

پس از آن که شما دعوی اصولی را با مشورت نمودن با وکیل متخصص در این حوزه برگزیدید شما می بایست به دفتر خدمات الکترونیم قضایی مراجعه کنید و پس از پرداخت هزینه دادرسی این دفاتر دعوی شما را ثبت نموده و به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به دعوی شما را دارد اقدام به ارسال دادخواست شما می نمایند و پس از ارجاع به شما نسبت به پرونده شما تعیین وقت و پس از فرا رسیدن وقت رسیدگی ، دادگاه وارد رسیدگی ماهیتی نسبت به دعوی شما خواهد شد .

 

راههای دریافت طلب بدون داشتن مدرک

 چنانچه هیچ مدرکی از پولی که طلب دارید ندارید باید راهکار‌های مناسب را پیش بگیرید:

اقرار شفاهی بدهکار

فیلم و عکس ثابت کننده طلب

نقش شهادت شهود جهت اثبات طلب

ادای سوگند جهت اثبات طلب

ارسال اظهارنامه از سوی شاکی 

 اقرار شفاهی بدهکار

 برای اینکه بتوانید در دادگاه ثابت کنید که به فردی مالی یا چیزی را قرض داده اید و او پس نداده است باید بدهکار در نزد قاضی اقرار شفاهی یا کتبی نماید اگر هر شخص نزد قاضی اقرار نماید که به دیگری بدهکار می باشد به راحتی می‌توان از وی  که طلب را مطالبه کرد باید بدانید اقرار حضوری و مستقیم نزد قاضی بسیار محکمه پسند است. البته این امر بسیار نادر است که شخصی که طلبی را نپرداخته و طلبکار نیز سند و مدرکی مبنی بر بدهی او ندارد نزد قاضی اقرار به قبول بدهی نماید.

 

 آیا فیلم و عکس ثابت کننده طلب می باشد ؟

اقرار در فیلم یا مکالمه تلفنی و... می تواند تنها نشانه برای قاضی مبنی بر وجود طلب باشد فیلم و عکس و.... به تنهایی نمی توانند برای اثبات ادعا مورد استفاده قرار گیرد و فقط می‌توانند در قاضی علم و یقین حاصل نمایند استفاده از فیلم و عکس و یا پیام هایی که نشان دهنده وجود طلب می باشند ممکن است موجب یقین قاضی شوند.

 چرا که باید بدانید برای اینکه قاضی بتواند رای به نفع شما صادر کند شما می بایست دلیل ارائه نماید آن هم دلایلی که برای قانون واجد اهمیت باشد و آن دلیل را محترم بشمارد یکی از دلایلی که قانون آن را محترم می شمارد علم قاضی می باشد بدان معنا که زمانی که شما دلایلی نظر اقرار، شهادت، سند اعم از رسمی و یاعادی ندارید ولی دارای قراين امارات می باشید به طور مثال دارای فیلم و عکس می باشید که این ها به خودی خود دلیل محسوب نمی شوند ولی اگر این موارد موجب این شود که برای قاضی یقین ایجاد شود که فیلم و عکس معتبر است قاضی می تواند به استناد علم خود که در عالم حقوق به علم قاضی معروف است اقدام به صدور رای نمایید. 

 نقش شهادت شهود جهت اثبات طلب

 یکی از رایج ترین و بهترین دلایلی که برای اثبات طلب در مواردی که سند و مدرکی وجود ندارد توسل به شهادت شهود است. اگر شما به شخصی پولی را قرض داده باشید و چند نفر، شاهد پول قرض دادن شما به او باشند شما می‌توانید از شهادت شهود برای اثبات طلب خود استفاده کنید البته شاهدان باید واجد شرایط شهادت دادن از جمله جنسیت شهود از نوع مرد یا زن بودن عدالت بلوغ و غیره باشند.

در صورت نیاز مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه با ما در تماس باشید.
درخواست مشاوره

ادای سوگند جهت اثبات طلب

 یکی از راههای دیگر که به تنهایی یا در کنار شهادت و سایر امارات و قراین از قبیل فیلم و عکس و پیام می توان به وسیله آن 

 طلب را اثبات نمود این است که طلبکار و بدهکار در دادگاه حاضر گردد و از دادگاه درخواست جلسه ای برای ادای سوگند   برگزار شود و در این جلسه شاکی باید بر طلبکار بودن خود و مدیون نیز بر عدم بدهی خود سوگند بخورد.  

ارسال اظهارنامه از سوی شاکی برای بدهکار جهت اثبات طلب

 ارسال اظهارنامه از طریق دفاتر خدمات قضایی یا توسط وکیل نیز یکی دیگر از راه‌های ثابت کردن مطالبه طلب است اظهارنامه مطالبه، رسمی حق است شما در متن اظهارنامه می توانید مهلتی حتی به بدهکار برای پرداخت دین به او بدهید و پس از اتمام مهلت نسبت به مطالبه طلب خود از مراجع قانونی و قضایی اقدام کنید در این روش شخص خواهان و مدعی می‌تواند با مرقوم کردن به تنظیم اظهارنامه فرد را به نوعی ای به واکنش وا دارد فرد بدهکار در پاسخ اظهارنامه ممکن است با قید کردن عباراتی خاص به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اصل موضوع را تلویحا یا صریحا هم اقرار کند.

 

 چگونه ثابت کنم پولم را به فردی قرض دادم؟

 اگر پرداخت از طریق واریز وجه به حساب بانکی از هر نوع و یا کارت به کارت پول باشد رسید انتقال وجه و پرینت حسابی که به مهر بانک و امضای متصدی بانک برسد و در آن واریز وجه به حساب بدهکار مشخص باشد، را بگیرید تا بتوانید ثابت نمایید به دیگری پول قرض داده اید و در مواردی که پول را نقد می پردازید دریافت رسید از بدهکار بهترین وسیله است.

 

نکات مهم قبل از قرض دادن پول به اشخاص

قبل از پول قرض دادن به اشخاص حتما به نکات ذیل توجه نمایید:

۱-حتما با تنظیم یک نوشته نحوه پرداخت و اقرار به وصول توسط قرض گیرنده با قید زمان و مکان و مقدار و نوع پول دریافتی و نحوه دقیق باز پرداخت و تاریخ تسویه را مشخص نمایید. 

۲-توافق خود را در خصوص نحوه باز پرداخت و اینکه این پول بابت قرض بوده است را مکتوب نمایید 

۳-این را باید بدانید که شخص طلبکار در صورتی مجاز به طرح دعوی در دادگاه است که بدهکار در زمان مقرر میان طرفین ، مبلغ قرض گرفته شده را پس نداده باشد و در صورتی که طرفین تاریخی را برای پس دادن پول مشخص نکرده باشند و صرفا گفته باشند که فلان مبلغ به فلان شخص قرض داده شده است در صورت مطالبه طلبکار بدهکار می بایست اقدام به پرداخت دین نماید چرا که اصل بر حال بودن دین است بدان معنا که در خصوص موردی که تاریخی برای ادای دین وجود ندارد اصل بر این است که هر زمان طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود نمود بدهکار می بایست اقدام به پرداخت نماید.

اگر شخص تنها سند و مدرکش پرینت واریز وجه به حساب شخصی باشد آیا امکان پس گرفتن پول وجود دارد ؟

واریز وجه به حساب شخص می تواند ناشی از دو علت باشد یا شخص اشتباهی پولی را به حساب دیگری ریخته است یا فردی پولی به شخصی قرض داده است که برای آن رسید نگرفته است که در زیر هر دو مورد را بررسی می کنیم :

الف) واریز پول به حساب شخص دیگری که ناشی از اشتباه می باشد :

گاهی اوقات پیش می آید که شخصی قصد واریز وجه به حساب یا شماره کارت دیگری را دارد ولی به واسطه اشتباهی که در درج ارقام انجام می دهد بخشی از شماره حساب یا شماره کارت را اشتباه وارد می نماید و در نتیجه پول را به حساب شخص دیگری واریز می نماید و آن شخص از باز پس دادن پولی که به حسابش اشتباهی واریز شده است امتناع می ورزد در حالت کلی باید بدانید مطابق قانون زمانی که شخصی پولی به دیگری می پردازد بدان معنی است که بدهکار بوده است یا در راستای ایفاء تعهدات قراردادی خود اقدام به پرداخت نموده است پس اگر حتی شما در دادگاه اقدام به اقامه دعوی مناسب نمایید ذهنیت ابتدایی قاضی رسیدگی کننده این است که شما بدهی خود را پرداخت نموده اید در این حالت شما باید اثبات نمایید که هیچ قرارداد یا بدهی به شخصی که پول به حسابش واریز شده است ندارید به طور مثال شاید شخصی که پول به حسابش واریز شده است در دادگاه بگوید پولی که به حسابش واریز شده است به خاطر پرداخت بدهی بوده است که شما به او داشته اید شما در مقام دفاع باید بگویید منشاء دین اینجانب به شما چه بوده است در این دعوی شما باید ایراد به منشاء را وارد سازید و اگر به طور مثال آن شخص بگوید که فلان کالا را به شما فروخته است و به همین خاطر شما اقدام به پرداخت بدهی خود نموده اید در اینجا بار اثبات فروش کالا به شما بر عهده مدعی یعنی شخصی که پول به حسابش واریز شده است می باشد و اگر نتواند این موضوع را اثبات کند ایراد شما به منشاء بدهی وارد است و دادگاه ادعای شما را خواهد پذیرفت.

در صورت نــیاز به وکیـــــل متخصـــص
این موضوع درخواست خود را ثبت نمایید
ب) واریز پول به حساب دیگری ناشی از قرض بوده است ولی متاسفانه در این خصوص رسید دریافت نشده است.

گاهی اوقات در زندگی روز مره پیش می آید که از اقوام و آشنایان از شما طلب قرض می نمایند و شما به حساب اطمینانی که دارید اقدام به واریز وجه می نمایید ولی بعدا شخصی که پول به حسابش واریز شده است به طور کل منکر پول قرض گرفتن از شما می شود و شما مجبور به اقامه دعوی به طرفیت آن شخص در دادگاه می شوید تمام مواردی که در بالا به آن اشاره نموده ایم در این فرض نیز وجود دارد ولی در این خصوص نکته ای که وجود دارد این است که گفت و گو های شما در قالب پیام شاید راه گشا باشد به طور مثال شاید دوست شما در قالب پیام اعلام نموده باشد که آیا فلان مبلغ می توانی به من قرض بدهی و شما اعلام نموده باشید که مشکلی نیست و رسید واریز وجه را حتی برایش ارسال نموده باشید که این خود یک اماره یا دلیل برای اثبات ادعای شما می باشد یا شاید زمانی که شما رسید واریز وجه را برای کسی که طلب قرض داشته ارسال نموده اید ایشان ضمن تشکر از شما اعلام نموده باشد که مبلغ را تا ، تاریخ فلان به شما بر می گرداند که این هم دلیل خوبی برای اثبات ادعای شما می باشد . ولی سختی کار در آن جا است که هیچ پبامکی وجود ندارد در اینجا شما می توانید به همان بحث منشاء دین اشاره کنید که در بالا بیان کردیم و در ادامه بیان دارید که با کسی که پول به حسابش واریز شده است سابقه سال ها دوستی یا دارای رابطه خویشاوندی داشته اید و هیچ گونه مراوده مالی نداشته اید و از این طریق بتوانید رای مناسب را اخذ نمایید.

آیا هر پرداختی به دیگری نشانه ای بر بدهکار بودن است ؟ یا برعکس کسی که پولی را دریافت کرده است باید ثابت کند که طلبکار بوده ؟

درباره پاسخ به این پرسش بین حقوق دانان اختلاف نظر می باشد و این اختلاف نظر ناشی از ابهام در ماده ۲۶۵ قانون مدنی است در زیر به بررسی نظرات مختلف حقوق دانان می پردازیم :

نظر گروه اول : این دسته از حقوق دانان بر این نظر می باشند که هر کسی که به دیگری پرداختی را انجام می دهد اماره بر این است که آن شخص بدهکار بوده و در راستای پرداخت بدهی خود اقدام به پرداخت نموده است و در صورتی که دریافت کننده پول مدعی این است که بدهکار نبوده است باید بتواند این موضوع را اثبات کند تا به وسیله آن بتواند اقدام به مطالبه طلب خود نماید 

نظر گروه دوم : این گروه از حقوق دانان بر این نظر می باشند که ماده ۲۶۵ قانون مدنی بیانگر اماره مدیونیت نیست بلکه بالعکس چرا که با توجه به قسمت دوم ماده ۲۶۵ قانون مدنی که بیان می دارد«اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون آنکه مقروض آن چیز باشد ،می تواند آن را استرداد کند » پس اگر خواهان یا همان کسی که پولی پرداخت کرده است بتواند اصل واریز پول را اثبات کند می تواند به راحتی اقدام به مطالبه طلب خود علیه خوانده نماید بدون آن که نیاز به اثبات این موضوع داشته باشد که پرداختی او به آن شخص بابت بدهی بوده و شخص دریافت کننده پول می بایست خلاف آن را اثبات کند که خواهان به وی بدهکار بوده است 

نظر گروه سوم : این گروه در بیان نظر خود می گویند که نمی توان از ماده ۲۶۵ قاعده کلی بدست آورد که اصل را بر مدیونیت باید گذاشت یا اصل بر عدم مدیونیت است و از آن یک حکم عام درباره تمام پرونده ها بدست آورد بلکه هر دعوی یا ادعا تحت شرایط و احوال خاص خود نیازمند بررسی و رسیدگی می باشد 

بهترین وکیل برای وصول طلب در تهران : 

همانطور که در بالا بیان نموده ایم دعوی وصول طلب علی رغم ظاهر ساده اش در عین حال دارای پیچیدگی های بسیاری می باشد که شاید کاربران به این نتیجه برسند که بهتر است در این مسیر از یک وکیل زبده و کارآزموده استفاده نمایند اگر شما خوانندگان گرامی در تهران هستید دفتر مرکزی مجموعه هم وکیل در تهران است که شما عزیزان با ثبت درخواست مشاوره خود از طریق لینک بالا می توانید زمینه برقراری ارتباط با وکلای متخصص در این حوزه برای شما فراهم شود وکلایی که سال های سال سابقه کار در این حوزه را دارند و با توجه به دلایل و مدارک شما می توانند دقیق ترین و اصولی ترین دعوی را برای شما عزیزان مطرح نمایند و آن دسته از شهروندانی که در خارج از تهران هم هستند جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد چرا که در خصوص شما عزیزان نیز هم وکیل یا از تهران به شما وکیل معرفی می نماید و یا در صورت وجود وکیل متخصص در حوزه وصل طلب آن وکیل را به شما همراهان گرامی معرفی خواهد نمود .

هزینه استخدام وکیل برای طرح دعوی مطالب طلب چقدر می باشد؟

رقم حق الوکاله با توجه به میزان طلب شما و دلایل و مدارکی که برای اثبات دعوی وجود دارد بسیار متغیر می باشد ولی باید بدانید از جهت سختی کار هیچ تفاوتی بین اینکه ارزش دعوی شما به طور مثال ده میلیون تومان باشد یا یک میلیارد تومان وجود ندارد و گاهی اوقات پیچیدگی دعوی باعث می شود وکیل برای گرفتن مبلغی که شما به حساب شخص واریز نموده اید مجبور باشد که چندین اقدامه دعوی نماید که این خود باعث سختی بیشتر پرونده است و به تبع آن حق الوکاله در این پرونده ها بیشتر می باشد بهتر است اگر قصد استخدام وکیل را دارید ابتدا به ساکن اقدام به دریافت مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه نماید تا به صورت کامل شما را راهنمایی نمایند . اگر نیاز به دریافت مشاوره تخصصی دارید از طریق لینک بالا اقدام نمایید.

 پرسش و پاسخ های متداول در مورد مطالبه طلب 

سوال : در صورتی که بدهکار در پرداخت بدهی خود در موعد مقرر تعلل بورزد آیا می توان خسارت تاخیر تادیه نیز از او مطالبه نمود؟ 

پاسخ: از تاریخ مطالبه دین از سوی طلبکار و عدم پرداخت بدهکار  طلبکار می تواند از دادگاه خسارت تاخیر تادیه با توجه به ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی را بخواهد به طور مثال تاریخ سر رسید بدهی ۰۹-۰۸-۱۴۰۱ است ولی طلبکار در تاریخ 10-10-1401اقدام به مطالبه طلب خود از بدهکار می نماید در این صورت از تاریخ  10-10-1401 طلبکار می تواند خواهان خسارت تاخیر تادیه تا زمان پرداخت بدهی باشد و نسبت به قبل از آن نمی تواند دیگر اقدامی نماید و شیوه مطالبه می بایست به طور رسمی باشد به طور مثال باید برای بدهکار از طریق دفاتر الکترونیک قضایی اظهارنامه مبنی بر مطالبه طلب ارسال شود. 

 

سوال :اینجانب به طور اشتباهی اقدام به واریز وجه برای شخصی نموده ام و حالا آن شخص از پس دادن پول امتناع می ورزد حال چه اقدامی می بایست صورت گیرد؟

پاسخ: با توجه به ماده ۲۶۵ قانون مدنی باید گفت اصل بر عدم تبرع می باشد با این توضیح  زمانی که فردی به شخصی پولی میپردازد اصل بر این است که ایفا دین انجام داده است یعنی دین خود را پرداخته است و می بایست شخصی که پولی پرداخته است ثابت نماید که بدهکار نبوده است و در این قبیل موارد شخص با اثبات این که بدهکار نموده است و اشتباهی پول واریز نموده است می بایست اقدام به طرح دعوی مطالبه وجه در محاکم نماید. 

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

سوال: اینجانب از فروشگاه اینترنتی کالایی خریداری نموده ام ولی متاسفانه در موعد مقرر اقدام به ارسال کالا ننموده است و زمانی قصد ارسال کالا را داشته که دیگر من آن کالا را نیاز نداشته ام و حال آن فروشگاه از پرداخت وجهی را که به حسابشان واریز نموده ام امتناع می ورزد حال باید چه اقدامی انجام داد؟

پاسخ : در زبان حقوقی عملیات خرید و فروش را قانون گذار اسم آن را عقد بیع گذاشته است و عقد بیع جزء عقود لازم می باشد و بدان معنی که طرفین می بایست تعهدات خود را در آن رعایت نمایند به طور مثال خریدار باید هزینه آن را بپردازد و فروشنده باید کالا را تحویل دهد و طرفین نمی توانند بدون عذر قانونی اقدام به بر هم زدن عقد نمایند در حالت کلی شما فقط می توانید کالایی را که خریداری نموده اید را دریافت کنید نه آن که پول پرداخت شده آن را ولی با توجه به شرح سوال که شما آن کالا در موعد مقرر می خواستید و فروشنده در آن مدت آن را ارسال ننموده است و دیگر احتیاج به آن ندارید شما می بایست اقدام به طرح دعوی فسخ قرارداد و مطالبه وجه نمایید و در شرح خواسته خود بیان نمایید که عمل به تعهد از سوی فروشنده به نحو وحدت مطلوب بوده نه تعدد مطلوب و به همین خاطر درخواست فسخ قرارداد را دارم و پس از خواستار مطالبه وجه پرداخت شده شوید شاید عباراتی که در پاسخ گفته شده کمی حقوقی باشد ولی اگر بخواهیم این عبارات را معنی کنیم خارج از حوصله این مقاله می باشد.

 

توصیه آخر در مورد مطالبه طلب بدون داشتن مدرک

همانگونه از موارد بیان شده است مطالبه طلب علی رغم ظاهر ساده آن دارای نکات ظریف و مهمی است که عدم رعایت هر یک از این موارد منجر به عدم دستیابی به نتیجه مطلوب می گردد لذا با توجه به پیچیدگی که این دعوی دارد

به شدت به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص در این حوزه مشورت بگیرید. مجموعه هموکیل برای نخستین بار در کشور نگاه تخصصی به حوزه خدمات حقوقی داشته، پس اگر نیاز به دریافت مشاوره با وکیل متخصص در این حوزه را دارید هم اکنون از طریق لینک زیر درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید .