اعتراض به متروکه شدن کالای وارداتی در گمرک
اعتراض به متروکه شدن کالای وارداتی در گمرک
دعوای ابطال عملیات گمرکی منجر به متروکه شدن کالای وارداتی و نحوه اعتراض به آن موضوع مورد بحث این مقاله می باشد.
اعتراض در مورد مبالغ اضافه ی دریافتی گمرکی، اعتراض در خصوص ضبط ضمانت نامه یا وثیقه ی گمرکی و اعتراض در خصوص ضبط کالا توسط گمرک مقالات مرتبط به اعتراض به گمرک در دیوان عدالت اداری می باشد که مورد بررسی قرار داده ایم .
در مواقعی که اشخاصی تصمیم به صادرات یا واردات کالایی می نمایند باید مطابق ضوابط و مقررات گمرک اقدام به صادرات و واردات نمایند و در این راستا هماهنگی های لازم را با گمرک داشته باشند . چرا که گمرک به منظور تنظیم قیمت کالا و جلوگیری از قاچاق و ورود و خروج کالای غیر مجاز ایجاد شده است . همچنین در این سازمان هیأت ها و کمیسیون هایی تحت عنوان هیأت های حل اختلاف و تجدید نظر به وجود آمده است.
متروکه شدن کالای وارداتی
گاهی ممکن است شخصی اقدام به ورود کالایی به کشور نموده اما به دلایلی این کالا در گمرک بماند و ترخیص نشود چنانچه این کالا های وارداتی در گمرک بیش از چهار ماه باقی بماند این کالا ها کالای متروکه شناخته می شود . در این صورت صاحب کالا فقط چهار ماه فرصت دارد تا اقدامات لازم یا مدارک خواسته شده را به گمرک ارائه داده و کالای خود را ترخیص کند و چنانچه صاحب کالا ظرف مدت چهار ماه از ارائه ی مدارک لازم یا اقدام برای ترخیص کالا صرف نظر کند کالا های وی به عنوان کالا ی متروکه شناخته شده و گمرک می تواند اقدام به فروش کالا های متروکه نماید .
ابطال عملیات گمرکی در مورد متروکه شده کالا های وارداتی
مطابق موارد گفته شده بعد از گذشت چهار ماه و عدم اقدام صاحب کالا به جهت ترخیص کالای خود کالای وی متروکه شناخته می شود و گمرک می تواند آن را به فروش برساند . اما صاحب کالا می تواند ابطال عملیات گمرکی که به متروکه شدن کالای وارداتی وی منجر شده را درخواست نماید . یعنی برای صاحب کالا حق اعتراضی تعریف شده که با ارائه ی دادخواست مبنی بر ابطال عملیات گمرکی بتواند کالای خود را ترخیص کند . البته این اقدام از سوی صاحب کالا زمانی قابل پذیرش است که گمرک کالای وارداتی را نفروخته باشد.
گمرک می تواند کالا های متروکه را یا به صورت مزایده ی کتبی یا حراج یا خرده فروشی به فروش برساند . البته در زمان فروش صاحب کالا می تواند حضور داشته باشد . بعد از فروش کالا ی وارداتی تمامی هزینه های مربوطه به گمرک از جمله مالیات ، بیمه ، حمل و نقل و عوارض از پول آن کسر می گردد و مانده ی پول را گمرک در سپرده ی خود ذخیره کرده تا زمانی که صاحب کالا اقدام به دریافت آن نماید.
اعتراض در دیوان عدالت اداری در مورد متروکه شدن کالای وارداتی
بعد از متروکه شدن کالا ی وارداتی به وسیله ی گمرک صاحب کالا می تواند به این تصمیم گمرک اعتراض نماید برای اعتراض در این خصوص پیشنهاد می شود به دلیل تخصصی بودن موضوع از وکلا ی متخصص در این زمینه استفاده شود ؛ چرا که به دلیل طولانی بودن رسیدگی هیأت ها حل اختلاف گمرکی و یا تشکیل آن ها در مدت ها ی طولانی می تواند از جمله دلایل متروکه شدن کالا ها باشد . صاحب کالا می تواند نسبت به عملیات گمرک که به متروکه شدن کالا منتهی شده دادخواستی تحت عنوان ابطال این عملیات گمرکی را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید.
توصیه آخر
به تمامی دوستان عزیز و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در حوزه دیوان عدالت اداری مشورت نمایید.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی فرم زیر را پر کنید.
کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.