اعتراض به رای کمیسیون ماده 5
اعتراض به رای کمیسیون ماده 5
تغییر کاربری ها از اختیارات کمیسیون ماده 5 می باشد، در صورتیکه شخصی نسبت به تصمیمات کمیسیون ماده 5 شهرداری معترض باشد می تواند دادخواستی تحت عنوان اعتراض به مصوبات کمیسیون ماده 5 در دیوان عدالت اداری مطرح کند.
مقدمه :
با بزرگ شدن شهر ها و افزایش جمعیت شهرداری را به انجام طرح های عمرانی و عمومی به جهت ایجاد امکانات رفاهی و خدماتی شهرداری را به انجام این ها وا داشته است .
شهرداری ها همواره مکلف اند به اجرای برنامه های رفاهی و خدماتی برای زندگی آسان شهروندان خود اقدام کنند چرا که ایجاد یک فضای سالم و سلامت از حقوقی می باشد که شهروندان هر شهری باید از آن بهره مند شوند .
کلیه ی قواعد و مقررات راجع به این خدمات و اختیارات مربوط به شهرداری در این امور تحت طرحی به عنوان طرح تفصیلی نهاده شده است طرح ها ی تفصیلی در همه ی استان ها به وسیله ی فرماندار یا استانداران در کمیسیونی تحت عنوان کمسیون ماده 5 قانون شهرداری به ریاست این اشخاص تشکیل و در مورد این خدمات و اختیارات مورد تصمیم قرار می گیرد .
کمیسیون ماده 5 که با ریاست فرماندار یا استاندار تشکیل می شود اعضای دیگری هم چون شهردار مربوطه ، رئیس شورای شهر مربوطه و نماینده ی مسکن و شهر سازی با حضور نماینده فرهنگ و ارشاد و مهندسین مشاور به بررسی کلیه موارد پرداخته و در این مورد تصمیم می گیرند.
تغییرات در طرح های تفصیلی :
در صورتی که در طرح های تفصیلی تغییراتی لازم باشد یا بررسی هایی مقرر شود این موارد در کمیسیون ماده 5 مطرح و رسیدگی می شود . بعد از بررسی های لازم در صورت اتفاق نظر در تغییراتی در طرح تفصیلی کمیسیون مورد نظر آن را تصویب می کند و در صورتی که طرح های تصویب شده در قالب طرح تفصیلی باشد بعد از تائید در شورای شهر باید توسط شهرداری اجرا شود و اگر تغییراتی در طرح های تفصیلی مورد تصویب کمیسیون ماده 5 قرار بگیرد و این مصوبه به طرح جامع شهر تأثیر گذار باشد.
باید در هیأت عالی شهر سازی بررسی و تائید شود و چون این طرح جامع شهری به وسیله ی شورای عالی شهر سازی مورد تصویب قرار می گیرد پس طرح تفصیلی نیز از جمله طرح های جامع شهری است به همین دلیل هر تغییری که در طرح تفصیلی توسط کمیسیون ماده 5 تصویب شود که در طرح جامع شهری تأثیر گذار باشد می بایست به وسیله ی شورای عالی شهر سازی تصویب شود .
نظر کمیسیون ماده 5 در مورد کاربری :
کمیسیون ماده 5 می تواند در مورد استفاده از کاربری هایی همچون مسکونی ، اداری و غیره... اظهار نظر کند و چنان چه در خواست های مبنی بر تغییر در این موارد مطرح شود که خارج از طرح تفصیلی می باشد در کمیسیون ماده 5 مورد بررسی و در صورت تائید تصویب می شود.
حدود اختیارات کمیسیون ماده 5 شهرداری:
کمیسیون ماده 5 به هیچ عنوان نمی تواند در مورد تغییر کاربری بررسی و مصوباتی انجام دهد و تغییر کاربری در حوزه ی اختیارات کمیسیون ماده 5 نمی باشد اما اختیاراتی همچون تعیین نوع کاربری و یا مشخص نمودن نوع کاربری همچنین تعیین میزان تراکم ساختمان از جمله اختیارات کمیسیون ماده 5 می باشد.
اعتراض به رای کمیسیون ماده 5 شهرداری :
در صورتی که شخصی به تصمیمات کمیسیون ماده 5 معترض باشد می تواند دادخواستی تحت عنوان اعتراض به مصوبات کمیسیون ماده 5 در دیوان عدالت اداری مطرح کند.
شعبه ی دیوان بعد از بررسی شکایت مطرح شده در خصوص اعتراض به رای کمیسیون ماده 5 اگر مصوبه ی کمیسیون را صحیح تشخیص دهد آن را تائید و شکایت را رد می کند اما اگر شعبه ی دیوان مصوبات کمیسیون را قانونی تشخیص ندهد مصوبه را نقض می کند و در این صورت مراتب را برای بررسی مجدد و رسیدگی به کمیسیون ماده 5 ارجاع می دهد تا طبق دستورات شعبه ی بدوی کمیسیون رسیدگی کند.
توصیه ی آخر :
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.