صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن
صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن
مقدمه :
تولید در تمامی کشور ها برای استقلال و عدم وابستگی به واردات یکی از امور اساسی در برنامه ی دولت هاست اما تولید باید همراه با برنامه و رعایت ساز و کار های مختص به آن باشد که این برنامه ها باید کاملاً کارشناسی شده و با حمایت دولت انجام گیرد . با هم کاری دولت ها چرخه ی تولید بسیار فعال تر می تواند باشد .
در کشور ما نیز ساز و کار های فراوانی برای تولید راحت تر و ایجاد شغل انجام شده است که اجرای این ساز و کار ها تشریفات قانونی خاصی را نیازمند است .
نیاز های تولید :
برای تولید در زمینه های مختلف امکاناتی نیاز می باشد از جمله : زمین ، سرمایه ، تأسیسات ، نیروی انسانی و امثال آن ... که این موارد با اخذ مجوز های لازم می توان شرایط تولید را فراهم نمود . مرجع صدور مجوز برای فعالیت های تولیدی ، وزارت صنعت ... می باشد که با درخواست متقاضی و رعایت شرایط مربوطه می تواند از مرجع ذکر شده مجوز های لازم برای تولید را دریافت نماید .
مجوز بهره برداری :
یکی از مجوز هایی که واحد های صنعتی باید برای راه اندازی از مرجع وزارت صنعت دریافت نمایند ، مجوز بهره برداری می باشد .
این مجوز زمانی به واحد های صنعتی داده می شود که اقدامات این واحد های صنعتی برای دریافت این پروانه کامل شده باشد مثلاً زمین واحد صنعتی معین و مشخص شده باشد هم چنین ماشین آلات در محل مستقر باشد ، تأسیساتی که برای واحد صنعتی نیاز است ایجاد شده باشد هم چنین نیروی انسانی نیز با توجه به نیاز واحد صنعتی تامین می باشد و یکی از اقداماتی که در این راستا مورد نیاز است اقدام به تولید آزمایشی محصول نیز صورت گرفته باشد البته این اقدامات قابل انجام حتی بدون جواز تأسیس نیز می باشد .
مزایا ی پروانه بهره برداری :
اشخاصی که برای واحد های صنعتی خود از مرجع وزارت صنعت و... پروانه ی بهره برداری دریافت می نمایند این وزارت خانه مزایایی را برای دارندگان پروانه در نظر می گیرد که از جمله مهم ترین مزایایی که می توان به آن اشاره کرد ، معافیت مالیاتی می باشد.
برای دریافت پروانه ی بهره برداری باید شراط و مقررات قانونی آن رعایت شود در غیر این صورت اگر پروانه ی بهره برداری از طرف این مرجع صادر شود این پروانه اعتبار قانونی نداشته و قابل ابطال می باشد.
موارد ابطال پروانه :
- درخواست کتبی صاحبان پروانه از وزارت صنعت به دلیل عدم تولید.
- در صورتی که امکانات لازم برای تولید در اختیار واحد صنعتی نباشد و این واحد فعالیت صنعتی نداشته باشد.
بعد از درخواست ابطال پروانه با بررسی وزارت صنعت به جهت عدم فعالیت یا عدم امکانات کافی برای تولید گزارشات کاملی برای ابطال پروانه به این وزارت خانه ارائه می شود. با رعایت موارد مذکور، وزارت صنعت پروانه را ابطال می نماید. اما اگر وزارت خانه از ابطال پروانه امتناع نماید اگر درخواست ابطال از طرف صاحبان پروانه باشد شخص می تواند به دیوان عدالت اداری مراجعه و از تصمیم این وزارت خانه شکایت کند.
بعد از طرح شکایت در دیوان عدالت اداری موضوع در شعبه ی بدوی دیوان مورد رسیدگی قرار می گیرد و چنان چه تصمیم شعبه مبنی بر صحت اقدام وزارت خانه باشد شکایت را رد می کند در غیر این صورت با نقض تصمیم وزارت خانه به موضوع رسیدگی کرده و رأی به ابطال پروانه صادر می نماید.
توصیه آخر:
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.