کمیسیون ماده 7 شهرداری و نقض و ابطال آن
کمیسیون ماده 7 شهرداری و نقض و ابطال آن
کمیسیون ماده 7 شهرداری :
در دنیای امروز درختان و باغات اهمیت اساسی در حیات شهر ها دراد و تاثیراتی که درختان در سیستم شهری و تاثیرات طبیعی و فیزیکی مختلف از جمله اکولوژی و زیبایی شهر کاملا محرز شده است از سوی دیگر با افزایش شهر سازی و ایجاد آپارتمان های وسیع که باعث از بین رفتن درختان شده از وظایف اساسی شهرداری ها حفظ و نگهداری از فضای سبز شهری و این درختان است و کمیسیون ماده 7 بر مبنای این موضوع به جهت حفظ و نگهداری فضای سبز شهری در شهرداری ها تشکیل شده است .
اعضای کمیسیون ماده 7 :
اعضای کمیسیون ماده 7 به شرح زیر می باشند :
یک نفر از شورای شهر ، یک نفر از از شهرداری به انتخاب شهردار ، یک نفر مدیر عامل سازمان و پارک ها و در صورت نبودن وی مسئول فضای سبز شهرداری جلسه یکمیسیون ماده 7 با حضور این اعضاء که با حضور سه عضو رسمیت یافته و تصمیمات کمیسیون با اکثریت آرا می باشد.
اختیارات و وظایف کمیسیون ماده 7 :
از جمله اساسی ترین و مهم ترین اختیار و وظیفه ی کمیسیون ماده 7 نظارت بر اجرای قواعد و مقررات می باشد . همچنین هر گونه تصمیم گیری در مورد قطع درختان یا انتقال درختان که در پروژه های عمرانی و شهر سازی معارض می باشند در کمیسیون ماده 7 یا همان کمیسیون تشخیص باغات می باشد . همچنین در مواردی که شهرداری مکلف به صدور پروانه ی ساختمانی می باشد زمانی که برای صدور پروانه در عرصه مساحت بالای 500 متر مربع باشد در این حالت شهرداری مکلف است برای صدور پروانه ی ساختمان در محدوده شهری نظر کمیسیون ماده 7 را در این خصوص دریافت کند . البته در شهر های بزرگ شهرداری برای صدور پروانه ی ساخت و ساز در عرصه با مساحت های 500 تا 2000 متر می بایست از کمیسیونی که با حضور نماینده ی شورای شهر ،نماینده ی شهرداری و نماینده سازمان پارک ها و فضای سبز در خواست بررسی و تائید بنمایند .
نحوه رسیدگی در کمیسیون ماده 7 :
در مواردی که ذینفعانی قصد از بین بردن یا قطع درختان دارند چه مالک شخصی باشند چه شهرداری اقدام کند می بایست این قصد خود را همراه با ادله و دلایل برای اخذ مجوز به کمیسیون باغات ارائه دهند بعد از طرح این درخواست، کمیسیون جلسه تشکیل می دهد و باید در مدت یک ماه تصمیم خود را در مورد این درخواست ابلاغ کند .
در تبصره ی3 ماده 7 آیین نامه قانون حفظ و گسترش فضای سبز آمده که برای تشخیص باغی به وسیله ی شورای شهر، شهرداری مکلف است که در خواست صاحب باغ یا درخواست خود را به همراه مدارک که در بند (د) ماده 1 آیین نامه آمده برای کمیسیون ماده 7 ارسال نماید و در این حالت کمسیون ماده 7 باید ظرف مدت یک ماه نظر خود را به ذینفع اعلام نماید و چنان چه از این تصمیم کمیسیون اعتراض شود باید ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را در شهرداری مربوطه مطرح کند و بعد از ارجاع به شورای شهر ، این شورا موضوع را بررسی کرده و تصویب می نماید . این مصوبه به عنوان رای قطعی می باشد .
اعتراض به رای کمیسیون ماده 7 :
بعد از تصمیم کمیسیون ماده 7 این تصمیم ظرف سه ماه از ابلاغ در مورد ذینفعی که مقیم ایران است و اگر خارج از ایران باشد ظرف مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ می تواند از تصمیم کمیسیون در دیوان عدالت اداری شکایت کند .
شرایط قطع درختان به صورت قانونی :
در این موارد بعد از بررسی و تصمیم کمیسیون تشخیص باغات شهرداری باید مجوز قطع درختان را بدهد :
- اگر درختانی که ثمره ای ندارند و به سنی رسیده اند که قابل بهره وری به قصد انتفاع از چوب آن ها باشد که در این صورت بعد از تصویب کمیسیون مالک باید بعد از قطع مجدداً در محل مربوطه درختی بکارد و چنان چه شهرداری با این قطع موافق نباشد به جهت حفظ درخت باید بهای چوب را با مصالحه با مالک به وی پرداخت کند و در صورت عدم توافق مبلغ با نظر کارشناس معیین می شود .
- خشک شدن درخت به جهت های غیر عمدی مختلف .
- اگر درخت در میادین یا معابر و مانع از عبور و مرور باشد .
توصیه ی آخر در مورد کمیسیون ماده ۷شهرداری :
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید .
اولین کسی باشید که نظر می دهید.