کمیسیون ماده 31 و 32 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع و اعتراض به رأی کمیسیون
کمیسیون ماده 31 و 32 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع و اعتراض به رأی کمیسیون
کمیسیون ماده 31 و 32 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع :
مطابق ماده 31 و 32 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها منابع طبیعی و وزارت کشاورزی در این موارد اختیاراتی دارند در مناطق آستارا تا گیل داغی تمامی زمین های جلگه ای هم چنین زمین های جنگلی در صورتی که حجم درختان آن در هر هکتار از 100 متر مکعب کمتر باشد در این موارد می توانند این مراتع را برای تبدیل به مراتع و جنگل های مصنوعی یا باغات یا مزرعه همچنین به جهت ایجاد دام پروری و دام داری یا پرورش ماهی یا علوفه کاری و یا کارخانه جات از جمله اکتشاف معادن و غیره... و یا تشکیل شهرک های مسکونی با ایجاد مدارس ،مراکز درمانی ،تفریحی ، آموزشی ، ورزشی، به اشخاص حقوقی که با مباشرت دولت مطابق مقررات قانونی با رعایت طرح جامع بهره وری به مدت 30 سال اجاره دهد یا بفروشد به شرح زیر است.
دولت مراتع و جنگل ها را طبق ماده 31 و32 به کدام شرکت ها میتواند بفروشد ؟
- شرکت های بهره ورداری اراضی یا کشاورزی و تولیدات دامی
- شرکت های غیر کشاورزی نظیر شرکت های معدنی
- شرکت های دولتی و شرکت های تعاونی مسکن برای طرح های مسکن سازی
نحوه واگذاری مراتع و جنگلها و نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده 31و 32 :
مراتعی که درخت در آن ها نبوده و جزء مراتع درجه 1 محسوب می شوند نمی توان برای عملیات غیر کشاورزی اجاره داد و این شرکت ها مکلف اند در مدت اجاره ی خود برای تهیه ی چوب مورد نیاز صنایع و فروش آن حداقل 25% از مساحت این اراضی را درخت کاری نمایند .
همچنین سازمان جنگل بانی مکلف است با همراهی شرکت های نقشه بردار خصوصی از جنگل های جلگه ای شمال نقشه برداری کند و با مشخص شدن حدود آن ها و میزان بهای اجاره یا بهای فروش آن این موارد را برای کسب اطلاع عموم در روزنامه ی کثیر الانتشار آگهی کند و اگر اشخاصی متقاضی اجاره یا فروش این موارد باشند باید تا 6 ماه از نشر آگهی رضایت خود را به همراه طرحی که برای آن در نظر گرفته اند به سازمان جنگل بانی ارائه نمایند .
در پایان مدت نیز با تشکیل کمیسیونی که از کارشناسان منابع طبیعی و وزارت کشاورزی با تصویب وزیر کشاورزی به این درخواست ها رسیدگی و در مورد انجام یا عدم انجام این طرح ها تصمیم گیری می شود . تصمیم کمیسیون غیر قابل اعتراض و قطعی می باشد اما بعد از ابلاغ رأی کمیسیون برای اشخاص مقیم ظرف 3 ماه و برای اشخاص مقیم خارج از کشور 6 ماه تعیین شده که می توانند به این تصمیم در دیوان عدالت اداری اعتراض کنند. هر زمانی که شرکت ها تعهداتی که باید در پارت اول مدت اجرا می کردند حداقل 60% یا لااقل 80% از تمام اجرای عملیات طرح را انجام نداده باشند .
در این جا وزیر کشاورزی به مجری طرح رو نوشتی ارسال و ابلاغ می کند که اگر اعتراضی دارد ظرف 1 ماه به دفتر وزیر کشاوری ارائه دهد و اگر اعتراضی ندارد مطابق ضوابط و مقررات این اجاره فسق و به دستور وزیر کشاورزی خلع ید از اراضی به وسیله ی گارد جنگل صورت می گیرد ، اما اگر شرکتی که در زمین های اجاره ای طرحی را اجرا می کند در این مهلت اعتراض کند رسیدگی به اعتراض وی در جلسه ای که متشکل از کارشناسانی به انتخاب وزیر کشاورزی تشکیل می شود و تصمیم گیری به جهت رد اعتراض یا تمدید و دادن مهلت انجام می شود.
اعضای کمیسیون ماده 31 و 32 چه کسانی هستند ؟
اگر شخصی بخواهد از منابع طبیعی در قسمتی از محل زندگی خود بهره برداری کند در این حالت وی می تواند با ارائه ی درخواستی به سازمان مذکور تقاضای استفاده و بهره برداری از این منابع را انجام دهد بعد از درخواست کمیسیونی تشکیل می شود مرکب از اشخاص زیر :
استان دار یا نماینده ی وی
مدیر منابع طبیعی
رئیس سازمان امور اقتصادی محل
مدیر امور اراضی
کارشناسی از سازمان جهاد کشاورزی به همراه رئیس جهاد کشاورزی
تشکیل می شود که با ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصمیم گیری می شود و برای اعتبار جلسه حضور حداقل 4 عضو ضروری است و تصمیمات نیز با اکثریت آرا اتخاذ می شود. در صورتی که نظر کمیسیون همراه با درخواست دهنده باشد و درخواست را تائید کند با مشخص کردن میزان مساحت به متقاضی ابلاغ می شود اما اگر کمیسیون درخواست را نپذیرد این تصمیم نیز توسط متقاضی قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد.
توصیه آخر:
به دوستان و همراهان گرامی توصیه یمشود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایند.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.