الزام به تمدید پروانه ساختمانی
الزام به تمدید پروانه ساختمانی
زمابندی جهت پروانه ساخت از گود برداری تا اتمام کار به عهده کارشناسان شهرداری می باشد و اگر مالک این زمانبدنی را کافی نمی داند موظف است نسبت به الزام به تمدید پروانه ساختمانی اقدام نمایید.
در تمامی شهر ها با در نظر گرفتن وجود طرح هایی همچون طرح تفصیلی و با توجه به تمام موارد و مقررات و دستور العمل ها که در طرح تفصیلی وجود دارد شهرداری ها زمانی که هیچ موانع قانونی برای صدور پروانه ساختمانی وجود نداشته باشد پروانه ساختمانی را صادر میکنند .
مقدمه
این پروانه برای مالک تمامی موارد مربوط به ساخت و ساز به طور واضح معیین کرده است از جمله مشخصات محل استقرار ملک مساحت و متراژ ملک همچنین نوع کاربری ملک در پروانه مشخص گردیده است و این پروانه معمولاً مدت اعتبار دو ساله برای ساخت و ساز مشخص کرده است و تمامی مراحل ساخت از گود برداری تا اتمام کار به طور دقیق و مشخص زمان بندی شده و در پروانه ساخت معیین شده .
این زمان بندی توسط کارشناسان واقع در شهرداری مشخص می شود و اگر مالک یا سازنده برای به سر انجام رساندن ساخت و ساز این مهلت را کافی ندانند یا مراحل ساخت در این مدت به پایان نرسد مالک مکلف است از شهرداری مربوطه درخواست تمدید پروانه ی ساختمانی کند .
همچنین مقالات مرتبط با این مقاله نظیر الزام به اصلاح پروانه ی ساختمانی ، دعوای الزام به صدور پروانه ساختمانی، صدور پروانه ساخت در باغ ها و صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن که در سایت موجود است نیز می توانید مطالعه نمایید.
نحوه درخواست تمدید پراونه ساختمانی
شروع اجرای ساخت
اولین مرحله در شروع ساخت و ساز عملیات پی کنی و گود برداری و اجرای فوندانسیون است و شروع عملیات اجرای ساخت از این زمان آغاز می شود به معنای دیگر این مدت دو سال اعتبار از این تاریخ شروع می شود .
دلایل به اتمام نرسیدن مراحل ساخت در موعد مقرر
بعد از شروع اجرای عملیات ساخت مواردی همچون نبود امکانات مالی برای به سر انجام رساندن کار و یا تورم یا در دسترس نبودن مصالح یا تغییر قیمت مصالح نبود نیروی کار ماهر و... از جمله مواردی می باشند که باعث می شود ساخت و ساز در زمان معیین شده به پایان نرسد .
شهرداری در پروانه ساختمانی برای اجرا ساخت و ساز زمان تمامی مراحل را به صورت مشخص در پروانه قید می کند و در صورتی که مالک یا سازنده در زمان مقرر برای اتمام عملیات ساخت ، ساخت و ساز را به پایان نرسانده باشد می تواند درخواست تمدید پروانه ساخت و ساز را از شهرداری بنماید.
در این درخواست علت تاخیر در به سر انجام رسیدن کار همچنین مراحل مانده از پروژه ی ساخت و ساز به شهرداری اطلاع می دهد.
وظیفه ی شهرداری
در صورتی که مطابق موارد گفته شده مالک درخواست تمدید پروانه ی ساختمانی را بکند شهرداری مکلف است اگر به پایان رسیدن عملیات ساختمانی به جهت اجرای بعضی از طرح های عمومی شهرداری مانند عریض کردن یا تغییر دادن معابر و غیره ... به تأخیر افتاده باشد در این جا شهرداری مکلف تمدید پروانه ی ساختمانی به مدت یک سال است یعنی شهرداری باید یک سال به اعتبار پروانه ی ساختمانی اضافه کند .
در موارد دیگر برای درخواست تمدید پروانه شهرداری باید این موضوع را به کارشناسان ارجاع و بعد از بررسی و تائید کارشناسان شهرداری با به استناد قرار دادن زمان لازم برای به سر انجام رساندن عملیات ساختمان پروانه ی ساختمانی را تمدید نماید .
در صورتی که درخواست مالک یا سازنده برای تمدید پروانه در شهرداری مورد موافقت قرار نگیرد و شهرداری از تمدید پروانه ی ساخت و ساز امتناع نماید در این جا مالک یا سازنده می تواند با طرح دعوای الزام به تمدید پروانه ی ساختمانی در دیوان عدالت اداری علیه شهرداری شکایت مطرح کند .
طرح شکایت الزام به تمدید پروانه ساختمانی در دیوان عدالت اداری
پرسش : اقدامات بعد از طرح شکایت الزام به تمدید پروانه ساختمانی در دیوان عدالت اداری چیست ؟
بعد از طرح شکایت و ارجاع پرونده به شعبه بدوی دیوان عدالت چنان چه این شعبه با بررسی شکایت مطرح شده و عملکرد شهرداری در مورد عدم تمدید پروانه ی ساخت و ساز اگر این موضوع را مقرون به صحت بداند عملکرد شهرداری را تائید و شکایت مطرح شده نقض می شود و چنان چه اقدام شهرداری را صحیح نداند شعبه ی بدوی ضمن نقض عملکرد شهرداری در خصوص عدم تمدید شکایت مطرح شده را صحیح دانسته و ضمن رسیدگی رای بر الزام به تمدید پروانه ی ساختمانی علیه شهرداری صادر می نماید .
توصیه آخر
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایند .
اولین کسی باشید که نظر می دهید.