اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان

اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان

وحید نراقی پور

اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان

اگر مالک نسبت به تغییر مشاعات آپارتمان معترض توسط شهرداری معترض باشد می تواند از اعتراض خود را در شهرداری مطرح نماید و در صورت عدم نتیجه شکایت خود را از دیوان عدالت اداری پیگیری نمایید .

با افزایش چشمگیر جمعیت و گسترش شهر نشینی و گسترش ساختمان های بزرگ کلمه ی مشاعات در کنار قسمت خصوصی در تمامی آپارتمان ها شناخته شده و ساکنین آپارتمان با این کلمه آشنایی لازم را دارند.

سرفصل های مهم مقاله اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان به شرح زیر می باشند:

مقدمه :

تمامی ساختمان ها تشکیل شده از بخش هایی که همه ی مالکین حق برخورداری و انتفاع از آن را دارند که مالکیت این بخش ها نیز قبل انتقال نمی باشد البته در برخی موارد اختلاف مالکین در استفاده ی غلط از این بخش های عمومی می باشد به همین دلیل قواعد و مقرراتی در نظر گرفته شده و یا ضوابطی به وسیله ی مالکین یا مدیر ساختمان برای این بخش ها تعیین می شود ، مثلا استفاده از حیاط در آپارتمان ها که از قسمت های مشاع آپارتمان به شمار می آید باید به نحوی باشد که برای ساکنین دیگر ایجاد مزاحمت نکند مانند این که افراد نمی توانند  در حیاط مشاع وسایل شخصی خود را برای استفاده ی شخصی قرارد دهند یا مثلا مطابق قانون اگر در حیاط مشاع ساخت و سازی صورت گیرد یا پارکینگی برای استفاده ی شخصی بسازد یا برای خود انباری درست کند و امثال آن ها مالکین ساختمان می تواند به این موارد در شهرداری اعتراض بنماید .

 همچینین گاهی اگر مالکین از حیاط مشاع به عنوان پارکینگ استفاده کنند این حق برای استفاده ی تمام مالکین بوده و مالک خاصی نمی تواند بخشی از حیاط را صرفاً برای پارک ماشین خود اختصاص دهد البته بهتر است که ساکنین آپارتمان در این موارد طی جلساتی با یک دیگر توافق کنند . (حدود اختیارات مالکین آپارتمانها)

نحوه اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان

مشاعات به بخش های عمومی آپارتمان که تمامی مالکین حق استفاده از آن را دارند گفته می شود در مقبل بخش های خصوصی که شامل واحد آپارتمان ، سرویس بهداشتی و حمام و هال ، آشپز خانه ، اتاق خواب و سایر موارد را شامل می شود و بخش های عمومی به مواردی از جمله آسانسور ، پله ها ، لابی ، پشت بام و امثال آن گفته می شود اما در بعضی موارد اگر مالکان آپارتمان قصد تغییر در مشاعات ساختمان خود را داشته باشند باید با توافق یک دیگر به شهرداری مراجعه کرده و در خواست خود را در آن جا مطرح نمایند . این درخواست باید با توافق و رضایت تمام مالکین صورت گیرد در غیر این صورت اگر مالکی به این تغییرات در مشاعات رضایت نداده باشد او نیز می تواند به شهرداری مراجعه کرده و در مقابل درخواست مالکین موافق اعتراض خود را به این تغییر مطرح کند .در این موارد شهرداری بعد از درخواست های ارائه شده تصمیم گیری می کند.

 ممکن است با این اعتراض شهرداری از تصمیم خور منصرف شود اما اگر نظر شهرداری برای تغییر این مشاعات نظر مثبت باشد مالک معترض می تواند به این تصمیم در خود شهرداری اعتراض کند ، شهرداری اعتراض وی را بررسی کرده و مجدد تصمیم می گیرد . اما اگر شهرداری اعتراض معترض را صحیح نداند و بر تصمیم خود مبنی بر تغییر مشاعات پایبند باشد معترض می تواند در دیوان عدالت اداری به این تصمیم شهرداری شکایت کند . 

باور غلط در این خصوص این است که افراد می پندارند اگر اکثریت مالکین آپارتمان توافق به تغییر داشته باشند نظر اکثریت در ملاک عمل خواهد بود این در حالی است که این باور کاملا اشتباه می باشد و برای تغییر مشاعات باید رضایت تمامی مالکین وجود داشته باشد چرا که اگر تمامی مالکین رضایت داشته باشند دیگر شهرداری در این خصوص تصمیم گیرنده نیست.

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

توصیه ی آخر اعتراض به تغییر مشاعات آپارتمان:

به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.