الزام به صدور گواهی عدم خلاف
الزام به صدور گواهی عدم خلاف
گواهی عدم خلاف پیش نیاز اخذ پایان کار است و توسط شهرداری صادر می شود ، در صورت عدم صدور می تواند اعتراض خود را اول از شهرداری و سپس دیوان پیگیری نماید.
اهمیت اساسی پروانه ی ساختمان بدان جهت است که تمامی موارد قانونی برای ساخت در آن وجود دارد از قبیل مشخصات ملک، حدود، تراکم، زمان بندی برنامه و سایر دستور العمل های دیگر برای اجرای ساخت و ساز در آن تعیین شده است. مالک یا سازنده نیز با رعایت این ضوابط و مقررات مسیر قانونی را برای ساخت و ساز خود در پی می گیرد و بعد از تکمیل ساخت و ساز اقداماتی دیگر مانند اخذ پایان کار فراهم شده است.
مقدمه:
امروزه در شهر های بزرگ با رشد شهر نشینی و افزایش بیش از حد جمعیت ساخت و ساز امری عادی و با نگاهی به اکثر خیابان های شهر می توان شاهد ساخت و ساز های گسترده در سطح شهر ها بود ، اما با وجود زمین های محدود در سطح شهر ها برای ساخت و ساز باعث شده که این پدیده با ضوابط و مقرراتی روبه رو شود و به طبع آن افزایش نا متعارف قیمت مسکن را به همراه داشته است . هم چنین افرادی که املاک ویلایی قدیمی در شهر های بزرگ دارند یا برای سود بیشتر یا برای نیاز فرزندانشنان که احتیاج به مسکن جداگانه دارند اقدام به ساخت و ساز در املاک خود می کنند.
چرا که امروزه با شرایط اقتصادی به وجود آمده و افزایش چشمگیر مسکن ، خرید مسکن بسیار دشوار شده است . هم چنین مالکین برای اقدام به ساخت و ساز باید ضوابط و مقرراتی را که از طرف شهرداری مقرر شده را رعایت نمایند و برای اقدام به ساخت و ساز با در خواست پروانه ی ساختمانی از شهرداری تقاضای صدور مجوز برای ساخت و ساز را بنمایند.
تفاوت اخذ پایان کار و گواعی عدم خلاف
اخذ پایان کار با وجود باور عمومی غلط با گواهی عدم خلاف متفاوت است چرا که گواهی عدم خلاف پیش نیاز و قبل از اخذ پایان کار از طرف شهرداری صادر می شود یعنی مالک یا سازنده وقتی در راستای ضوابط قانونی معین شده در پروانه ی ساخت اقدام به تکمیل ساختمان می نماید بعد از اتمام ساختمان به شهرداری مراجعه و ابتداء گواهی عدم خلاف در خواست می نماید .
در برخی موارد نیز که مالکان از وام برای ساخت و ساز یا خرید مسکن می خواهند استفاده کنند این گواهی عدم خلاف در بعضی از موارد باید به بانک برای دریافت وام ارائه شود .
ملزم شدن مالک به صدور گواهی عدم خلاف
با اتمام ساخت و ساز و درخواست مالک یا سازنده برای صدور گواهی عدم خلاف شهرداری ابتداء به بررسی استاندارد های ساختمان و تائید موارد فنی و سپس با همراه بودن رویه ی ساخت با قواعد قانونی باید به درخواست مالک یا سازنده گواهی عدم خلاف را صادر کند که در این موارد به متقاضی اعلام می شود که عوارض های مربوطه ی قانونی از قبیل عوارض نو سازی را پرداخت نماید تا گواهی عدم خلاف برای ساختمان وی صادر شود.
اعتراض به رای صدور عدم گواهی خلاف توسط شهرداری
در صورتی که با درخواست متقاضی و انجام موارد قانونی و رعایت تمامی قواعد مقرر در پروانه ی ساخت از سوی سازنده اگر شهرداری گواهی عدم خلاف برای ساختمان را صادر ننماید ، ذینفع می تواند از این تصمیم شهرداری در دیوان عدالت اداری شکایت کند . البته درخواست متقاضی برای گواهی عدم خلاف باید همراه با ارائه ی مدارک لازم و رعایت تشریفات قانونی خاص باشد که در غیر این موارد شهرداری می تواند از صدور گواهی پایان کار امتناع کند .
یاد آور می شود که درخواست گواهی عدم خلاف گاهاً به منظور بهره برداری از تسهیلات و وام های بانکی برای اتمام ساختمان می باشد البته این درخواست فقط برای این موضوع نمی باشد و ممکن است در موارد مختلفی تقاضا شود
توصیه ی آخر :
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.