آموزش و نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری
آموزش تصویری و نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری؛ مطابق اصل 173 قانون اساسی دیوان عدالت اداری یکی از مهمترین نهاد های قضایی برای رسیدگی به شکایت مردم نسبت به ماموران دولتی یا ارگان های دولتی می باشد که وظیفه ی احقاق حقوق مردم را نسبت به شکایات آنها دارد. با توجه به اهمیت دیوان عدالت اداری که مرجع تظلم خواهی برای مردم در مقابل دستگاه های اداری و اجرایی می باشد بایستی تسریع در روند رسیدگی و دقت در رسیدگی به پرونده ها بعمل آید.
وظایف دیوان عدالت اداری
1) بند یک ماده10 قانون دیوان عدالت اداری: مطابق این بند دیوان عدالت اداری وظیفه رسیدگی به شکایات واختلافات، اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی (حقوقی خصوصی) از عملکرد دستگاه های دولتی از جمله وزارت خانه ها، شهرداری ها، شرکت های دولتی و....را دارد.
2) بررسی و رسیدگی به اعتراضات از آرا مراجع شبه قضایی
در مواردی مراجع زیر مجموعه قوه ی مجریه احکامی صادر می کنند که با عنوان مراجع شبه قضایی یاد میشود. در صورتی که این مراجع و هیات ها آرائی صادر کرده و افراد نسبت به آن اراء اعتراض داشته باشند مرجع صالح به رسیدگی دیوان عدالت اداری می باشد.
به موجب بند دو ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری، رسيدگي به اعتراضات و شكايات نسبت به آراء و تصميمات قطعي مراجع شبه قضایی از جمله، هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری، هيأت حل اختلاف كارگر و كارفرما، كميسيونهای مالياتی، كميسيون موضوع ماده 100 قانون شهرداری ها از جمله وظایف دیوان عدالت اداری می باشد.
3) رسیدگی به شکایات استخدامی
طبق بند سوم ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری رسیدگی به شکایات مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، شكايات قضات و ساير مستخدمان واحدها و مؤسسات که در بند 1 ماده 10 ذکر شده است، در صورت تضييع حقوق استخدامی شان، در صلاحیت دیوان عدالت اداری است.
4) رسیدگی به اعتراضات مردم از مقررات دولتی
رسیدگی به اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی از مقرراتی که دولت تصویب کرده است مطابق ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری در صلاحیت دیوان عدالت اداری میباشد.
نحوه رسیدگی به دعاوی در دیوان عدالت اداری چگونه است؟
رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری، با تقدیم دادخواست شروع می شود… بنابراین، کسانی که قصد اعتراض و یا شکایت دارند باید دادخواست خود را از طریق سامانه ثنا، پست سفارشی، ثبت در پایگاه الکترونیکی، به دبیرخانه دیوان ارسال و یا به دبیرخانه دیوان عدالت اداری یا دفاتر اداری مستقر آن در مراکز استان ها تقدیم نمایند.
شعب دیوان نیز پس از طرح شکایتی که شخص ذی نفع یا وکیل، قائممقام یا نماینده قانونی او برابر قانون درخواست کرده باشد رسیدگی میکنند. شعب دیوان می توانند در صورت تضییع حقوق اشخاص در رابطه با تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت، حکم مقتضی مبنی بر لغو اثر از تصمیم، نقض رأی و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر نمایند. شایان به ذکر است که رسیدگی به پرونده در موارد صدور دستور موقت خارج از نوبت خواهد بود.
آموزش تصویری و نحوه ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری در سامانه ثنا
1) در مراحل زیر آموزش تصویری ثبت شکایت دیوان عدالت اداری در سامانه ثنا را بصورت گام به گام آموزش می دهیم ابتدا در مرورگر خود سامانه ثنا ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری را جستجو کرده وارد اولین سایت میشوید
2) اقدام به صورت خودکاربری را انتخاب کنید.
3) در مرحله ی بعدی کد ملی و رمز شخصی خود را وارد کرده و رمز موقت ارسالی بر روی تلفن همراه دادخواست دهنده را وارد نمایید.
4) در بین میز خدمات سامانه ثنا باید دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری را انتخاب کنید.
5) در صفحه ی بعدی دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری را انتخاب کرده و ادامه دهید.
6) در صفحه ی بعدی باید کادر های مربوط به دادخواست را تکمیل کنید. که ابتدا بر روی گزینه ثبت و اصلاح دادخواست باید کلیک کرده و ادامه را بزنید.
7) در این مرحله باید همه ی موارد را انتخاب کنید و مجددا بر روی مرحله بعدی کلیک کنید.
8) در ادامه باید موضوع شکایت را با توجه به مورد خود انتخاب کنید و بر روی افزودن کلیک کنید تا بتوانید موضوعات بیشتری اضافه کنید.
9) بعد از انتخاب موضوع پرونده و کلیک بر روی افزودن موضوعات را طبق عکس زیر بیافزایید.
10) در مرحله ی بعدی اطلاعات خواهان یا شاکی را نمایش میدهد درصورت مطابقت ادامه دهید.
11) در مرحله ی بعدی باید اطلاعات خوانده را وارد کنید.که شخص حقوقی را انتخاب کرده و مطابق با موردتان نوع ارگان که دولتی ،عمومی،یا شخصی میباشد را باید وارد کنید.(دقت بفرمایید که کادر های ستاره دار باید تکمیل شوند.)
12) در مرحله ی بعدی متن پیش فرضی ارائه میدهد برای شرح ما وقع و درخواست که باید تکمیل کنید و خواسته ها را به صورت دقیق باید ذکر کنید.
13) در مرحله ی بعدی باید منضمات و سایر ادله دادخواست را اضافه کنید و بر روی ثبت موقت کلیک کنید.
14) دادخواست شما ثبت میشود.
توصیه پایانی :
در صورتی که در رابطه با دیوان عدالت اداری و هر موضوع حقوقی و کیفری و ثبتی، ملکی، ازدواج، طلاق، مالکیت فکری و مالیاتی و.... نیاز به راهنمایی داشتید وکلای متخصص موسسه ی حقوقی هموکیل اماده ی ارائه خدمات جهت پیشبرد پرونده های قانونی شما هستند.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.