آموزش تصویری استعلام ، ثبت و انتقال چک صیادی
آموزش تصویری استعلام، ثبت و انتقال چک صیادی در سامانه صیاد
چک صیادی؛ براساس قانون جدید چک تعریف شده و نسبت به دسته چک های قدیمی از امنیت بیشتری برخوردار می باشد.
سامانه صیاد در شهریور ماه سال1396 با هدف کاهش آمار چک برگشتی (از طریق استعلام وضعیت چک) و پیشگیری از صدور دسته چک برای افراد بدحساب، کنترل استعلام حساب صادرکننده چک توسط گیرنده چک صیادی پیش بینی شده و نتیجتا باعث افزایش اعتبار چک در معاملات می شود.
ویژگی های چک صیادی
1) بارز ترین ویژگی چک های صیادی وجود شناسه صیادی 16 رقمی می باشد که از طریق شناسه صیادی این امکان را به دارنده چک صیادی میدهد که بتواند وضعیت اعتباری چک را از طریق استعلام اقلام بانکی چک بسنجد
2) چک های صیادی به رنگ بنفش یا ترکیبی از رنگ بنفش و صورتی می باشد
3) عبارت (کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است) در پایین سمت چپ چک عنوان شده است
4) لزوم ثبت در سامانه صیاد یکی دیگر از ویژگی های اختصاصی ای نوع چک می باشد.
5) در چک های صیادی می توان سقف مبلغ چک را تعیین کرد این مسئله زمانی حائز اهمیت است صدور چک با مبالغی بیش از توان مالی صادرکننده امکان پذیر نیست
6) از بین رفتن صدور چک در وجه حامل که شرایط را برای سرقت چک فراهم میکرد در دسته چک های صیادی وجود ندارد
7) دسته چک های صیادی به دلیل نوع کاغذ استفاده شده قابل جعل نمی باشد
9) در چکهای صیادی امکان صدور چک سفید امضاء وجود ندارد.
10) نقد کردن چک در تمامی نقاط کشور بدون توجه به بانک صادر کننده ی چک
نحوه ی دریافت دسته چک صیادی
برای دریافت دسته چک صیادی با مراجعه حضوری به یکی از شعب بانک مورد نظر و ارائه ی مدارک لازم میتوان اقدام نمود.
متقاضی دریافت دسته چک صیادی نباید سابقه چک برگشتی و بدهی بانکی داشته باشد.متقاضی باید حساب قرض الحسنه ای که دو سال سابقه ی افتتاح حساب دارد داشته باشد.
بعد از ارائه ی مدارک مورد نیاز درخواست شما توسط بانک در سامانه صیاد ثبت میشود و پس از تایید اعتبار توسط بانک مرکزی دسته چک صیادی برای شما صادر می شود.
پرسش : حال که دسته چک های صیادی به جای دسته چک های قدیمی تعبیه شدند شاید برایتان سوال پیش آید که تکلیف دسته چک های قدیمی صادره که اعتبار دارند چه میشود؟
طبق اعلام بانک مرکزی دسته چک های قدیمی که پیش از مردادماه 1397 صادر شده اند بلااعتبار می باشند و لی دسته چک هایی که از شهریور ماه سال1397 صادر شده اند تا پایان برگه های دسته چک اعتبار دارند.
مدارک لازم برای دریافت دسته چک صیادی
افراد حقیقی برای دریافت دسته چک صیادی نیاز به ارائه مدارکی از قبیل:
1) کپی تمام صفحات شناسنامه متقاضی
2) یک قطعه عکس 3*4
3) دارندگان حسابی که مستاجر می باشند برای دریافت دسته چک صیادی ملزم به ارائه یک نسخه از اجاره نامه می باشند.
4) همراه داشتن کپی مدارک شغلی متقاضی
5) دهمراه داشتن قبض آب، گاز یا برق و یا ارائه مدرک محل سکونت برای ثبت ادرس دقیق
6) یک فرد معتبربه عنوان معرف بایستی همراهتان باشد.
امکانات سامانه صیاد
اعمال بانکی از قبیل ثبت چک صیادی،انتقال چک،دریافت چک باید در سامانه صیاد ثبت شود.بنابراین بدون ثبت چک در سامانه چک صیادی،چک صیادی هیچ اعتباری نخواهد داشت.
سامانه چک صیادی
برای انجام امور مربوط به چک صیادی وارد سایت http://sayad.bmi.ir شوید و یا از طریق اپلیکیشن های بانکی مثل ساد،24،تاپ یا اینترنت بانک اقدام فرمایید.
نحوه ی استعلام، ثبت، انتقال چک از طریق سامانه صیاد
برای انجام امور بانکی مربوط به چک صیادی ابتدا در مرورگر خود sayad.bmi.ir جستجو کنید. بعد از مشاهده ی صفحه ی زیر نوع شخص را مشخص کنید. اگر شخص حقوقی هستید بر روی شخص حقوقی کلیک کرده و ادامه دهید.
در مرحله ی بعدی باتوجه به اینکه چه عملیات بانکی انجام خواهید داد بر روی یکی از کادر را کلیک کنید.
درصورتی که میخواهید چک صیادی را استعلام بگیرید بر روی استعلام کلیک کرده و شماره تماس و سایر اطلاعات درخواستی را وارد کرده و منتظر پیامک ارسال شده باشید. لازم به ذکر است که شماره تماس باید به نام فرد متقاضی باشد.
بعد از این مرحله کد ارسالی به تلفن همراه را وارد میکنید و بعد از تایید اطلاعات کارت بانکی شمارا نمایش میدهد که باید اطلاعات کارت را وارد کنید و رمز پویا را وارد کنید.
بعد از احراز هویت شناسه صیادی 16 رقمی چک را وارد کرده و اطلاعات درخواستی را وارد میکنید.
مزایای چک صیادی چیست؟
افزایش شفافیت و قابل پیگیری بودن چک، کاهش ریسک جعل و کلاهبرداری، جلوگیری از صدور چک بلامحل، تضمین بخشیدن به حقوق ذینفعان، تسریع در فرآیند وصول چک و کاهش هزینه های پرداخت
معایب چک صیادی چیست؟
نبود امکان صدور چک در وجه حامل، نبود امکان استفاده از دستگاه های خودپرداز برای پرداخت چک، نیاز به داشتن اینترنت و دسترسی به سامانه صیاد برای انجام عملیات مربوط به چک، محدودیت در تعداد دسته چک قابل صدور برای مشتریان، نیاز به آموزش و آگاهی بیشتر مردم و کارمندان بانک ها از قوانین و فرآیندهای چک صیادی.
نحوه طرح دعوی اجراییه چک صیادی
نحوه طرح دعوی اجراییه چک بستگی به این دارد که شما از کدام روش برای صدور اجراییه استفاده کنید. دو روش ممکن برای صدور اجراییه چک عبارتند از:
اجرای ثبت
در این روش، شما باید با مراجعه به اداره ثبت محل بانک محال علیه، فرم درخواست اجراییه را پر کنید و چک و گواهی عدم پرداخت را تحویل دهید. سپس اداره ثبت به صادر کننده چک ابلاغ میکند که ظرف ۱۰ روز مبلغ چک را پرداخت کند. در غیر این صورت، اقدام به استعلام و توقیف اموال صادر کننده خواهد کرد.
از طریق اجرای احکام دادگاه
در این روش، شما باید با مراجعه به دفتر خدمات قضایی، دادخواست صدور اجراییه را تنظیم و به دادگاه محل صادر کننده چک تسلیم کنید. سپس دادگاه پس از بررسی مستندات، حکم صدور اجراییه را صادر خواهد کرد.
برای طرح دعوی اجراییه چک، شما باید مستندات زیر را داشته باشید:
- چک بلامحل
- گواهی عدم پرداخت با کد رهگیری سامانه صیاد
- کپی کارت ملی متقاضی و صادر کننده چک
- نام و نشانی دقیق صادر کننده چک
- نام و نشانی شاهدان در صورت وجود
برای طرح دعوی اجراییه چک، شما میتوانید از خدمات وکلای مجموعه هم وکیل استفاده کنید اگر نیاز به دریافت مشاوره حقوقی در خصوص چک صیادی دارید هم اکنون می توانید از طریق لینک های موجود در این صفحه درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید
عواقب برگشت خوردن چک های صیادی چیست ؟
توقف حسابهای جاري كليه شعب بانكهاي عامل به ميزان مبلغ چك برگشتي به محض دريافت خبر برگشتي، ممنوعيت صادركننده و كليه دارندههاي چك از صدور چك جديد و ثبت آن در سامانه صياد، اعمال مجازاتهاي حقوقي و كيفري موضوع قانون صدور چک از جمله اقداماتی می باشد که به عمل می آید
توصیه پایانی :
مجموعه ی حقوقی هموکیل با قبول دعاوی کیفری، حقوقی، تجاری، ثبتی، ملکی و... همراه شما عزیزان می باشد.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.