سامانه نوبت دهی قضایی عدل ایران

سامانه نوبت دهی قضایی عدل ایران

شیوا رحیمی

سامانه نوبت دهی قضایی عدل ایران

قبل از مراحعه حضوری به شعبات قضایی باید در سامانه adliran.ir ثبت نام کرد و با و دریافت رمز شخصی ثنا وارد سایت مربوطه شده و جهت دریافت نوبت قضایی اقدام کرد.

همانطور که در مقالات پیشین گفتیم با پیشرفت فناوری و امکان غیرحضوری نمودن برخی از خدمات سازمان ها و ارگان های خصوصی و دولتی، برای تسریع در روند خدمات و جلوگیری  از ازدحام جمعیت در سازمانها و نهادها یکسری اقدامات از طریق سامانه های مخصوص هر ارگان پیش بینی و انجام میشود؛ مانند سامانه عدل ایران، درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی،ستزمان  ثبت اسناد و املاک کشور،سایت سازمان پست جمهوری اسلامی ایران و....

نوبت دهی قضایی در سامانه عدل ایران

از سال1399 مراجعه کنندگان به دستگاه های قضایی کشور جهت رسیدگی به امور مربوط به انها از قبیل اطلاع از زمان برگزاری جلسات مربوط به پرونده، اطلاع از روند پرونده، اطلاع از رای نهایی دادگاه ملزم به ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت الکترونیکی نوبت از سامانه نوبت دهی قضایی می باشند.

جهت نیاز افراد به مراجعه حضوری به دفاتر و شعبات قضایی مختلف، ضروری می باشد که پیش از مراجعه،با ثبت نام در سامانه adliran.ir و دریافت رمز شخصی ثنا وارد سایت مربوطه شده و  جهت دریافت نوبت از طریق سایت اقدام نمایید.

در سالهای گذشته درصورتی که افراد سوالی در رابطه با پرونده ی خود، ویا حکم صادره و سایر موارد داشتند باید به صورت  حضوری به محاکم قضایی مراجعه می کردند.

اما باگذشت زمان و پیشرفت فناوری و در نظر گرفتن مشغله ی عامه مردم و محترم شمردن زمان افراد سایت نوبتدهی قضایی طراحی شد که پیش از حضور ضروری ست از سایت مورد نظر نوبت برای مرجع مورد نظر اخذ گردد.

سامانه عدل ایران www.adliran.ir که در سال 1395 توسط قوه قضاییه پیش بینی و راه اندازی شد که برای عموم مردم  بیشتر به عنوان سامانه ای برای مشاهده سریع ابلاغیه الکترونیکی ثنا معرفی شده است چنانچه؛ مشاهده  ابلاغیه الکترونیکی و دریافت آن، یکی از خدمات ارائه شده از سوی سامانه عدل ایران می باشد و خدمات سایامانه  عدل ایران،پیشرفته تر از ابلاغیه الکترونیک است.

امکان پیگیری روند پرونده های قضایی به صورت اینترنتی و بدون مراجعه حضوری به شعب دادگاه ها، درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه، مشاهده رای دادگاه در سامانه ثنا، سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات قضایی و ارائه و پیگیری درخواست عفو، استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک و ورود وکلاء، ثبت لایحه، ثبت دادخواست بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری قسمتی  از خدمات اینترنتی سایت عدل ایران می باشد.

نوبت دهی اینترنتی عدل ایران، از جمله  خدمات مفید و کاربردی سایت عدل ایران می باشد. با استفاده از این سایت و  امکان دریافت نوبت اینترنتی جهت  مراجعه به شعب دادگاه های حقوقی و قضایی می باشد.

نحوه ی ورود به سامانه نوبت دهی قضایی

کاربران بعد از ثبت نام در سامانه ثنا و احراز هویت، ایجاد حساب کاربری برای دریافت نوبت مراجعه حضوری به شعب دادگاه های قضایی نیاز دارند تا به سامانه نوبت دهی قضایی مراجعه کرده و نوبت اخذ کنند.

1)جهت دریافت نوبت برای شعب قضایی ابتدا وارد سایت Sana.Adliran.ir شوید.

2) در صورتی که شخص حقیقی هستید و ثبت نام ندارید از قسمت اول بر روی گزینه ی ثبت نام کلیک کرده و ثبت نام انجام میدهید و در صورتی که شخص حقوقی می باشید با کلیک بر روی ثبت نام شخص حقوقی  ثبت نام خود را انجام داده و بعد از تکمیل ثبت نام مجددا وارد این سایت شده و با کلیک بر روی ثبت نام بر خط احراز هویت خود را انجام داده و ثبت نام خود را تکمیل کنید.

درصورتی که ثبت نام دارید بر روی گزینه ی سامانه خدمات الکترونیک کلیک کرده و وراد صفحه ی زیر می شوید،در صورتی که سایر خدمات را میخواهید بر روی آن کلیک در غیر این صورت برای نوبت دهی قضایی بر روی ورود به سامانه خدمات قضایی من کلیک کنید.

3) کد ملی و رمز شخصی خود را وارد کرده و رمز عبور موقت را دریافت کرده و وارد می شوید.

 

4) رمز عبور موقت خود را وارد کنید.

5) در مرحله ی بعدی باید بر روی کادر نوبت دهی قضایی کلیک کنید.

 

6) بعد از انتخاب نوبت دهی قضایی  یکی از سه مورد را باید انتخاب کنید. الف) اخذ نوبت برای واحد قضایی و شبه قضایی. ب) اخذ نوبت برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور. ت) اخذ نوبت برای سازمان پزشکی و قانونی که مطابق با درخواست خود یکی از موارد را انتخاب کرده و کلیک می کنید.

7) در مرحله ی بعدی شماره پرونده و ردیف فرعی پرونده را وارد کرده و یا از قسمت فهرست در پرونده های من شعبه ی مورد نظر را انتخاب می کنید؛ پس از انتخاب واحد قضایی علت مراجعه را به اختصار شرح دهید و اطلاعات درخواستی را وارد کرده و نوبت خودرا دریافت می کنید.

 

 نکته در صورتی که در حال حاضر شماره پرونده و ردیف فرعی ندارید وارد قسمت پرونده های من شوید و از آن قسمت شماره پرونده و ردیف فرعی را دریافت نماید.

تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنار شما هستیم

چگونه از روند رسیدگی به پرونده از طریق سایت عدل ایران می توان مطلع شد؟

۱) ابتدا به ساکن شما می بایست به سایت عدل ایران مراجعه نماید و گزینه سامانه اطلاع رسانی پرونده را انتخاب نمایید.

 

 

۲) سپس می بایست گزینه اطلاع رسانی برای اشخاص حقیقی را انتخاب نمایید.

 

 

۳) سپس می بایست اقدام به وارد نمودن کد ملی و رمز شخصی خود نمایید و بعد از آن رمز موقت خود را وارد نمایید.

 ۴) بعد از ورود به درگاه سایت عدل ایران  در صورتی که پرونده شما مختومه نشده باشد با زدن تیکه مختومه نشده می بایست گزینه بازیابی اطلاعات را انتخاب نمایید.

 

 

 

۵) در این مرحله شما لیست پرونده های جاری خود را خواهید دید. 

 

 

۶) در این مرحله شما با انتخاب پرونده خود می بایست گزینه روند کار پرونده را انتخاب نمایید. 

 

۷) در اینجا شما خلاصه ای از پرونده خود و دستوراتی که قاضی در خصوص پرونده شما صادر نموده است را مشاهده خواهید نمود.

 

سوال : منظور از این که پرونده مقید به وقت نظارت دفتر در تاریخ مشخص است چه می باشد؟

پاسخ : بعد از این که پرونده به شعبه جهت رسیدگی ارجاع می گردد دفتر شعبه به ترتیب ورودی پرونده ها برای انجام کار های اداری نوبت مشخص می نماید که به این نوبت وقت نظارت می گویند و در وقت نظارت پرونده بر روی میز مدیر دفتر شعبه می رود و اگر به طور مثال تا آن تاریخ می بایست کارشناس پرونده نظریه کارشناسی خود را ارائه می نمود و این کار را انجام نداده باشد مجددا برای کارشناس ابلاغ می زند که نظر خود را اعلام نماید و یا اگر مدیر دفتر پرونده را جهت صدور رای دادگاه آماده ببیند پرونده را نزد قاضی جهت صدور رای می فرستد.

سوال: اگر فردی پرونده خود را در قسمت پرونده های مختومه نشده پیدا نکند و همچنین رای نیز به او ابلاغ نشده باشد این موضوع به چه معنا می باشد؟

پاسخ:اگر پرونده در قسمت مختومه نشده ها نباشد بدین معنی است که در خصوص پرونده شما رای صادر شده است ولی به جهت عدم تایپ رای توسط  منشی دادگاه هنوز رای به مخاطب ابلاغ نشده است.

سوال:تعیین وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنی این است که در تاریخ وقت نظارت پرونده توسط دادگاه تجدید نظر جهت رسیدگی و صدور رای بررسی خواهد شد؟

پاسخ:لزوما به این معنا نباشد ولی احتمال اینکه پرونده در تاریخ وقت نظارت توسط دادگاه تجدید نظر تعیین تکلیف شود زیاد است.

سوال: در پرونده ای در جهت اعتراض به رای پرونده به دیوان عالی کشور جهت رسیدگی ارسال شده است منظور از اینکه «رای مورد اعتراض ابرام شد» چه می باشد ؟

پاسخ: رای مورد اعتراض ابرام شد یعنی تصمیم دادگاه پایین تر که نسبت به آن اعتراض شده است اعتراض رد شده است و تصمیم دادگاه پایین تر تایید شده است.

 

سوال:در قسمت روند کار پرونده در پرونده کیفری در قسمت توضیحات آمده است که در خصوص پرونده «حکم به محکومیت صادر شده است» این به چه معنا است چون هنوز رای ابلاغ نشده است ؟

پاسخ: یعنی در خصوص شکایت شاکی حکم بر محکومیت متهم صادر شده است ولی جزئیات آن با ابلاغ دادنامه مشخص خواهد شد.

سوال: در روند کار پرونده آمده است «وقت نظارت به جهت عدم وصول پرونده از قاضی شعبه به دفتر تجدید شد» به چه معنا می باشد؟

پاسخ:این عبارت به این معنا می باشد پرونده شما نزد قاضی است و هنوز به دفتر شعبه تحویل داده نشده است.

سوال: در قسمت روند کار پرونده آمده است نسبت به دعوی خواهان دعوی رد شد این به چه معنا می باشد ؟

پاسخ: عموما این عبارت بدین معنی می باشد که برای دعوی خواهان قرار رد دعوی صادر شده است و قرار رد در مواردی صادر می شود که دعوی خواهان بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی مطرح شده است و دادگاه بدون آنکه بتواند در ماهیت دعوی وارد شود اقدام به صدور قرار شکلی نموده است و کار درست و اصولی این است که مجددا خواهان اقدام به طرح دعوی دقیق و اصولی از طریق مشورت با یک وکیل مجرب نماید.

سوال: عبارت در خصوص دعوی خواهان «حکم بر محکومیت خوانده صادر شد» به چه معنا می باشد ؟

این عبارت به این معنا می باشد که در خصوص دعوی طرح شده از سوی خواهان به طرفیت خوانده دادگاه ادعای خواهان را منطبق بر واقعیت تشخیص داده است و حکم بر محکومیت خوانده در راستای موضوع خواسته صادر نموده است ولی خواهان از نحوه جزئیات رای با ابلاغ رای مطلع خواهد شد.

پرسش و پاسخ های متداول در حوزه اخذ نوبت از طریق سایت عدل ایران

اگر فردی اقدام به دریافت نوبت از  طریق سایت ننماید آیا می تواند به طور حضوری به مجتمع قضایی مراجعه کند و اقدام به دریافت نوبت نماید ؟

پاسخ به این سوال بسته به مجتمع قضایی دارد که آیا به صورت فیزیکی به افراد نوبت جهت انجام کار دهد یا خیر ولی به طور کلی باید گفت با توجه به مدت حضور کارمندان در محل کار خود در مجتمع های قضایی و با توجه به حجم کاری که هر پرونده دارد سیستم عدل ایران برای هر کارمند تعدادی نوبت نیم ساعته تعریف می کند که فرایند شروع نوبت ها جهت انجام کار مردم از ساعت ۸صبح شروع می شود و تا ساعت ۱۳:۳۰ ادامه دارد طبیعتا کارمندان با توجه به اینکه افرادی که اقدام به دریافت نوبت نموده اند در اولیت در جهت رسیدگی به پرونده می باشند قاعدتا وقتی برای افرادی که اقدام به دریافت نوبت ننموده اند نمی ماند به همین خاطر به شما توصیه می کنیم برای جلوگیری از هدر رفت وقت اقدام به اخذ نوبت از طریق سایت نماید.

بسیاری از مردم سوال پرسیده اند که هر زمان که می خواهیم از طریق سایت عدل ایران اقدام به دریافت نوبت نماییم سایت پیامی می دهد مبنی بر اینکه نوبت درخواستی پر شده است در این حالت باید چه اقدامی انجام دهیم ؟

با توجه به فرآیند سیستمی بودن اخذ نوبت افراد دیگر در زمان درخواستی شما اقدام به اخذ نوبت نموده اند و بدین جهت امکان دریافت نوبت توسط شما وجود ندارد به شما توصیه می کنیم در ساعات پایانی شب اقدام به اخذ نوبت از طریق سایت نمایید.

آیا از طریق سایت هم وکیل می توانیم اقدام به دریافت نوبت قضایی از سایت عدل ایران نماییم؟

بله شما از طریق تماس با مجموعه هم وکیل می توانید از طریق کارشناسان ما اقدام به دریافت نوبت قضایی از سایت عدل ایران نمایید.

آیا اشخاص بدون مراجعه به دفاتر خدمات قضایی می توانند اقدام به طرح شکایت از طریقه سامانه عدل ایران نمایند؟

پنل خود کاربری سایت عدل ایران برای طرح شکایت فقط مختص وکلا است با این توضیح که فقط وکلا می توانند اقدام به طرح دعوی از طریق پنل کاربری در سایت عدل ایران نمایند و سایر مردم عادی در صورتی که نخواهند اقدام به گرفتن وکیل نمایند می بایست با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به طرح دعوی نمایند

پیامکی با مضمون این آمده است که در پرونده شما در شعبه دادگاه رای صادر شده است ولی زمانی که به سامانه ابلاغ سایت عدل ایران مراجعه می کنم هیچ رایی در سامانه ابلاغ وجود ندارد در حالت چه اقدامی باید انجام داد؟

ارسال این پیامک به معنای ابلاغ رای نمی باشد شما زمانی می توانید به سامانه ابلاغ سایت عدل ایران مراجعه نمایید که پیامکی با این مضمون که در خصوص پرونده کلاسه با مشخصات معین ابلاغیه صادر شده است در صورت دریافت چنین پیامکی با مراجعه به سایت عدل ایران قسمت ابلاغیه می توانید رای خود را مشاهده نمایید.

شخصی اقدام به طرح دعوی در دادگاه نموده است برای او پیامکی آمده است با این عبارت که پرونده شما به شماره …… به شعبه …… ارجاع شد در صورت نیاز به حضور ابلاغیه برای شما می آید این عبارت به چه معنی می باشد ؟

اصطلاحا به این پیامک، پیامک تعیین شعبه می گویند و پرونده شما در مسیر ابتدایی رسیدگی می باشد و در ادامه مسیر برای شما پیامک های دیگری در خصوص نحوه اطلاع رسانی از پروسه پرونده ارسال خواهد شد.

 

آموزش تصویری اخذ نوبت قضایی در سامانه عدل ایران

در فیلم پایپن مراحل تصویری و گام به گام اخذ نوبت قضایی در سامانه عدل ایران را آموزش میدهیم.

 

آموزش تصویری اخذ نوبت  قضایی در سامانه عدل ایران

توصیه پایانی 

درصورتی که در رابطه با اخذ نوبت برای واحد قضایی مربوطه ابهاماتی دارید میتوانید با مشاوران مجموعه ی هموکیل تماس بگیرید. مجموعه ی حقوقی هموکیل با دارا بودن وکلای مجرب آماده قبول پرونده ی شما و یا ارائه مشاوره حقوی به صورت تخصصی به شما عزیزان می باشند.