صدور پروانه بهره برداری معادن و اعتراض به رأی شورای معادن
صدور پروانه بهره برداری معادن و اعتراض به رأی شورای معادن
امروزه در تمام نقاط دنیا معدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و در بعضی از کشور های دنیا این نیاز و وابستگی تا جایی است که با نبود این معادن و مواد معدنی آن ها حتی در کوتاه مدت این کشور ها را دچار برخی مشکلات می کند اما به لطف خداوند در کشور ما ایران به خاطر وجود نعمتی به نام نفت اهمیت زیاد این معادن اصلا به چشم نمی خورد و با وجود درآمد زایی بسیار زیاد نفت فعالیت های معدنی کم رنگ تر جلوه کرده و فعالیت در آن حوزه بسیار کم است.
مقدمه
با وجود این که اگر نگاه به معادن مثبت شود و فعالیت در این حوزه توسعه پیدا کند ارزش ریالی بسیار زیادی برای کشور حاصل می کند چه بسا که این ارزش ریالی بسیار بیش تر از ارزش ریالی نفت می باشد .اما قانون گذار برای این که در حوزه ی معادن ضوابط و مقرراتی را ایجاد کند شورایی را تحت عنوان شورای عالی معادن تشکیل داده است .
اعضای شورای معادن
تشکیل این شورا با حضوراین افراد می باشد:
وزیر صنعت
رئیس سازمان محیط زیست
معاون وزارت صنعت در امور معادن
یکی از قضات
رئیس سازمان جنگل ها و مراتع
یک کارشناس حقوقی از طرف وزیر صنعت
رئیس سازمان زمین شناسی
کارشناسان و یا مهندسان امور معدنی به انتخاب شورای نظام مهندسی معدن
نماینده ی مدیران معدنی
منتخب بهره برداران
بهره بردار با سابقه منتخب اتاق بازرگانی
هم چنین برای اهمیت دادن به امور معادن و آسان کردن رسیدگی به این امور به غیر از شورای عالی معادن، شورای استانی معادن نیز راه اندازی شده است. این امر به جهت سرعت بخشیدن در رسیدگی در امور معادن می باشد. هم چنین حمایت از فعالیت های معدنی را نیز در بر می گیرد. شورای استانی معادن که با حضور استاندار، رئیس برنامه و بودجه، رئیس سازمان صنعت، رئیس اتاق تعاون، رئیس بازرگانی و کارشناسان نظام مهندسی، ریاست منابع طبیعی استان، ریاست جهاد کشاورزی استان، رئیس نیروی انتظامی استان و ناظران این شورا نیز به عهده ی دو نماینده منتخب استان می باشد.
شورای استانی مکلف به رسیدگی به امور معادن تحت ضوابط و مقررات شورای عالی می باشد و همواره گزارشات این شورا برای شورای عالی به جهت ارز یابی ارسال می گردد.
کلیه ی تصمیمات اتخاذ شده توسط شورای عالی معادن اگر حقوق اشخاص را ضایع کند، شخص می تواند از این تصمیم ابتداء در همان شورای عالی اعتراض کند. چنان چه بعد از اعتراض در شورای عالی تصمیم صادر شده مجدد مورد اعتراض وی باشد می تواند در دیوان عدالت اداری به این تصمیم شکایت کند.
صدور پروانه ی بهره برداری از معادن
معادن در کشور ما به دلیل نادیده گرفتن این عرصه مشتاقان زیادی برای سرمایه گذاری در این حوزه را در پی ندارد اما اشخاص محدودی که می خواهند در این حوزه فعالیت و سرمایه گذاری کنند علاوه بر اقدام به دریافت پروانه ی بهره برداری همواره رءی شورای عالی معادن نیز برای آن ها اهمیت بالایی دارد.
کشور ما به دلیل داشتن منابع معدنی بی شمار چه منابع زیر زمینی یا منابعی که روی زمین می باشند و هم به دلیل عدم توجه به این صنعت قابلیت های بسیاری برای بهره برداری و کسب ثروت خواهد داشت.
اولین اقدام برای بهره برداری از معادن، اقدام قانونی فرد برای دریافت پروانه ی کشف معدن و بهره برداری از آن می باشد. البته برای این اقدام نیز معمولاً از قبل مجوز هایی را دریافت می نمایند.
اعتراض به رأی صادره شده از شورای معادن
بعد از وجود شرایط مقرر قانونی برای صدور مجوز از جمله مراجعی که باید برای دریافت مجوز بهره برداری در کشور به آن مراجعه کرد، شورای معادن می باشد. این شورا در تمامی استان ها وجود دارد و مجوز بهره برداری را به جهت اقدامات متفاوتی صادر می نماید و تصمیمات این شورا قابل اعتراض در شورای معادن کشور می باشد که تصمیم شورای معادن در کشور نیز قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد.
توصیه ی آخر
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
اولین کسی باشید که نظر می دهید.