اعتراض در مورد آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی

اعتراض در مورد آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی

وحید نراقی پور

اعتراض در مورد آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی

مراحل اعتراض در مورد آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی شامل مراحل زیر است، اعتراض و بررسی در شعبه تجدید نظر، اعتراض در شعبه عالی سازمان تعزیرات و در نهایت دیوان عدالت اداری.

سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مرجع تخصصی رسیدگی به تخلفات صنفی، اقتصادی، قاچاق کالا و ارز و بهداشتی زیر نظر وزارت دادگستری به عنوان یک سازمان دولتی انجام وظیفه می نماید.

نحوه ثبت شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی

چنانچه اشخاص بخواهند شکایتی در سازمان تعزیرات حکومتی مطرح نمایند برای ثبت شکایت یا باید با شماره ی 135 تماس گرفته و شکایت را ثبت کنند و یا به شماره ی 300000135 شکایت خود را پیامک کنند. همچنین برای ثبت شکایت در این سازمان می توان به سایت (www.t135.ir) مراجعه و اقدام به ثبت شکایت کنند. 

بعد از ثبت شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی این سازمان مکلف است به شکایت بدوی ظرف مدت 2 هفته رسیدگی کند. هم چنین بعد از اعتراض به تصمیم شعبه ی بدوی این تصمیم قابل اعتراض در شهبه ی تجدید نظر می باشد که شعبه ی تجدید نظر نیز مکلف است ظرف مدت یک ماه به پرونده رسیدگی کند.

اعتراض به آرای قطعی سازمان تعزیرات 

همان گونه که گفته شد تصمیم شعبه ی بدوی سازمان تعزیرات حکومتی قابل اعتراض در شعبه ی تجدید نظر می باشد اما بعد از بررسی شعبه ی تجدید نظر و صدور رأی این شعبه نیز می توان به این تصمیم اعتراض کرد؛ یعنی تمامی آرای قطعی که از سازمان تعزیرات حکومتی صادر شده قابل اعتراض می باشند به استثنای آرای صادره در خصوص قاچاق کالا و ارز. 

بنا بر (ماده 20 آیین نامه سازمان تعزیرات) آرایی که قطعی شده اند قابل اعتراض در شعبه ی عالی سازمان تعزیرات می باشد. علاوه بر شورای عالی از آرای قطعی سازمان تعزیرات می توان در دیوان عدالت اداری نیز طرح شکایت کرد. 

 

با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و بررسی دیوان در این خصوص اگر دیوان با ایرادات شکلی و ماهوی مواجه شود دیوان پرونده را نقض کرده و به شعبه ی صادر کننده اعاده می نماید. شعبه مکلف است بنا بر تصمیم دیوان ایرادات را بر طرف کرده و اقدام به صدور رأی نماید . در صورتی که دیوان عدالت اداری با ایراد عدم صلاحیت شعبه ی سازمان تعزیرات مواجه شود نیز پرونده را به شعبه یمذکر اعاده کرده و شعبه مکلف است قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده را به مرجع صالح ارجاع نماید. 

البته همان طور که اشاره شده تصمیمات سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص قاچاق کالا و ارز قابل اعتراض نمی باشد و این پرونده ها (قاچاق کالا و ارز) را نمی توان در دیوان عدالت اداری مطرح نمود البته اعتراض به تصمیمات در خصوص این گونه پرونده ها در مراجع قضایی دیگر هم مقدور نیست مگر اینکه نهاد های دولتی به آرای قطعی سازمان تعزیرات معترض باشند که در این گونه موارد اعتراض در صلاحیت دادگاه های عمومی است.

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل

اعتراض به جریمه ی تعزیرات

در دعاوی سازمان تعزیرات حکومتی چنان چه مجازات مطابق قانون برای هر بار تا یک میلیون ریال به عنوان جریمه مقرر شده باشد این تصمیم قطعی است و از طرف محکوم علیه قابل تجدید نظر خواهی نسبت به مازاد می باشد هم چنین زمانی که روسای سازمان یا محکوم علیه تصمیمات شعب سازان تعزیرات را که قطعی شده اند خلاف قانون بدانند می توانند از وزیر دادگستری با ذکر دلیل تقاضای بررسی و رسیدگی مجدد نمایند. 

با ورود وزیر دادگستری به این موضوع اگر درخواست را موجه بدانند و یا زمانی که وزیر دادگستری خود رأساً اعتراض به تصمیمات سازمان تعزیرات را غیر قانونی تشخیص دهد برای رسیدگی مجدد پرونده را به شعبه عالی تجدید نظر ارجاع می دهد.

 

دیوان عدالت اداری تنها مرجع قضایی در کشور می باشد که در راستای اجرای اصل 173 قانون اساسی به جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایت تمام مردم در مورد ادارات دولتی یا مأمورین آن ها در مواقعی که تصمیمات و اقدامات آن ها بر خلاف شرع یا قانون باشد می توان در آن در این گونه موارد شکایت مطرح کرد؛ پس اگر مردم در اداره های دولتی یا اقدامات مأمورین این ادارات با مقرره یا آیین نامه ای یا تصمیماتی مواجه شدن که خلاف قانون و موجب تضیع حقوق آن ها می شود می توانند در دیوان عدالت اداری بر علیه این گونه ادارات یا مأمورین آن ها طرح شکایت کنند. 

دیوان نیز صرفاً در مواردی که قانون خاص راجع به آن موضوع تعیین و تکلیف نکرده باشد مطابق مقررات و ضوابط خود اقدام به رسیدگی می نماید. 

سوال: در صورتی که اداره تعزیرات اقدام به تعطیلی محل، یا نصب پارچه با موضوع محکومیت نموده باشد آیا به این رای می توان اعتراض نمود ؟

پاسخ: قانون تعزیرات صرفا حق اعتراض برای جریمه بالای یک میلیون ریال را وارد دانسته و در خصوص محکومیت هایی نظیر تعطیلی محل، یا نصب پارچه یا قطع سهمیه قانون کاملا ساکت می باشد ولی به نظر می رسد با توجه به اصول کلی حقوقی در صورت مواجه شدن با چنین مواردی نیز می توان نسبت به این رای اعتراض نمود.

چه اشخاصی حق اعتراض به آراء سازمان تعزیرات را دارند ؟

اشخاص ذیل حق اعتراض به آراء بدوی صادر شده از شعب تعزیرات را دارند.

الف) در صورتی که شاکی خصوصی اقدام به طرح شکایت نموده باشد و سازمان تعزیرات در خصوص شکایت شاکی اقدام به صدور رای برائت نموده باشد.

ب) در صورتی که اعضای کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات در استان نسبت به رای صادر شده توسط شعب تعزیرات اعتراض داشته باشند.

پ) با توجه به اینکه سازمان تعزیرات زیر نظر وزیر دادگستری می باشد با توجه به تبصره ۲۳ آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی این مقام نیز می تواند اقدام به اعتراض نماید.

ت) متهم پرونده.

آیا امکان اعاده دادرسی نسبت به آراء صادره از سازمان تعزیرات وجود دارد ؟

با توجه به تبصره ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی «هرگاه محکوم علیه یا روسای سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت آراء قطعی شعب تعزیرات را برخلاف قانون بدانند می توانند با ذکر دلیل از وزیر دادگستری تقاضای رسیدگی مجدد نمایند چنانچه وزیر دادگستری تقاضا را موجه تشخیص دهد و یا راسا رای را غیر قانونی تشخیص بداند پرونده را جهت رسیدگی  به شعبه عالی تجدید نظر که به همین منظور در مرکز تشکیل می شود ارجاع خواهد شد رای این شعبه قطعی خواهد بود ….» با توجه به ماده فوق امکان اعاده دادرسی نسبت به آراء سازمان تعزیرات وجود خواهد داشت.

نحوه اعاده دادرسی در خصوص تخلفات صنفی ، بهداشتی :

با توجه به تبصره ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی این اعاده دادرسی می بایست صورت پذیرد.

نحوه اعاده دادرسی نسبت به آراء قاچاق کالا و ارز :

با توجه به ماده ۵۰مکرر ۳ قانون قاچاق کالا و ارز در صورتی که رئیس قوه قضایی رای صادره شده توسط شعب سازمان تعزیرات حکومتی را بر خلاف شرع بین بداند با پذیرش اعاده دادرسی پررونده را می بایست به شعب ویژه در دیوان عالی کشور ارجاع دهد.

نحوه اعتراض به آراء سازمان تعزیرات حکومتی در دیوان عدالت اداری :

طبق رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری به شماره ۲۵۲ مورخ  ۱۳۸۰/۰۸/۱۳امکان اعتراض به آراء صادره از سازمان تعزیرات وجود دارد البته در این خصوص باید گفت با توجه به اینکه این موضوع یک موضوع کاملا تخصصی در مسائل حقوقی می باشد ما به دوستان توصیه می کنیم در خصوص این نوع اعتراض قبل از تنظیم دادخواست اعتراض در دیوان عدالت اداری از مشاوره یک وکیل متخصص در این حوزه بهره ببرند دپارتمان دیوان عدالت اداری هم وکیل در این خصوص می تواند به شما بهترین مشاوره را ارائه نماید.

مهلت اعتراض نسبت به آراء سازمان تعزیرات در دیوان عدالت اداری چقدر می باشد ؟

افراد ساکن در ایران ظرف سه ماه می توانند پس از صدور رای در سازمان تعزیرات اقدام به اعتراض در دیوان عدالت اداری نمایند و در خصوص افراد خارج از کشور این مدت شش ماه می باشد.

سوال: آیا به صرف اعتراض از آراء سازمان تعزیرات در دیوان عدالت اداری اجرای حکم صادر شده در سازمان تعزیرات حکومتی متوقف می شود ؟ 

پاسخ: صرف اعتراض در دیوان عدالت اداری موجب متوقف شدن اجرای رای سازمان تعزیرات نخواهد شد و می بایست از شعبه ای که در دیوان پرونده به آن جا ارجاع شده است تقاضای صدور دستور موقت نمود در صورتی که ریاست شعبه اعتراض را قوی تشخیص دهد اقدام به توقف اجرای حکم سازمان تعزیرات حکومتی خواهد نمود.

 

بهترین وکیل در حوزه تعزیرات حکومتی کیست ؟

وکیلی را می توان بهترین وکیل در این حوزه معرفی نمود که به صورت تخصصی اقدام به انجام وکالت در این حوزه نماید و به تمامی جزئیات قوانین مربوطه در این حوزه آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند مسیر پرونده شما را به درستی بپیماید هم وکیل می تواند بهترین وکیل در این حوزه را به شما معرفی نماید.

بهترین وکیل تعزیرات حکومتی در تهران : 

دفتر مرکزی هم وکیل در شهر تهران است برای عزیرانی که قصد دریافت مشاوره یا گرفتن وکیل در حوزه سازمان تعزیرات حکومتی می باشند می توانند از طریق لینک های موجود در این مقاله درخواست خود را ثبت نمایند تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند. کاربران گرامی بهترین وکلای تهران در هر حوزه ای را در هم وکیل می توانید پیدا کنید. 

 توصیه ی آخر

به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشاوره حقوقی  نمایید.

مشاوره تخصصی به صورت تلفنی، متنی و آنلاین با وکلای مجرب هموکیل