اعتراض در مورد رأی کمیسیون آبهای زیر زمینی سازمان آب
اعتراض در مورد رأی کمیسیون آبهای زیر زمینی سازمان آب
کمیسیون آبهای زیر زمینی به جهت رسیدگی به اختلافات در اجرای قانون توزیع آب عادلانه و همچنین قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد مجوز بهره برداری برای رسیدگی در اجرای اختلافات ناشی از این دو قانون تشکیل می شود.
هدف از تشکیل کمیسیونی به عنوان کمیسیون رسیدگی به آبها ی زیر زمینی را می توان در (تبصره ی 5 ماده واحده ی قانون تعیین و تکلیف چاه های آب) که فاقد مجوز بهره برداری می باشند مشخص شده است.
همچنین می توانید در خصوص کمیسیون ها مقاله های مانند کمیسیون بند 49 دستور العمل ممیزی مراتع و تقاضای ابطال آن، کمیسیون منابع طبیعی و کمیسیون ماده 31 و 32 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع مطالعه نمایید.
تعریف کمیسیون آبهای زیر زمینی سازمان آب
به این تعریف که این کمیسیون به جهت رسیدگی به اختلافات در اجرای قانون توزیع آب عادلانه که در سال 1361 تصویب شده و همچنین قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد مجوز بهره برداری برای رسیدگی در اجرای اختلافات ناشی از این دو قانون تشکیل می شود. همچنین کمیسیون به پرونده های شکایت های مطرح شده از طرف اشخاص نسبت به دولت نیز رسیدگی می کند.
در هر استان این کمیسیون مطابق وظایف وزارت نیرو تشکیل می شود به همین جهت صلاحیت کمیسیون محدود به استان خود می باشد. هم چنین تمامی پرونده هایی که موضوع آن ها راجع به چاه های آب فاقد پروانه می باشد که در دادگاه های عمومی مطرح شده از تاریخ تصویب این قانون تعیین تکلیف راجع به این گونه چاه ها (چاه های فاقد مجوز ) به این کمیسیون ارجاع می شود.
اعضای کمیسیون آبهای زیر زمینی
کمیسیون آبهای زیر زمینی با 3 عضو تشکیل می گردد :
- یک نفر قاضی دادگستری که با حکم رئیس قوه قضاییه به این کمیسیون دعوت می شود.
- یک نفر کارشناس که در حوزه ی آب و خاک متخصص بوده ومدرک کارشناسی در رشته هاای زه کشی یا آبیاری و ... که باید لااقل 10 سال سابقه داشته باشد هم چنین عضو کمیسیونی نباشد. این کارشناس با حکم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به کمیسیون دعوت می شود.
- یک کارشناس دیگر که در حوزه ی آب متخصص بوده و دارادی کارشناسی در رشته های آب های زیر زمینی یا زمین شناسی باشد هم چنین لااقل 10 سال سابقه داشته و عضو کمیسیونی نیز نباشد. این کارشناس با حکم مدیر شرکت سهامی آب به کمیسیون دعوت می شود. کارشناسان کمیسون در بند های 2 و 3 در خصوص مدرک کارشناسی و سابقه ی کاری هم چنین این موضوع که عضو کمیسیون نباشند با یک دیگر الشتراک دارند.
هم چنین بر عکس دادگاه های تجدید نظر که سه عضو دارند ولی با حضور دو عضو نیز تشکیل می گردد در مورد کمیسیون آب های زیر زمینی حضور هر سه عضو برای تشکیل جلسه ی کمیسیون ضروری است.
رکن مهم کمیسیون آبهای زیر زمینی
از جمله ارکانی که شاکی باید به جهت شکایت در این حوزه با آن آشنایی لازم را داشته باشد رکن اساسی کمیسیون یعنی دبیر خانه است که حوزه ی قرار گیری دبیر خانه در استان می باشد و شهرستان ها در شرکت سهامی آب دبیر خانه وجود ندارد و در صورت شکایت شکات در شهرستان آن ها باید به استان مراجعه کرده و شکایت خود را در این خصوص مطرح کنند.
مهم ترین وظایف دبیر خانه
- چنان چه اشخاصی بخواهند در این خصوص شکایتی مطرح نمایند باید شکایت خود را به دبیر خانه ارائه دهند و دبیر خانه موظف به دریافت شکایت می باشد .
- بعد از دریافت شکایت دبیر خانه موظف به ثبت شکایت و ارائه ی رسید به شاکی می باشد .
- از وظایف دیگر دبیر خانه می توان به اعلام و ابلاغ رأی کمیسیون به شاکیان اشاره کرد .
- چنان چه شاکی بخواهد از رأی کمیسیون تجدید نظر خواهی کند باید در دیوان عدالت اداری شکایت خود را مطرح نماید در این حالت بعد از طرح تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری دبیر خانه موظف است از طرف کمیسیون لایحه ی دفاعی ارائه نماید .
برای طرح شکایت شاکی باید صرفاً مطابق دستور العمل وزارت نیرو شکایت خود را مطرح نماید و این شکایت را نمی توان یا مطابق قوانین دیوان عدالت اداری و یا قوانین آیین دادرسی مدنی مطرح نمود .
اعتراض به رأی کمیسیون آبهای زیر زمینی
بعد از آن که دبیر خانه شکایت را دریافت و ثبت نمود وضعیت پرونده را به اعضای کمیسیون گزارش داده و اعضای متخصص کمیسیون باید ظرف مدت 20 روز نظر کارشناسی خود را به دبیر خانه ارائه دهند و کمیسیون بعد از این که کارشناسان متخصص نظر خود را ارائه دادند رأی خود را به وسیله ی قاضی کمیسیون صادر می کند . این تصمیم قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری ظرف مدت 20 روز می باشد .
توصیه ی آخر
به دوستان و همراهان گرامی توصیه می شود که با توجه به پیچیدگی های دعاوی دیوان عدالت اداری قبل از اقدام به هر کاری با یک وکیل متخصص در این حوزه مشورت نمایید .
اولین کسی باشید که نظر می دهید.